Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NEDERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Nederland

  Algemene informatie
  Een uitstekend wegennet zorgt ervoor dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen altijd slechts een korte reis zijn vanaf elke plek in Nederland. Grachten, molens en de wereldberoemde tulpen staan langs de uitgebreide wegen in Nederland. Ontdek de prachtige Noordzeekust en bezoek de lokale vissersdorpen met hun authentieke huizen. Het Nederlandse snelwegennet biedt ook toegang tot nabijgelegen bestemmingen zoals Brussel, Düsseldorf en Luxemburg.

  Vereisten
  Om in Nederland een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen met een lichaamslengte kleiner dan 1,50 m moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Nederland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Nederland rijdt men rechts en op een gelijkwaardige kruising hebben bestuurders, die van rechts komen voorrang. Op wegen met een doorgetrokken witte streep is inhalen en omkeren verboden. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  In de meeste steden zijn de tankstations over het algemeen geopend tussen 08.00 en 21.00 uur. Langs de nationale snelwegen zijn de tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Nederland, maar voor twee tunnels moet u wel tol betalen. Doorgang door de Kiltunnel bij Dordrecht kost 2 euro en doorgang door de Westerscheldetunnel kost circa 5 euro.

  Parkeren
  In de steden heeft u een parkeerschijf nodig om in de blauwe zones te kunnen parkeren. Blauwe zone parkeerplaatsen zijn met blauwe lijnen op de weg aangegeven. Parkeerschijven kunt u verkrijgen in banken, nabijgelegen winkels of op het politiebureau. Parkeren is niet toegestaan bij een zwarte-wit geblokte of een gele stoeprand.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur in Nederland vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma's voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.