Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR ROME TIBURTINA TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Rome Tiburtina treinstation voor de laagste prijs

  Net zoals het gezegde "Alle wegen leiden naar Rome" luidt, is Rome op meerdere manieren te bereiken. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een auto te huren op een van de twee luchthavens, maar wat dacht u van op een treinstation? En dan niet het bekende Termini treinstation, maar Tiburtina treinstation. Dit treinstation in het noordoosten van Rome is na Rome Termini het grootste treinstation en heeft een aantal voordelen ten opzichte van huren op Termini of op een van de luchthavens. Zo ligt het dichterbij de ringweg die rondom Rome loopt en verbonden is met beide luchthavens. Vooral voor reizigers vanaf Ciampino Airport dat ook vrijwel direct aan de ringweg ligt, is Tiburtina eenvoudig en snel te bereiken. Bovendien ligt Termini verder in het centrum waar het verkeer een stuk drukker is. Waarom dan geen auto huren op de luchthaven zelf als u daar toch landt? Door te kiezen voor ophalen op het treinstation vermijdt u de lange wachtrijen op de luchthaven én bent u al meteen in de stad. U kunt er dan ook voor kiezen Rome eerst met het openbaar vervoer, lopend, of met een scooter te verkennen en de auto pas richting het einde van uw reis in Rome op te halen wanneer u de stad heeft gezien en verder in de omgeving wilt trekken. Autorijden in Rome kan soms namelijk best een uitdaging zijn vanwege de drukte en de smalle straatjes. Tevens hoeft u zich dan ook niet zorgen te maken over waar u kunt parkeren en de ZTL zones die u niet mag betreden. Al met al kan een auto huren op Rome Tiburtina treinstation wellicht een beter alternatief zijn voor uw reis.

  Een huurauto in deze wereldstad tegen de laagste prijs boekt u natuurlijk via Auto Europe. Behalve de beste service bieden wij de beste tarieven voor wereldwijde autoverhuur dankzij onze jarenlange ervaring in de autoverhuurbranche - al sinds 1954! Doordat wij samenwerken met de meest gerenommeerde autoverhuurbedrijven wereldwijd, kunt u bij ons bovendien kiezen uit een zeer grote selectie voertuigen en verhuurbedrijven waardoor er altijd wel een deal tussen zit die bij uw wensen past. Boek uw ideale huurauto eenvoudig en veilig online via onze website of neem telefonisch contact met ons op via +31 85 001 2614. En op onze reviewpagina kunt u de talrijke autohuur beoordelingen in Rome die onze klanten hebben achtergelaten. Zo boekt u pas echt met een goed gevoel.

  Stationsinformatie

  Rome Tiburtina is na Termini het grootste treinstation van Rome. Het ligt in het noordoosten van de stad vlak aan de ringweg de A90. Het station werd in 1866 voor het eerst geopend, slechts drie jaar na de opening van Rome Termini treinstation en heeft in de afgelopen decennia diverse renoveringen ondergaan om aan het groeiende aantal passagiers te kunnen voldoen. Want hoewel het niet het grootste station is, maken elke dag vele passagiers gebruik van dit station en passeren elke dag 140 snelheidstreinen en 290 regionale treinen het station, waaronder de snelheidstreinen tussen Milaan en Napels. Tegenwoordig ziet het eruit als een modern station voorzien van alle gemakken en voorzieningen.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Rome Tiburtina treinstation

  De autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn op Tiburtina treinstation zijn allemaal in de straten grenzend aan het station gevestigd. Hieronder staat een rijtje met enkele verhuurders die wij aanbieden op dit station met hun adres en openingstijden (onder voorbehoud). Om autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan de voucher voor vertrek goed door te lezen zodat u alle juiste documenten bij zich heeft en u op de hoogte bent van de borg die zal worden gereserveerd op uw creditcard. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u ze gerust stellen aan onze ervaren reserveringsmedewerkers.

  Alamo autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation Alamo autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation
  Piazzale della Crociate 23,
  00162 Rome, Italië

  +39 064 425 1147
  Openingstijden:
  Ma - zo: 08:00 - 19:00 uur
  Enterprise autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation Enterprise autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation
  Piazza delle Crociate 23,
  00162 Rome, Italië

  +39 064 425 1147
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 19:00 uur
  Za: 08:00 uur - 13:00 uur
  Europcar autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation Europcar autoverhuur op Rome Tiburtina treinstation
  Circonvallazione Nomentana 534,
  00162 Rome, Italië

  +39 062 323 7603
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 19:00 uur
  Za: 08:00 uur - 13:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Het in 2011 gerenoveerde Tiburtina station is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er enkele winkels waar u kunt rondneuzen terwijl u op uw trein wacht en diverse eet- en drinkgelegenheden. De meeste hiervan zitten op de eerste verdieping. Toiletten kunt u vinden op zowel de eerste verdieping als op de verdieping onder de begane grond. Misschien nog handig om te weten is dat Tiburtina treinstation niet de mogelijkheid biedt uw bagage tijdelijk te op te slaan. Op de eerste verdieping kunt u ook de balies vinden van vervoersbedrijven Trenitalia en Italo waar u een kaartje kunt kopen voor een van de regionale en high-speed treinen naar andere steden in de Lazio regio en de rest van Italië.

