Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Onze beste autohuur tips - leidraad voor autohuur

  Laten we eerlijk zijn; een auto huren kan een heikele ervaring lijken, en misschien heeft u het gevoel dat er eerst een eindeloze stroom aan informatie moet worden verwerkt alvorens u eraan toekomt over uw keuze van het type voertuig na te denken. Auto Europe begrijpt dat het vinden van de perfecte huurauto een uitdaging kan zijn. Daarom hebben wij een uitgebreide leidraad met onze beste autohuur tips voor u geschreven. U vindt hierin niet alleen handige tips waar u aan moet denken vóór u een auto huurt, maar ook omtrent het ophalen en inleveren van uw huurauto, alsmede tips voor de huurperiode zelf.

  Voor de duidelijkheid hebben we onze leidraad in de volgende hoofdstukjes opgedeeld:

  Vóór de boeking – afwegen van de kosten

  Op onze website kunt u weken of maanden voor uw geplande reis uw huurauto zoeken. Natuurlijk is een belangrijk criterium als u een auto wilt huren, hoeveel het gaat kosten. Op onze website ziet u de prijzen van de beschikbare auto's en autoverhuurbedrijven onder resp. naast elkaar gerangschikt. Ons overzicht is transparant zodat u makkelijk en snel kunt vergelijken. Zo kunt u verzekerd zijn van de beste deals en de grootste keuze aan voertuigen.

  Als u een auto huurt bij Auto Europe kunt u als klant profiteren van onze jarenlange ervaring in de autoverhuurbranche alsmede van de reputatie van onze gerenommeerde verhuurpartners, zoals Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Hertz, Alamo, Enterprise, Sixt en Europcar.

  Hoe kan ik bij Auto Europe een auto reserveren?

  Het boekingssysteem is heel eenvoudig. Ga naar de Auto Europe startpagina van onze website, selecteer uw ophaallocatie en uw afleverlocatie en voer de gewenste huurperiode in. Binnen enkele seconden ziet u welke verhuurpartners er op de gekozen locatie actief zijn, en wat voor type auto ze er aanbieden. Zo kunt u grondig vergelijken, en bovendien kunt u uw reservering tot 48 uur voor ophaaltijdstip gratis en zonder opgaaf van redenen storneren.

  U vraagt zich wellicht af of het ook mogelijk is bij Auto Europe een auto te huren met verschillende ophaal- en inleverlocaties? Een voorbeeld: U wilt een auto huren in Oostenrijk, en wilt deze later weer inleveren in Duitsland? Dat kan! U dient hiervoor gewoon de gewenste locaties in te typen, en na een paar seconden zult u zien wat de mogelijkheden zijn. Het kan zijn dat verhuurbedrijven een toeslag berekenen, als de ophaallocatie van uw huurauto afwijkt van de inleverlocatie. Meer over dat thema kunt u in onze vorige bijdrage lezen over one way autohuur.

  Andere mogelijke kostenposten die u in gedachten moet houden zijn een toeslag voor bestuurders jonger dan 26 jaar, eventueel een extra navigatiesysteem mocht u dat erbij willen boeken, en in het algemeen benzinekosten, toltoeslagen en parkeerkosten op de plaats van bestemming. Is de door u geselecteerde huurauto kilometervrij, of moet u vanaf een bepaald aantal kilometers bijbetalen? Als u een auto huurt met beperkt aantal kilometers, raden wij u aan vantevoren uit te rekenen of u op uw reis binnen de limiet blijft, en een toeslag voor extra kilometers kunt vermijden.

  Bent u van plan over landsgrenzen te rijden tijdens uw autohuurperiode?

  Dit is nog een belangrijke vraag die u moet beantwoorden alvorens u uw huurauto reserveert. De regels voor grensoverschrijdend rijden verschillen van verhuurder tot verhuurder en van land tot land. Het kan zijn dat de mogelijkheden beperkt zijn, bijvoorbeeld omdat bepaalde types auto's niet de grens over mogen, of wellicht moet u dan i.v.m. extra af te sluiten verzekering een toeslag betalen.

  Informatie over reisbeperkingen naar andere landen of over toeslagen kunt u altijd op onze website tijdens het boekingsproces terugvinden. Als u niettemin twijfelt, kunt u het beste met onze reserveringsspecialisten bellen onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Zij adviseren u graag en kijken naar de mogelijkheden. Controleer of het verhuurbedrijf van uw reisplannen afweet op het moment dat u uw huurauto ophaalt, en laat u ter plekke nogmaals informeren over eventuele speciale voorwaarden die daaraan verbonden zijn. Wilt u hierover nog meer weten, lees onze blogbijdrage over extra toeslagen en plaatselijke kosten.

  Wat voor verzekering heb ik voor mijn autohuur nodig?

