Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR LYON SAINT-EXUPÉRY TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Lyon Saint-Exupéry Treinstation op de luchthaven van Lyon

  De meeste reizigers naar de Auvergne-Rhône-Alpes regio en de Franse Alpen vliegen op de luchthaven van Lyon. Treinstation Lyon Saint-Exupéry bevindt zich op het luchthaventerrein en biedt de enige verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Lyon middels de sneltramdienst Rhônexpress. Daarnaast wordt het station aangedaan door enkele hogesnelheidstreinen van en naar Parijs, Grenoble, Chambéry, en Valence en door de low-cost treindiensten van Ouigo van en naar Marne-la-Vallée - Chessy en Valence. Het station is verder niet aangesloten op het regionaal (TER) spoorwegnet waardoor een auto huren op Lyon Saint-Exupéry treinstation voor veel reizigers de enige mogelijkheid is om naar Lyon of bestemmingen elders in de regio te reizen. Ook voor reizigers die naar de Franse Alpen willen voor een wintersportvakantie is een huurauto vanaf Saint-Exupéry ideaal om uitgerust aan te komen.

  Station Saint-Exupéry is met een loopbrug met de luchthaven verbonden op loopafstand van de terminals. Het ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Lyon, een bruisende stad en toeristische bestemming in opkomst. Zijn prachtige binnenstad met historische gebouwen en monumenten is de moeite waard om doorheen te slenteren en het uitgebreide aanbod aan interessante bezienswaardigheden biedt dagenlang vermaak. De dag afsluiten kan in een van de karakteristieke restaurants waar traditionele gerechten uit de streek worden geserveerd. Op respectievelijk een en twee uur rijden liggen bovendien de Grenoble en het Zwitserse Genève en Marseille en het Italiaanse Turijn op maar drie uur. Ook steden elders in de Auvergne-Rhône-Alpes regio en Frankrijk zijn eenvoudig te bereiken dankzij het goede weggennet van het land.

  Auto Europe biedt al sinds 1954 voordelige autoverhuur op meer dan 24.000 locaties wereldwijd en ook in en rondom Lyon heeft u ruime keuze uit ophaal- en inleverlocaties, waaronder treinstations Part-Dieu en Perrache in hartje Lyon. Dankzij onze langstaande samenwerkingen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven profiteert u van het grootste wagenpark met voor ieder budget een passend voertuig en regelmatige aanbiedingen, waaronder speciale weekend deals of een gratis extra bestuurder of GPS. Boek daarom vandaag nog uw huurauto en ontdek de prachtige Auvergne-Rhône-Alpes regio op een comfortabele manier. Gebruik onze website voor het maken van een online reservering of neem contact op met onze reserveringsmedewerkers via +31 85 001 2614. Veel reizigers gingen u al voor en op onze reviewpagina met autohuur beoordelingen in Lyon kunt u de ervaringen van onze klanten lezen.

  Stationsinformatie

  Station Saint-Exupéry is een van de treinstations van Lyon, gelegen naast Lyon Saint-Exupéry Airport op ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Lyon. Het is een indrukwekkend gebouw dat iets weg heeft van een vogel. Door middel van een loopbrug is het station verbonden met de luchthaven. Het ligt op de hogesnelheidslijn LGV Rhône-Alpes in de regio Auvergne-Rhône-Alpes dat onderdeel is van de hogesnelheidslijn tussen Parijs Gare de Lyon en Marseille Saint-Charles. Het station werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava Valls en geopend in 1994. Ondanks dat het station dicht bij de luchthaven ligt, maken maar weinig passagiers gebruik van het station. Een vaak genoemde verklaring hiervoor is dat het station niet heel goed is aangesloten op het openbaar vervoersnewerk van Lyon. De meeste inwoners van Lyon en omgeving maken liever gebruik van de stations Lyon Perrache en Lyon Part-Dieu die in Lyon zelf liggen. Het station wordt voornamelijk gebruikt door toeristen en andere reizigers die op de luchthaven vliegen en naar Lyon willen reizen. De sneltramdienst Rhônexpress verbindt het station met centraal Lyon.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Lyon Saint-Exupéry treinstation

  Station Saint-Exupéry biedt de enige verbinding tussen de luchthaven van Lyon en het centrum van Lyon dankzij de sneltramdienst Rhônexpress. Voor veel reizigers is het station dus het vertrekpunt van hun verdere reis naar Lyon. Op de luchthaven zijn alle grote nationale en internationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd, dus u heeft voldoende keuze uit verhuurbedrijven indien u kiest voor voordelige autoverhuur op Lyon Saint-Exupéry treinstation. Op het station zelf heeft alleen Avis een kantoor, maar op de luchthaven zelf zijn nog veel meer verhuurders gevestigd, zoals Sixt, en National, Europcar, Alamo, Hertz, en Budget. Sommigen hebben hun kantoor in de terminals op loopafstand van het station en anderen elders op het luchthaventerrein. Verhuurders die hun kantoor buiten de terminals hebben, bieden een gratis shuttlebus die u naar het kantoor brengt. Op uw voucher kunt u terugvinden waar de door u gekozen verhuurder precies zit.

