Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR PALERMO NOTARBARTOLO TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Palermo Notarbartolo Treinstation - Met de trein naar Sicilië

  Wat veel mensen misschien niet weten is dat u ook met de trein naar het Italiaanse eiland Sicilië kunt reizen. Sicilië heeft een uitgebreid spoornetwerk die het eiland verbindt met het vasteland van Italië en vanaf Salerno ten zuiden van Napels reist u met de trein via Villa San Giovanni of Messina per veerboot naar diverse bestemmingen op het eiland, zoals Palermo, Catania, en Siracusa. Palermo Notarbartolo is na Palermo Centraal het belangrijkste treinstation van Palermo en biedt een verbinding met Palermo Centrale evenals met onder meer Giachery, Punta Raisi, en Trapani. Mede dankzij zijn handige locatie aan het Piazza Matteo Maria Boiardo en goede verbindingen met tal van toeristische attracties in Palermo is een auto huren op Palermo Notarbartolo treinstation perfect als alternatief voor huren op de luchthaven.

  Palermo Notarbartolo wordt beheerd door staatsspoorwegbedrijf Rete Ferroviaria Italiana en de treindiensten worden uitgevoerd door nationaal spoorwegmaatschappij Trenitalia. Het is de afgelopen jaren aanzienlijk gemoderniseerd en heeft tegenwoordig een klein winkelcentrum. Daarnaast heeft het een busterminal om eenvoudig over te kunnen stappen.

  Auto Europe is al meer dan 65 jaar marktleider in de internationale autoverhuurbranche en biedt onverslaanbare prijzen voor wereldwijde autoverhuur, beste aanbiedingen, en regelmatige promoties zoals een gratis extra bestuurder, navigatieysteem, winterbanden, en meer. Boek via Auto Europe en haal uw huurauto op meer dan 24.000 locaties wereldwijd op en kies uit een groot aanbod voertuigen. Boek in slechts een paar minuten online via onze website of neem telefonisch contact op met onze reserveringsmedewerkers via +31 85 001 2614 die u graag helpen bij het plannen en boeken van uw ideale huurauto. Velen gingen u al voor zoals u kunt lezen op onze reviewpagina met autohuur beoordelingen in Palermo.

  Stationsinformatie

  Station Palermo Notarbartolo werd geopend in 1974 ter vervanging van Palermo Lolli Station en ligt in het noorden van het centrum van Palermo aan het Piazza Matteo Maria Boiardo. Het is na het centraal gelegen Palermo Centrale het drukste treinstation dat Palermo bedient en biedt verbindingen met Giachery, Punta Raisi, en Trapani. Tevens loopt er een metrolijn tussen Palermo Notarbartolo en Palermo Centrale en heeft het station een eigen busstation. De hoofdterminal bevindt zich op straatniveau en de spoorlijnen liggen ondergronds.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Palermo Notarbartolo treinstation

  Op station Palermo Notarbartolo werkt Auto Europe samen met het internationale verhuurbedrijf Europcar en nationaal verhuurbedrijf Maggiore. Zij bieden voordelige autoverhuur op Palermo Notarbartolo treinstation en zijn gevestigd op het Piazza Matteo Maria Boiardo en aan via Umberto Giordano 1 op loopafstand van het station. Zorg dat u voor vertrek uw voucher goed doorleest zodat u alle benodigde documenten meeneemmt om het ophalen soepel te laten verlopen. Zorg er in ieder geval voor dat de hoofdbestuurder een geldige creditcard op eigen naam kan tonen evenals een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. Daarbij is het handig een uitgeprinte versie van uw voucher bij u te hebben, want daarop staat het reserveringsnummer van de verhuurder vermeld.

  Europcar autoverhuur op Palermo Notarbartolo treinstation Europcar autoverhuur op Palermo Notarbartolo treinstation
  Piazza Matteo Maria Boiardo,
  90144 Palermo, Italië

  +39 091 301 825
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:30 - 13:00 uur, 15:30 - 19:00 uur
  Za: 08:30 - 13:00 uur
  Zo: gesloten
  Maggiore autoverhuur op Palermo Notarbartolo treinstation Maggiore autoverhuur op Palermo Notarbartolo treinstation
  Via Umberto Giordano 1,
  90144 Palermo, Italië

  +39 091 681 0801
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 00:30 - 19:00 uur
  Za: 08:00 - 13:00 uur
  Zo: gesloten

  Stationsfaciliteiten

  Als een van de twee belangrijkste treinstations van Palermo heeft station Palermo Notarbartolo alle de nodige voorzieningen en faciliteiten voor een veilige aanngename reis. Bij de ticketautomaten kunt u treinkaartjes kopen, er zijn wachtruimtes, toiletten, politiebureau, krantenkiosken, en snackautomaten. Verder heeft het station parkeergelegenheid en een busterminakl en taxistandplaatst. Ook voor mensen met een verminderde mobiliteit is het station ook goed toegankelijk dankzij toegankelijke toiletten en visuele en auditieve informatiesystemen.

  Hoe komt u van en naar het station van Palermo Notarbartolo

  Station Palermo Notarbartolo is op meerdere manieren te bereiken. Het ligt op loopafstand van het historische hart van de stad en diverse toeristische bezienswaardigheden en op ongeveer drie kwartier lopen van Palermo Centrale dat een kleine vier kilometer verder naar het zuiden ligt. Tussen stations Notarbartolo en Centrale kunt u eventueel ook gebruik maken van de metro. Palermo Notarbartolo heeft een egen busterminal en op loopafstand van het stationsgebouw vindt u enkele bushaltes (02, 118, 704 en 806) waar bussen vertrekken richting Politeama, Porta Felice, Croci, Sferracavallo, en meer. Met de trein kunt u naar onder meer Giachery, Punta Raisi, en Trapani reizen. Reist u liever met de taxi, buiten het stationsgebouw bevindt zich de taxistandplaats die ter herkennen zijn aan een taxibordje en metertje. Wij adviseren echter om vooraf het bedrag af te spreken om misstanden te voorkomen.

  Een auto huren op Palermo treinstation is echter een handigere manier om Palermo en omgeving te verkennen dankzij de flexibiliteit en het comfort. De luchthaven van Palermo ligt op ongeveer een half uur rijden via de E90 en ook enkele mooie stranden liggen op steenworp afstand rijden. De hoofdstad Catania ligt op ongeveer drie uur rijden en Siracusa een half uur verder. Een huurauto biedt wel een goede mogelijkheid om alle uithoeken van Sicilië te verkennen en op plekken te komen waar veel toeristen niet komen.

  Parkeertips

  Het is niet heel lastig een parkeerplek in de buurt van station Palermo Notarbartolo te vinden. In de buurt liggen namelijk de Piazza Matteo Maria Boiardo parkeergarage en Parking Notarbartolo parkeergarage die 24 uur per dag open is. Station Notarbartolo biedt in samenwerking met ParkVia ook een beveiligde parkeergarage vlakbij het station, de ideale locatie om uw huurauto tijdens de autohuur op Palermo Notarbartolo treinstation veilig te parkeren terwijl u de stad verkent. Elders in de stad bevinden zich bovendien nog veel meer parkeergarages en parkeerterreinen. Op straat parkeren is op veel plekken ook toegestaan, maar in de buurt van het station is het aantal parkeerplekken op straat beperkt. Indien u ervoor kiest langs de kant van de weg te parkeren, kijk dan goed of er eventuele parkeerbeperkingen zoals een tijdslimiet gelden.

  Handige links

  Toeristische informatie Palermo (Engelstalig)