Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Voor de eerste keer een auto huren

  Als u nog niet eerder een auto heeft gehuurd kan het op het eerste gezicht nogal overweldigend zijn; algemene voorwaarden, verzekeringen, regels omtrent extra toeslagen... Bij Auto Europe begrijpen we hoe het is om voor de eerste keer een auto te huren en we kunnen u ervan verzekeren dat het niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest belangrijke informatie bij het huren van een auto, zodat u weet wat u kunt verwachten.

  Creditcards

  Voor het huren van een auto is een creditcard vereist, zowel bij het online of telefonisch boeken als bij het ophalen van de huurauto. Het lokale verhuurbedrijf wil namelijk zeker weten dat de klant voldoende geld heeft om eventuele extra kosten te dekken en daarom wordt er een borg ingehouden op de creditcard. De hoogte van de borg staat gelijk aan het eigen risico, een tank benzine en de BTW. Ook is het belangrijk te weten dat er creditcardmaatschappijen zijn die creditcards bieden inclusief een extra autohuurverzekering. Om hier gebruik van te maken moet u de boeking met deze creditcard betalen en de verzekering die lokaal door het verhuurbedrijf wordt aangeboden afslaan. Neem van tevoren contact op met uw creditcardmaatschappij betreffende de algemene voorwaarden, alvorens u besluit van deze autohuurverzekering gebruik te maken.

  Check de auto

  Veel mensen vergeten voor vertrek het verhuurbedrijf te vragen de huurauto te checken, terwijl dit juist zeer belangrijk is. Het lokale verhuurbedrijf dient te noteren of de huurauto bestaande schades heeft zodat u hier achteraf niet aansprakelijk voor wordt gesteld. Controleer wat zij precies genoteerd hebben. Ook is het goed om na deze eerste check zelf nog een tweede check uit te voeren, en eventueel foto’s en/of video’s van de huurauto te maken voordat u het verhuurbedrijf verlaat.

  Neem contact met ons op

  Wanneer u kiest om een auto via Auto Europe te huren kunt u ons zeven dagen per week bereiken op ons gratis telefoonnummer. Tevens hebben wij een annuleringsbeleid dat tot achtenveertig uur voor het ophalen van de huurauto geldt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u bijvoorbeeld een huurauto heeft ontvangen uit een lagere categorie dan u geboekt heeft, wanneer u de boeking wilt wijzigen of wanneer u problemen ervaart bij het ophalen van de huurauto. Zo nodig kunt u tot achtenveertig uur voor het ophalen van de huurauto uw boeking gratis annuleren

  Vergelijk prijzen

  Het aantal verhuurbedrijven is zo groot dat het lastig kan zijn om een keus te maken. Auto Europe helpt hier graag bij. Wij weten hoe u de beste aanbiedingen kunt vinden aangezien wij met een groot aantal verhuurbedrijven over de hele wereld samenwerken.Het is vaak goedkoper om een auto een paar dagen te huren dan slechts één dag. Houd hier rekening mee wanneer u prijzen checkt. Weet dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan one way boekingen (one way betekent dat u de huurauto ergens anders terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), afhankelijk van het land waar u de huurauto ophaalt.Wij bij Auto Europe werken sinds enkele jaren samen met diverse autoverhuurbedrijven wereldwijd en kennen de branche zodoende erg goed. Zeker als u niet eerder een auto heeft gehuurd kunt u het beste bij ons prijzen vergelijken. U zult bij ons zeker de beste prijzen vinden. Gebruik onze website of neem contact op met onze reserveringsmedewerkers om de meest voordelige tarieven te vinden.

  Weet waar alles is

  Ook belangrijk is dat u, voor u het verhuurbedrijf verlaat, weet waar alles in de auto is zoals de lichten en de brandstofmeter. Het laatste dat u wilt is halverwege de reis zonder brandstof komen te zitten of bij het vallen van de avond niet weten hoe de lichten werken. Vraag het personeel van het verhuurbedrijf op voorhand dit te laten zien.

  Extra tips

  - Huur extra’s, zoals een GPS, van tevoren zodat u zeker weet dat deze bij het ophalen van de huurauto beschikbaar zijn.- Zorg dat u de huurauto op de aangegeven tijd van uw voucher terugbrengt. Er zijn verhuurbedrijven die per uur het op dat moment geldende dagtarief in rekening brengen wanneer u de auto te laat terugbrengt. Houd hier rekening mee.- Bewaar alle bonnen waar u getankt heeft; dit kan na de huurperiode van pas komen indien er onduidelijkheid ontstaat over brandstofkosten. En als laatste tip: geniet van uw reis! U kunt bij Auto Europe terecht voor advies, informatie en autohuur op meer dan 24.000 locaties. Voor het eerst een auto huren hoeft niet moeilijk te zijn. Auto Europe maakt het u graag gemakkelijk!

  Blog zoeken


  Categorieën