  Avis autoverhuur op Lyon Saint-Exupéry treinstation Avis autoverhuur op Lyon Saint-Exupéry treinstation
  B.P. 113,
  69125 Colombier-Saugnieu, Frankrijk

  +33 890 640 650
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 07:00 - 23:00 uur
  Za: 08:00 - 15:00 uur
  Zo: 12:00 - 20:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Station Lyon Saint-Exupéry is een indrukwkkend gebouw dat vooral uit glas en staal bestaat. Qua vormgeving lijkt het op een vogel. Het heeft zes perronsporen met in het midden twee afgezonderde perronvrije middensporen die alleen worden gebruikt door passerende treinen op hoge snelheid (300 km/h). De verdieping boven de perronsporen, te bereiken met roltrappen, is een 300 meter lange passagiershal waar de meeste faciliteiten en voorzieningen zich bevinden, hoewel het aanbod klein is vanwege de lage passagiersaantallen. Tot het aanbod behoren een café, toiletten, en kaartautomaten. Op de aangrenzende luchthaven die door middel van een loopbrug met het station is verbonden, kunt u echter meer voorzieningen en faciliteiten vinden, waaronder winkels, meer cafés en restaurants, en meer. De Rhônexpress terminus waar de sneltramdienst richting het centrum van Lyon vertrekt, kunt u vinden aan de linkerzijde van de ingang van het station.

  Hoe komt u van en naar het station van Lyon Saint-Exupéry

  Station Lyon Saint-Exupéry wordt alleen bediend door de TGV hogesnelheidstreinen van en naar Parijs en door de Rhônexpress naar het centrum van Lyon. Het station is niet aangesloten op het regionaal TER spoorwegnet van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De enige manier om van het station naar Lyon en andersom te reizen is met de Rhônexpress. Deze vertrekt ieder kwartier en brengt u al in een half uur naar station Lyon Part-Dieu in het oosten van het centrum van Lyon. Met de TGV kunt u rechtstreeks naar Parijs, Grenoble, Chambéry, en Valence-Ville reizen. De low-cost treindienst Ouigo verbindt het station daarnaast met Valence TGV en Marne-la-Vallée – Chessy in het Disneyland Paris resort.

  Een auto huren op Lyon Saint-Exupéry treinstation is naast de Rhônexpress de enige manier om naar Lyon te reizen. Al binnen een half uur via de N346 bent u in hartje Lyon. Grenoble ligt op ongeveer een uur rijden via de A43 en de A48 terwijl het Zwitserse Genève op maar een kleine twee uur rijden via de A42 en A40 ligt en het Italiaanse Turijn op ongeveer drie uur via de A43 en A32.

  Parkeertips

  Op het luchthaventerrein waar ook station Lyon Saint-Exupéry zich bevindt, zijn meerdere parkeergarages en -terreinen voorhanden waar u uw huurauto tijdens de autohuur op Lyon Saint-Exupéry treinstation kunt parkeren. Het onoverdekte P4 ligt het dichtst bij het treinstation en biedt ook laadpalen. Verder bevindt zich onder de twee terminals van de luchthaven P0, bij de ingang van Terminal 1 het overdekte P1, en tegenover Terminal 2 het onoverdekte P2. Deze zijn geschikt voor korte termijn parkeerders. Lange termijn parkeerders kunnen hun voertuig het beste op het onoverdekte P5 zetten dat een gratis shuttleservice van en naar de terminals biedt. Op loopafstand van de terminals ligt bovendien een ECO parkeergarage.

  Ook in Lyon zelf bevinden zich meerdere parkeergarages verspreid door de stad waar u uw huurauto veilig kunt parkeren. Deze vindt u vaak op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden, dus ideaal voor een weekendje sightseeing in Lyon. Enkele parkeergarages waar u kunt parkeren zijn Parc Opéra, Antonin Poncet, Célestins, Cordeliers, Fosse aux Ours, Hôtel de Ville, Les Halles, Morand, République, Saint-Georges, en Saint-Jean. Een alternatief zijn de Park and Ride (P+R) parkeerterreinen aan de rand van de stad waar u heel voordelig voor een dag kunt parkeren. Met het openbaar vervoer reist u dan snel naar het centrum van Lyon.

  Handige links

  Toeristische informatie Lyon (Engelstalig)