  Wat voor verzekering heb ik voor mijn autohuur nodig? Als u een auto huurt via Auto Europe, is de minimaal verplichte verzekeringsdekking die in het betreffende land nodig is, altijd in het basistarief geïncludeerd. Als klant blijft er niettemin een eigen risico bedrag in geval van schade bij ongelukken over, waar u als huurder verantwoordelijk voor bent. De hoogte van dit bedrag varieert per verhuurbedrijf, locatie, autocategorie enz.. en wordt op uw creditcard geblokkeerd, en weer vrijgegeven nadat u de auto weer in dezelfde staat heeft ingeleverd als bij het ophalen.

  Bovenop deze basis dekking bieden wij nog andere paketten waarmee u uw eigen risico bedrag kunt afdekken en mogelijke kosten kunt vermijden. Wilt u meer weten, of meer lezen over autohuurverzekeringen in het algemeen, lees dan hier verder.

  Uw huurauto ophalen – de perfecte overname

  De planningsfase is voorbij. Zodra u op op de ophaallocatie aankomt, wilt u natuurlijk niets liever dan snel de autosleutels in ontvangst nemen zodat u gauw naar uw verblijfsplaats kunt rijden. Een paar punten willen we hiervoor toch onder uw aandacht brengen, om latere problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat u met zo min mogelijk stress aan uw reis kunt beginnen:

  Huurauto ophalenOm te beginnen, en dit is waarschijnlijk het belangrijkste, moet u het voertuig grondig inspecteren op reeds aanwezige beschadigingen. Mocht u deuken of krassen zien die niet op het overnameformulier zijn vermeld, raden wij u ten zeerste aan ervoor te zorgen, dat deze alsnog op het formulier worden aangetekend alvorens u de ophaallocatie verlaat, zelfs als deze schade nauwelijks opvalt. Bekijk alle deuren van de auto, alsmede de ramen en banden samen met de medewerker/-ster van het verhuurbedrijf en neem foto's vanuit verschillende perspectieven zodat u, in geval van een dispuut, over bewijsmateriaal beschikt.

  Kijk in overeenstemming met uw huurcontract of de tank vol is, omdat u de auto in de meeste gevallen met een volle tank meekrijgt resp. af moet leveren. Ook raden wij u aan om de bandendruk te controleren, en te kijken of de autogordels in goede staat zijn en naar behoren werken. Daarnaast kan het geen kwaad om ook even te checken of andere dingen functioneren zoals bijv. de autoradio, airco, GPS enz..

  Wat de omgang met de auto betreft, kunt u ter plekke voordat u wegrijdt de volgende vragen stellen aan het verhuurbedrijfpersoneel:

  • Hoe schakel ik de motor aan? (Moderne auto's hebben soms een ander systeem, dus vraag het even voor de zekerheid!)
  • Waar is de klep voor de benzinetank?
  • Wat voor brandstof moet ik tanken?
  • Waar is de schakelaar om het licht en grootlicht aan en uit te schakelen?
  • Waar kan ik de ruitenwissers(voor en achter) aan- en uitzetten als het regent?
  • Heb ik een reserveband, en zoja, waar is deze verstouwd?
  • Waar is de knop voor de airco?
  • Is er in de buurt van de inleverlocatie een benzinepomp?
  • Waar precies moet ik de auto weer inleveren?
  • Is er een telefoonnummer voor noodgevallen? En is er altijd iemand op dit nummer bereikbaar?

  Tijdens uw autohuur – onderweg

  Nu is het leukste deel aan de beurt - uw reis! De meeste mensen die onze website bezoeken, beleven al veel voorpret als ze zich voorstellen door welke omgeving ze later met hun huurauto zullen rijden. Misschien is het wel een ontspannen rit over de Route 66, of een spannende roadtrip over de Great Ocean Road in Australië. Waar het ook zal zijn, met de auto kunt u op plekken komen die adembenemende uitzichten bieden en u een gevoel van grenzeloze vrijheid geven dat u anders niet zo snel zou kunnen beleven.

  Maar stel nou dat...?

  Maar stel nou dat er wat gebeurt onderweg? Wat moet u doen als de auto het plotseling begeeft, of als u per ongeluk de autosleutels in de auto opsluit? Dit zijn geen uitzonderingen, en het zou ook u kunnen overkomen.

  Nu ja, de meest voor de hand liggende oplossing is om de plaatselijke wegenwacht te bellen. Controleer daarom, als u de auto ophaalt, of deze dienstverlening in uw huurprijs is inbegrepen, en houd het telefoonnummer bij de hand wanneer u met uw huurauto onderweg bent. Lees ook eens wat we in onze eerdere blogbijdrage hebben geschreven over pech onderweg met uw huurauto.

  Waar parkeren met uw huurauto?

