Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR EINDHOVEN CENTRAAL TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Eindhoven Centraal Treinstation in het hart van Eindhoven voor de laagste prijs

  Eindhoven in de provincie Brabant vormt een belangrijk knooppunt voor nationaal en internationaal treinverkeer. Zo ligt het op het knooppunt van de trajecten Venlo - Eindhoven, Breda / 's-Hertogenbosch – Eindhoven, en Eindhoven – Weert en biedt het verbindingen met bestemmingen in België en in het Ruhrgebied, het grootste stedelijke gebied van Duitsland. Tevens ligt het op steenworp afstand van onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Maastricht, en het Belgische Antwerpen.

  Eindhoven Centraal is het belangrijkste treinstation van Eindhoven, gelegen in het hart van de stad aan het Stationsplein. Met ongeveer 60.000 treinreizigers en nog eens 15.000 busreizigers is het het drukste station buiten de randstad dat verbindingen met diverse steden in Nederland biedt. Daarnaast biedt het een verbinding met zowel Antwerpen als Brussel met een overstap in Breda en is het de bedoeling dat het in 2026 een rechtstreekse verbinding heeft met het Duitse Düsseldorf. Eindhoven Centraal ligt op loopafstand van de binnenstad waar alle winkels zitten en van diverse topmusea die een bezoek waard zijn, zoals het Van Abbemuseum, het DAF Museum, en het Philips Museum. Ook Eindhoven Airport ligt op slechts een kwartier rijden van het station. Dankzij deze handige en centrale ligging is Eindhoven Centraal per uitstek geschikt voor het ophalen van een huurauto, of dat nu is voor het verkennen van Eindhoven en omgeving tijdens een vakantie in eigen land of voor een zakenreis over de grens in België of Duitsland.

  Een auto huren op Eindhoven treinstation doet u voordelig via Auto Europe. Al bijna 70 jaar biedt Auto Europe wereldwijde autoverhuur op meer dan 24.000 locaties in meer dan 180 landen voor de allerlaagste prijzen. Profiteer dankzij onze langstaande samenwerkingen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven wereldwijd bovendien van een groot wagenpark met voertuigen in alle groottes en formaten. Van economy en compact voertuigen tot SUV's voor extra comfort en zelfs luxe auto's om in stijl op uw zakenafspraak aan te komen. Vergelijk de verschillende tarieven via onze website met behulp van de zoekmachine hierboven en boek eenvoudig uw volgende huurauto. Behalve op Eindhoven Centraal kunt u uw voertuig ook op de luchthaven van Eindhoven ophalen en in tal van andere steden in Nederland. Heeft u vragen, twijfel dan niet om contact op te nemen met ons getrainde team van huurspecialisten via +31 85 001 2614 die zeven dag per week klaar staat voor het beantwoorden van al uw vragen inzake autoverhuur. Lees gerust onze pagina met autohuur beoordelingen in Eindhoven als u wilt weten wat de klantenervaringen van onze klanten zijn.

  Stationsinformatie

  Eindhoven heeft twee treinstations waarvan Eindhoven Centraal het belangrijkste en drukste station is. Het is gelegen in de wijk Fellenoord in het centrum van de stad op 900 meter van het bekende Philips Stadion. Het oorspronkelijke station werd in al 1866 geopend, maar het huidige gebouw komt pas uit 1956 en is ontworpen door architect Koen van der Gaast. In 1991 werd er een extra stationsgebouw in gebruik genomen dat zich aan de noordzijde bevindt. De drie perrons en zes perronsporen bevinden zich op straatniveau en daaronder loopt een ondergrondse passagierstunnel die in 2013 werd gebouwd en in 2016 in gebruik werd genomen. Dagelijks maken zo'n 60.000 treinreizigers gebruik van het station en daarnaast nog eens 15.000 busreizigers. In totaal lopen er dagelijks rond de 200.000 passanten door de nieuwe ondergrondse stationstunnel. Sinds 2008 heeft Eindhoven Centraal de status van Rijksmonument.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Eindhoven Centraal treinstation

  Auto Europe werkt samen met grote nationale en internationale autoverhuurbedrijven als Alamo, Hertz, Avis, Sixt, Europcar, Budget, en Thrifty die ook allemaal zijn vertegenwoordigd op de luchthaven van Eindhoven. Europcar heeft naast een kantoor op de luchthaven ook een kantoor naast het treinstation. Ook Sixt heeft een filiaal in het centrum, maar deze ligt op iets meer dan een kilometer lopen van Eindhoven Centraal. Nog een stukje verder, aan de ringweg van Eindohven (Jeroen Boschlaan) op iets meer dan twee kilometer van het station, hebben Avis en Budget een kantoor. Om het ophalen van de huurauto tijdens de autohuur op Eindhoven treinstation zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we de voucher voor vertrek goed door te lezen om ervoor te zorgen dat u alle benodigde documenten bij u heeft, waaronder een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder die tevens zelf aanwezig moet zijn en een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs.

