Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  TANKREGELING TIPS

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Brandstofbeleid Auto EuropeAuto Europe Tankregeling Tips

  Bij Auto Europe streven wij ernaar u een zo transparant mogelijke boekingsservice te bieden. Vragen rondom het brandstofbeleid worden regelmatig gesteld en op deze pagina geven wij u tips en uitleg over de meest voorkomende tankregelingen bij lokale autoverhuurbedrijven. U kunt in principe zelf het brandstofbeleid kiezen dat bij u past, maar soms is er simpelweg geen keus omdat het brandstofbeleid door het autoverhuurbedrijf ter plaatse is bepaald. Op onze website wordt de tankregeling met Vol-Vol of Vol-Leeg direct onder de huurprijs vermeld. U kunt er op filteren bij het zoeken naar een huurauto. U kunt kiezen uit de volgende tankregelingen:

  Met volle tank brandstof ophalen en met volle tank weer inleveren

  Het Vol-Vol brandstofbeleid is de favoriete optie van onze klanten. U haalt de huurauto met een volle tank brandstof op. Let er op dat de tank ook daadwerkelijk vol is. Wanneer dat niet het geval is, moet u de precieze tankinhoud op uw autohuurcontract laten vermelden. Bij het terugbrengen van de huurauto moet u deze met een volle brandstoftank inleveren. U moet dus zelf tanken bij een lokale benzinepomp. Ruim hier wat tijd voor in bij het terugbrengen van de auto. Indien u de huurauto niet met een volle tank inlevert, wordt de ontbrekende brandstof plus servicekosten in rekening gebracht. Houdt daarbij rekening met een fors bedrag. De optie Vol-Vol is bij vele autoverhuurbedrijven de gebruikelijke tankregeling.

  Auto Europe raadt u aan bij het boeken van een huurauto op het brandstofbeleid van de autoverhuurder te letten. Lees ook goed de voorwaarden door op uw voucher. Tip: neem liever een wat hogere huurprijs en de optie vol-vol, als u niet onnodig veel voor brandstof wilt betalen.

  Tankregeling Vol-Vol

  Een volle tank brandstof betalen en de tank zo leeg mogelijk inleveren

  Bij de optie Vol-Leeg moet u bij het ophalen van de huurauto een volle tank brandstof betalen. De prijs voor deze tank brandstof ligt vaak veel hoger dan de normale prijs aan de pomp. Daarnaast worden ook nog servicekosten berekend. Ga er dus vanuit dat u voor de volle tank veel meer betaalt, dan wanneer u deze zelf zou aftanken bij een lokale benzinepomp.

  Bij het terugbrengen moet u de huurauto met een zo leeg mogelijke brandstoftank weer inleveren. Deze optie is bijvoorbeeld handig als u geen tijd wilt verliezen (met aftanken) bij het terugbrengen van de auto. Niet verbruikte brandstof wordt echter niet vergoed. Indien de huurperiode korter is als drie dagen, wordt de niet verbruikte brandstof bij sommige autoverhuurders wel vergoed. Deze vergoeding is echter niet standaard.

  De Vol-Leeg optie komt vaak voor bij zeer voordelige autohuurprijzen. Zoals u op de afbeelding kunt zien, staat het betreffende brandstofbeleid met benzinepompsymbool direct onder de huurprijs vermeld. Daarnaast kunt u in het linker menu van onze boekingsmodule de huurauto aanbiedingen op tankregeling filteren.

  Verbeter uw ervaring

  U gebruikt een browser die wij niet ondersteunen. Upgrade uw browser voor een betere gebruikersbelevenis en veiligheid.

  We raden aan de laatste versie van Chrome of Firefox te gebruiken