Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR NAPELS TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Napels treinstation - Voor een fantastisch begin van uw reis

  Het centrale treinstation van Napels is gelegen aan de Piazza Garibaldi in het hart van Napels. Het is het zesde drukste treinstation in Italië met jaarlijks ongeveer 50 miljoen passagiers die van het station gebruik maken. Het oorspronkelijke treinstation, ontworpen door Enrico Alvino, was gebouwd in 1866 en heeft door de jaren heen verschillende uitbreidingen en renovaties ondergaan om beter aan het groeiend aantal passagiers te kunnen voldoen. Het huidige gebouw werd in 1954 ontworpen op de plek van het oude station. In 1960 was dit project klaar, maar rond 2005 heeft het weer een renovatie ondergaan dat in 2010 klaar was. Tijdens deze periode zijn onder andere winkels gebouwd en ook het metrostation dat zich direct onder het station bevindt aangelegd. Hierdoor is het station vanaf verschillende locaties in de stad uitstekend per metro bereikbaar. Het station is het belangrijkste treinstation van Napels en wordt aangedaan door treinen van Trenitalia en EAV en heeft uitstekende verbindingen met steden in heel Zuid-Italië en zelfs een hogesnelheidsverbinding met Rome en Salerno. Andere populaire verbindingen zijn met Florence, Milaan, Palermo, Pompeï, Salerno, en Sorrento. Vanuit Nederland vertrekken er treinen vanaf Amsterdam via Parijs en Milaan of via München naar Napels.

  Een auto huren op Napels treinstation is dankzij zijn ligging een prima alternatief voor de luchthaven. U vermijdt niet alleen de lange wachtrijen op de luchthaven, maar ook het drukke verkeer vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad. Indien u kiest voor het treinstation om uw huurauto op te halen, vindt u de meest voordelige deals via Auto Europe. Met meer dan 65 jaar ervaring en samenwerkingen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven overal ter wereld zijn wij in staat onze klanten de beste kwaliteit en service en een groot aanbod aan voertuigen te bieden voor de laagste prijzen. Dus vind vandaag nog de beste deal en boek eenvoudig via onze website of neem telefonisch contact op via +31 85 001 2614. Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten wat betreft onze service, neem eens een kijkje op onze pagina met autohuur beoordelingen in Napels.

  Stationsinformatie

  Het huidige Napoli Centrale, zoals het bij de lokale bevolking ook wel bekend is, werd geopend in 1960 als het centrale treinstation en heeft 25 perrons. Het station ligt ten oosten van het centrum van Napels en verbindt de stad met de rest van Italië, met onder meer een hogesnelheidsverbinding met Rome en Salerno en reguliere treinen naar andere steden in Zuid-Italië. Met een of meerdere tussenstops is het ook mogelijk vanuit Napels per trein naar bijvoorbeeld Milaan, Palero, en Turijn te reizen. Onder het station bevindt zich het Piazza Garibaldi metrostation waar u op twee metrolijnen naar andere locaties in de stad kunt stappen.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Napels treinstation

  Ook op het centrale treinstation van Napels werken wij samen met vele topverhuurders waardoor onze autoverhuur op Napels treinstation een prima alternatief is voor ophalen op het vliegveld. De balies en kantoren van de verhuurders waar wij op het station mee samenwerken, zijn in het station zelf gevestigd of net buiten het station op Piazza Garibaldi. Alle verhuurbedrijven liggen dus op loopafstand. Controleer voordat u vertrekt uw voucher en zorg dat u alle benodigde documenten bij u heeft om het ophalen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder vallen een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder (die zelf ook fysiek aanwezig moet zijn bij het ophalen) en een geldig paspoort en rijbewijs.

  Avis autoverhuur op Napels treinstation Avis autoverhuur op Napels treinstation
  Piazza Giuseppe Garibaldi (-1),
  80142 Napels, Italië

  +39 081 287 858
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 19:00 uur
  Za- zo: 08:00 - 16:00 uur
  Europcar autoverhuur op Napels treinstation Europcar autoverhuur op Napels treinstation
  Corso Meridionale 60/62,
  80142 Napels, Italië

  +39 081 7649 838
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:30 - 13:00 uur en 15:00 - 18:30 uur
  Za: 08:30 - 13:00 uur
  Zo: gesloten
  Hertz autoverhuur op Napels treinstation Hertz autoverhuur op Napels treinstation
  Corso Arnaldo 171,
  80142 Napels, Italië