  Europcar autoverhuur op Eindhoven treinstation Europcar autoverhuur op Eindhoven Centraal Station
  Fuutlaan 4,
  5611 CB Eindhoven, Nederland

  +31 40 245 4955
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 18:00 uur
  Za: 08:00 - 12:00 uur
  Zo: gesloten
  Sixt autoverhuur op Eindhoven treinstation Sixt autoverhuur op Eindhoven Centraal Station
  Vestdijk 151,
  5611 CB Eindhoven, Nederland

  +31 40 2820 875
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 19:00 uur
  Za: 08:00 - 13:00 uur
  Zo: 09:00 - 12:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Eindhoven Centraal werd door Koen van der Gaast ontworpen met het idee dat het geen verblijfsfunctie mocht hebben, maar dat het slechts een doorgangsruimte is. Desondanks behoren tot de stationsfaciliteiten diverse winkels, waaronder een AKO, Etos, Sissy-Boy, patisserie, en een bloemenwinkel. Daarnaast heeft het een AH to go en JUMBO city en meerdere eet- en drinkgelegenheden waaronder een kiosk, Smullers, Broodzaak, en welkbekende ketens als Starbucks, The Döner Company, en Coffee Fellows. Kortom, het wachten op uw volgende trein wordt zo een stuk aangenamer. Tot de overige reguliere voorzieningen behoren kaartautomaten voor het kopen van een treinkaartje en het opladen van de OV-chipkaart, een geldwisselkantoor, pasfotostudio, twee bewaakte en meerdere onbewaakte fietsenstallingen, geleidelijnen voor mensen met niet of beperkt zicht, en liften en roltrappen om de bovengelegen perrons te bereiken.

  Hoe komt u van en naar het station van Eindhoven Centraal

  Eindhoven Centraal ligt in het stadscentrum van Eindhoven dat wordt omringd door de ringweg die de stad verbindt met diverse steden in Nederland en met steden over de grens in België en Duitsland. Kiest u dus voor een auto huren op Eindhoven treinstation bent u al in mum van tijd op de ringweg op weg naar uw (eind)bestemming. De reistijd met de auto tussen Eindhoven Centraal en Amsterdam en tussen Eindhoven centraal en Rotterdam bedraagt circa anderhalf uur. Zowel Maastricht als Arnhem liggen op ruim een uur rijden en Antwerpen en Brussel op respectievelijk anderhalf en twee uur rijden. Ook Düsseldorf en Oberhausen liggen op ongeveer anderhalf uur rijden. Dankzij deze centrale ligging is Eindhoven voor veel reizigers de ideale locatie voor het ophalen van een voordelige huurauto.

  Eindhoven heeft een uitstekend efficiënt openbaar vervoersnetwerk en als stad bekend om vooruitstrevende technologie en innovatie wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van elektrische bussen en andere ecologische vervoersmiddelen zoals (elektrische) stadsfietsen. Dankzij de ligging van Eindhoven Centraal midden in het stadscentrum liggen veel dingen op loopafstand, waaronder de bekende winkelstraten en diverse bezienswaardigheden zoals het Philips Stadion. Op Eindhoven Centraal kunt u op de trein stappen naar bijvoorbeeld Tilburg, Rotterdam, Delft, Den-Haag, Utrecht, Amsterdam, en Maastricht.

  Aan de noordzijde van het station bevindt zich busstation Neckerspoel waar de stadsbussen van Hermes en de streekbussen van Hermes en Arriva (uitgevoerd onder de naam Bravo) het station verbinden met de rest van Eindhoven en directe omgeving. Hier kunt u tevens op internationale bussen naar onder meer Parijs, Berlijn, München, Antwerpen, en Düsseldorf stappen. Haalt u uw huurauto op Eindhoven Airport op, lijnbus 400 en shuttlebus 401 rijden rechtstreeks tussen de luchthaven en Eindhoven Centraal en de reistijd bedraagt ongeveer twintig minuten. De bushalte van de luchthaven bevindt zich naast de terminal en u stapt uit bij het busstation aan de noordzijde van het treinstation.

  Parkeertips

  In de buurt van het station Eindhoven Centraal liggen meerdere parkeergarages en -terreinen en de dichtstbijzijnde is P+R Fuutlaan aan de centrumzijde van het station. Dit is een Park + Ride wat betekent dat u uw huurvoertuig hier heel voordelig kunt parkeren tijdens de autoverhuur op Eindhoven treinstation, al voor acht euro per dag. Andere opties zijn de parkeergarages bij de Bijenkorf, aan de Mathildelaan, Philips Station P West, en parkeergarage 't Eindje. Ook elders in de stad vindt u meer dan genoeg parkeergarages en -terreinen waar u soms al voor elf euro per dag kunt parkeren. Op straat parkeren is tevens mogelijk, maar controleer dan wel of er een parkeerlimiet geldt.

  Handige links

  Toeristische informatie Eindhoven