  En hoe zit het met parkeren... Vooral in grote steden als New-York, Rome of Parijs doet u er goed aan van tevoren na te denken over een goede en veilige parkeerplaats voor uw huurauto. Als u in een voor u onbekende plaats onderweg bent, kan het parkeren een dilemma worden, vooral in een grote, drukke stad waar u de weg eventueel niet kent. We raden u aan in het internet te zoeken naar informatie over uw mogelijkheden, en uw reisplan aan de hand daarvan uit te stippelen. Ook al kost het iets, soms is het een goede investering in een veilige parkeergarage of op een bewaakte parkeerplaats een plek te reserveren, omdat huurautos nou eenmaal veelal doelwit zijn van autodieven. Het kan daarom ook een voordeel zijn een accommodatie te boeken die over eigen parkeerplaatsen beschikt.

  De snelste weg - is niet altijd de beste

  Op weg met een GPSWist u dat de snelste weg niet altijd de beste is? Moderne navigatiesystemen zijn een prima hulpmiddel maar ze stellen niet altijd de leukste, mooiste, of comfortabelste route voor. Kijk eens of er bezienswaardigheden in de buurt zijn en wijk desnoods gerust even af van de voorgestelde route, als u daardoor bijvoorbeeld een eeuwenoud kasteel in de bergen of interessante oude ruines kunt bekijken. Kortom, volg de instructies van uw GPS niet blindelings, als u dankzij een omweg een langzamere maar interessantere route kunt nemen, in plaats van de snellere maar saaie snelweg.

  Uw huurauto inleveren – een prettige teruggave

  Na een paar mooie dagen of misschien zelfs weken op weg, is het tijd om de auto in te leveren en naar huis te gaan. Ook nu zijn er een aantal zaken die u moet bedenken alvorens u uw huurauto auto inlevert.

  Breng uw huurauto op tijd terug

  Het klinkt erg voor de hand liggend, maar let er op dat u uw huurauto op het door u gekozen tijdstip weer inlevert. Als u daar vanaf wijkt, kan het problemen met het verhuurbedrijf veroorzaken, of zelfs extra kosten die in rekening worden gebracht. Er zijn een paar verhuurbedrijven die een drop-box service aanbieden. Dan kunt u voor of na sluitingstijd de autosleutels in een speciaal postvak deponeren. Uiteraard dient dat vantevoren met het verhuurbedrijf te worden afgesproken. Meer informatie hierover kun u lezen in onze blogbijdrage over drop-box service

  Moet ik mijn huurauto met een volle tank terugbrengen?

  Brandstof beleid - inleveren met volle tankBrandstof is een volgend belangrijk punt bij teruggave van een huurauto, vooral als u de auto met volle tank heeft meegekregen. Het meest gangbare brandstofbeleid voor autoverhuur bij Auto Europe is "vol-vol". Dat wil zeggen: de tank is vol als u de auto ophaalt, en dient vol te zijn als u deze weer inlevert. Het is daarom handig te kijken of er in de buurt van de afleverlocatie een benzinestation is. Bedenk ook dat sommige benzinestations op zon- en feestdagen gesloten kunnen zijn, met name in landelijke gebieden. In het ergste geval moet u bijbetalen, als de enige oplossing is, dat het autoverhuurbedrijf voor u moet tanken omdat u er om wat voor reden dan ook niet meer aan toe bent gekomen. Dit is dan natuurlijk altijd duurder dan dat u zelf zou tanken voor teruggave.

  Nog een opmerking m.b.t. brandstof - het kan soms gebeuren dat de wijzer van de tank op uw dashboard niet aangeeft dat de tank vol is, hoewel u zeker weet dat de tank vol is. In dat geval raden wij u aan het bonnetje van de benzinepomp te bewaren, zodat u in elk geval kunt aantonen dat u volgetankt heeft.

  Is uw huurauto in goede staat?

  Tot slot, als u uw huurauto inlevert, vraag een ondertekende bevestiging van het verhuurbedrijf waaruit blijkt dat er geen schade door u aan de auto is ontstaan, en de auto met volle tank is teruggebracht.

  Klantenservice na uw autohuur - hoe kunt u contact met ons opnemen?

  Indien u problemen heeft na uw autohuur kunt u onze toegewijde klantenservice bereiken m.b.v. het volgende formulier. Indien u vragen of klachten heeft over uw autohuur na de verhuurperiode, heeft u tot 90 dagen de tijd om ons te informeren. Daarna kunnen wij uw klacht helaas niet meer in behandeling nemen.

  Wij hopen dat onze leidraad behulpzaam is voor uw volgende autohuur, en dat u het huren van een auto misschien niet meer zo intimiderend zult vinden. Heeft u nog verdere vragen? Kijk dan eens in onze rubriek veelgestelde vragen. Of bel ons op, onze ervaren huurspecialisten zijn 7 dagen per week beschikbaar.

  Rijd voorzichtig en een goede reis!

  Terug naar boven

  Blog zoeken


  Categorieën