  +39 081 202 860
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:30 - 13:00 uur en 14:30 - 17:00 uur
  Za: 08:30 - 13:00 uur
  Zo: gesloten
  Keddy autoverhuur op Napels treinstation Keddy autoverhuur op Napels treinstation
  Corso Meridionale 60/62,
  80142 Napels, Italië

  +39 081 7649 838
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:30 - 13:00 uur en 15:00 - 18:30 uur
  Za: 08:30 - 13:00 uur
  Zo: gesloten

  Stationsfaciliteiten

  Napels Garibaldi treinstation heeft in 2005 nog een vijfjarige renovatie ondergaan, dus het is een relatief nieuw station. Tijdens deze renovatie zijn de huidige voorzieningen en faciliteiten gerenoveerd en nieuwe aangelegd waaronder roltrappen en winkels. U kunt er dus alle reguliere faciliteiten verwachten die het wachten op uw trein aangenamer maken. Er zijn diverse winkels, restaurants, en koffietentjes, evenals een informatiepunt voor toeristen, ticketbalie, geldwisselkantoor, en een plek om uw bagage tijdelijk op te slaan. Deze zitten voornamelijk op de begane grond, maar ook op verdieping van het metrostation onder de begane grond bevinden zich enkele faciliteiten. Daarnaast is er ook een lounge aanwezig voor passagiers met een Platinum of Gold Cartafreccia Card en voor Executive of AV Salottino kaarthouders.

  Hoe komt u van en naar het station Napels

  Landt u op de luchthaven van Napels, kunt u de bus naar het treinstation van de stad pakken. De shuttleservice van de luchthaven, Alibus, rijdt vrijwel dagelijks elke 20 tot 30 minuten tussen de luchthaven en het treinstation en een enkele reis kost ongeveer vijf euro. De reistijd naar het centraal station bedraagt ongeveer twintig minuten, dus nog voor u aan de beurt zou zijn de in de rij voor de balie van het verhuurbedrijf op de luchthaven bent u al in hartje Napels! De bushalte op de luchthaven vindt u buiten de terminal. Een taxi vanaf de luchthaven naar het treinstation kost om en nabij twintig euro en de taxistandplaats bevindt zich tevens direct buiten de terminal.

  Op het Garibaldi treinstation kunt u een van de twee metrolijnen pakken naar andere locaties in de stad afhankelijk van waar u heen moet, maar enkele bezienswaardigheden liggen ook op loopafstand. Eventueel kunt u ook op de regionale trein stappen naar plekken in de omgeving van Napels of op de langeafstandstreinen naar bijvoorbeeld Rome en Salerno of steden elders in Zuid-Italië. Hoewel het openbaar vervoersnetwerk prima is, is een auto huren op Napels treinstation vaak een goedkopere en comfortabeler manier van reizen indien u niet alleen Napels zelf wilt zien, maar ook verder de prachtige Campania regio in wilt trekken.

  Parkeertips

  Parkeren in de buurt van het station tijdens de autohuur op Napels treinstation kan soms een lastige opgave zijn door het gebrek aan ruimte en het drukke verkeer, mede dankzij de ligging van het station in het centrum. Wel is er een speciale parkeerzone tegenover het station voor het ophalen of wegbrengen van passagiers, maar lang parkeren is hier niet toegestaan. Trenitalia werkt samen met de website

  ParkVia die voor u de dichtsbijzijnde parkeerplaatsen en hun tarieven toont op basis van de locatie die u invoert. Zo vindt u betaalbare parkeermogelijkheden in de buurt van het station en elders in Napels. Op nog geen honderd meter van het station ligt een parkeerplaats met zowel overdekte als onoverdekte parkeerplekken die een shuttledienst aanbiedt van en naar het station. Daarnaast is er ook een Meet & Greet service beschikbaar waarbij klanten rechtstreeks naar het station rijden en een medewerker van de parkeerplaats de auto vervolgens veilig parkeert.

  Handige links

  Toeristische informatie Napels (Engelstalig)


  Extra informatie over Napels treinstation

  Napels Treinstation
  Piazza Giuseppe Garibaldi
  80142 Napels, Italië

  Telefoonnr.: +39 081 567 4700
  Breedtegraad: 40.8522
  Lengtegraad: 14.2728

  Algemene informatie: Napels treinstation is het belangrijkste treinstation van Napels aan het Piazza Garibaldi ten westen van het centrum. Het biedt verbindingen met Rome en Zuid-Italië.