Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR MILAAN-MALPENSA AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Milaan-Malpensa Airport met Auto Europe

  Een goede manier om het prachtige Italië te ontdekken is met een huurauto. U bent flexibel, u kunt op uw gemak rondreizen en u kunt stoppen waar u wilt. Zo kunt u via Auto Europe voordelig een auto huren op Milaan-Malpensa Airport waarbij u tevens de beste service ontvangt. Wij werken namelijk samen met een groot aantal lokale en internationale verhuurbedrijven. U zult dus zeker de huurauto vinden die bij u past, zoals vele klanten die u voorgingen en wiens beoordelingen van autohuur in Milaan u op onze reviewpagina kunt nalezen. U kunt uw reis zelfs extra speciaal maken door een luxe auto te huren.

  Vliegveld informatie

  Milaan-Malpensa Airport (MXP)
  Officiële naam: Aeroporto di Milano Malpensa
  Adres: 21010 Ferno VA, Italië
  Telefoonnummer: +39 02 232323
  Locatie: De luchthaven ligt in de provincie Varese, ongeveer vijftig kilometer ten zuidwesten van Milaan.
  Luchtvaartmaatschappijen op Milaan-Malpensa Airport: Er zijn meer dan zeventig luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven vliegen, waaronder British Airways en Lufthansa. Terminal 2 wordt enkel gebruikt voor het vliegverkeer van easyJet.

  Terminals

  Milaan-Malpensa Airport is de grootste luchthaven van Milaan en bestaat uit twee terminals: terminal 1 en terminal 2. De luchtvaartmaatschappij easyJet is de enige maatschappij die terminal 2 gebruikt. Wanneer u van de ene naar de andere terminal moet gaan dient u ervoor te zorgen dat u voldoende tijd heeft. De terminals liggen namelijk niet vlak naast elkaar. Er is een speciale shuttlebus die vierentwintig uur per dag tussen de twee terminals rijdt. Overdag rijdt deze bus om de zeven minuten en tussen 22.45u 's avonds en 05.15u 's ochtends rijdt de bus elke dertig minuten. De rit duurt ongeveer tien minuten. De bushaltes bevinden zich op de begane grond van beide terminals. In beide terminals vindt u informatiebalies op vrijwel alle verdiepingen. U kunt hier terecht voor vragen en informatie.

  Terminal 1 is onderverdeeld in 1A, 1B en 1C. 1A wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten binnen het Schengengebied; 1B en 1C worden gebruikt voor alle andere vluchten. Nadat u bent geland kunt u op de begane grond uw bagage ophalen. U kunt inchecken op de tweede verdieping.

  In terminal 2 kunt u op de tweede verdieping inchecken en uw bagage ophalen.

  Huurauto ophalen en afleveren

  De lokale verhuurbedrijven vindt u in de aankomsthallen van terminal 1 en 2. De meeste verhuurbedrijven hebben enkel een balie in terminal 1. Indien u aankomt in terminal 2 kan het zo zijn dat u uw huurauto op moet halen in terminal 1. U kunt de shuttlebus gebruiken om naar de juiste terminal te gaan.

  Denk eraan dat de naam van het lokale verhuurbedrijf op de eerste pagina van uw voucher staat. U dient uw huurauto bij dit verhuurbedrijf op te halen. Een voorbeeld van een lokaal verhuurbedrijf is Auto Europa. Zoek echter niet direct naar de balie van Auto Europa wanneer u aankomt, want dit is niet hetzelfde bedrijf als Auto Europe. Auto Europa is een Italiaans autoverhuurbedrijf waar u een auto huren op Milaan-Malpensa Airport kunt, Auto Europe is een bemiddelaar in autoverhuur.

  Terminal 1

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis 07.00 tot 23.59 uur
  Budget 07.00 tot 23.59 uur
  Europcar 07.00 tot 23.59 uur
  Hertz 07.00 tot 23.59 uur
  Goldcar 08.00 tot 23.00 uur

  Terminal 2

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis 07.00 tot 23.59 uur
  Budget 07.00 tot 23.59 uur
  Europcar 08.00 tot 23.59 uur

  Luchthaven faciliteiten

  De vele winkels en restaurants op Milaan-Malpensa Airport zorgen voor een comfortabel verblijf op de luchthaven. In terminal 1 zijn er op elke verdieping restaurants, op de eerste en tweede verdieping vindt u winkels en op de begane grond en de eerste en tweede verdieping bevinden zich geldautomaten en wisselkantoren. Er is een politiebureau op de begane grond. In terminal 2 zijn op de begane grond geldautomaten, wisselkantoren en het politiebureau. Restaurants en winkels bevinden zich op de begane grond en de eerste verdieping. U kunt op de luchthaven in diverse ruimtes gebruikmaken van draadloos internet, zoals in verschillende lounges en restaurants.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  De luchthaven is verbonden met de snelwegen A8 en A4. Met een auto huren rijdt u via de A8 binnen iets meer dan veertig minuten van de luchthaven naar het centrum van Milaan. Via de A8 rijdt u binnen ongeveer anderhalf uur naar Turijn. Alvorens u naar het centrum binnen de stadsmuren van Milaan kunt rijden dient u de zogenaamde "congestion charge" te betalen. De hoogte van dit bedrag hangt af van de leeftijd en de soort motor van de auto. Meer informatie over het rijden in Italië leest u hier.

  Indien u niet kiest voor autoverhuur op Milaan-Malpensa Airport maar voor een stadslocatie, dan zijn er een aantal andere manieren om Milaan te bereiken. U kunt vanaf terminal 1 de trein nemen. Wanneer u in terminal 2 arriveert dan kun u met de shuttlebus naar terminal 1 te gaan, vanwaar u de trein naar Milaan kunt nemen. Met de Malpensa Express van TRENORD bereikt u na ongeveer een half uur het station Milano Cadorna. Het centraal station van Milaan bereikt u na ongeveer veertig à vijftig minuten. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de diensten van TRENITALIA.

  Een andere mogelijkheid is om met de bus naar Milaan te gaan. De bus stopt op de begane grond bij terminal 1 en terminal 2. Deze busdienst is handen van STIE Autostradale en Air Pullman. Deze bus rijdt elke twintig minuten en verkoopt kaartjes in de bus.

  Parkeertips

  Het is erg lastig om in Milaan een plek te vinden waar u op straat kunt parkeren, en wanneer u een plek heeft gevonden dan gelden er strikte regels. Van maandag tot en met vrijdag moet u vanaf 08.00u 's ochtends tot en met 20.00u of 23.00u 's avonds (verschillend per zone) betalen om te parkeren. Er zijn echter een groot aantal parkeergarages. U kunt bijvoorbeeld parkeren bij de San Remo Srl parkeergarage dat vlakbij de Kathedraal van Milaan, ofwel de Duomo Santa Maria Nascente, ligt. In Milaan kunt u ook kiezen voor de "Parkeer en Reis" voorziening (Park and Ride of P+R). U kunt dan buiten het centrum vlakbij diverse metro stations parkeren. Vanaf hier reist u gemakkelijk met de metro naar de stad.

  Handige links

  Milaan-Malpensa Airport Website