  Hoe komt u van en naar het station Rome Tiburtina

  Tiburtina treinstation is zowel per auto, trein, bus, en metro te bereiken vanaf verschillende locaties in en rondom Rome en vanuit bestemmingen in de rest va. Italië. Het treinstation ligt vlak aan de grote ringweg die rond Rome loopt, de A90 of Grande Raccordo Anulare. Deze ringweg is met de auto eenvoudig te bereiken vanuit diverse grote steden en vanaf de luchthavens Fiumicino Airport en Ciampino Airport. Vanaf Fiumicino Airport kunt u met uw huurauto het beste via het centrum van Rome via de A91 naar het station. De reistijd bedraagt ongeveer drie kwartier. Vanaf Ciampino Airport dat vrijwel direct aan de ringweg ligt, bent u in slechts een klein half uurtje bij Tiburtina treinstation. Neem hiervoor op de ringweg de afslag richting de A24.

  Tiburtina treinstation is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Zo heeft het station treinverbindingen met verschillende grote steden in de Lazio regio en de rest van Italië waaronder Turijn, Milaan, Bologna, Florence, en Napels. Daarnaast stoppen zowel metrolijn B als diverse lokale, regionale, en langeafstandbussen op dit station. Ook vanaf Fiumicino Airport en Ciampino Airport reist u eenvoudig naar het station. Tussen Fiumicino Airport en Tiburtina treinstation kunt u gebruik maken van de bus van vervoersbedrijf Cotral en de regionale FL1 trein van Trenitalia. Deze trein rijdt doordeweeks elke vijtien minuten en in het weekend en op feestdagen elke 30 minuten. Tussen Ciampino Airport en Tiburtina treinstation rijdt een regionale trein uitgevoerd door Trenitalia evenals de gecombineerde bus- treindienst Ciampino Airlink van Trenitalia.

  Het is tot slot natuurlijk ook mogelijk om per taxi van en naar het treinstation. Afhankelijk van uw bestemming kunnen de tarieven verschillen. Zo kost een ritje vanaf Fiumicino Airport tussen de 55 en 70 euro en vanaf Ciampino Airport tussen de 45 en 60 euro. Dit is behoorlijk duur en door te kiezen voor een auto huren op Rome Tiburtina treinstation via Auto Europe bent u een stuk voordeliger uit, zeker als u van plan bent meer dan alleen Rome te verkennen.

  Parkeertips

  In de buurt van het treinstation liggen meerdere parkeerterreinen en/of parkeergarages op loopafstand van het station. Op de website van Parclick vindt u een handig overzicht en de tarieven. Ook in de rest van Rome zijn er tal van parkeerterreinen en/of parkeergarages te vinden om veilig te parkeren tijdens de autohuur op Rome Tiburtina treinstation. Daarnaast is parkeren op straat ook nog optie, maar daar moet u wel goed letten op de gekleurde lijnen. Zo duiden witte lijnen aan dat parkeren gratis is en deze parkeerplekken vindt u vooral bij ziekenhuizen en in zones waar alleen inwoners mogen parkeren. Blauwe lijnen geven aan het parkeren betaald is en de tarieven hiervoor variëren afhankelijk van de locatie. Tot slot betekenen gele lijnen dat alleen auto's met een speciale gehandicapten parkeerkaart daar mogen parkeren en de roze lijnen dat de parkeerplekken speciaal voor zwangere vrouwen en moeders zijn gereserveerd. Let bij het vinden van een parkeerplek ook op de zogenoemde ZTL zones. Op bepaalde tijden mogen alleen geregistreerde voertuigen deze zones betreden. Per zone wordt op borden aangegeven wanneer deze regeling van kracht is. Let dus goed op om hoge boetes te voorkomen. Vrijwel het gehele oude centrum van Rome is een ZTL zone.

  Handige links

  Website Rome Tiburtina treinstation


  Extra informatie over Rome Tiburtina treinstation

  Rome Tiburtina treinstation
  Piazzale della Stazione Tiburtina
  00162 Fiumicino, Italië

  Telefoonnr.: +39 06 65 951
  Breedtegraad: 41.9097
  Lengtegraad: 12.5309

  Algemene info: Rome Tiburtina treinstation is na Termini het grootste treinstation van Rome en ligt in het noordoosten van Rome, vrijwel direct aan de ringweg van Rome.