Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP DORTMUND AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Dortmund Airport - Boek en bespaar

  De luchthaven van Dortmund wordt voornamelijk gebruikt door reizigers die van en naar het Ruhrgebied reizen. Dortmund Airport is een kleine internationale luchthaven in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en biedt vooral vluchten van lowbudgetmaatschappijen naar verschillende bestemmingen in Europa. Door te kiezen voor een auto huren op Dortmund Airport kunt u uw reis voortzetten zodra u bent geland en een boeking maken bij Auto Europe is zeer eenvoudig. Wacht dus niet langer en bekijk onze aanbiedingen online!

  Vliegveld informatie

  Dortmund Airport (DTM)
  Officiële naam: Flughafen Dortmund
  Adres: Flughafenring 2, 44319 Dortmund, Duitsland
  Telefoonnummer: +49 231 921301
  Locatie: De luchthaven ligt ongeveer dertien kilometer ten oosten van Dortmund.
  Luchtvaartmaatschappijen op Dortmund Airport: De meeste vluchten worden geëxploiteerd door populaire lowbudgetmaatschappijen. De luchthaven is een belangrijk knooppunt voor Germanwings en easyJet.

  Terminal

  Dortmund Airport heeft een bescheiden oppervlakte met slechts één terminal. De aankomsthal vindt u op de begane grond en de vertrekhal op de eerste verdieping. Houd er rekening mee dat de terminal is geopend van 03.30u 's ochtends tot middernacht. Het is niet mogelijk om buiten deze openingstijden op de luchthaven te blijven.

  Huurauto ophalen en afleveren

  Een auto huren op Dortmund Airport kan bij de balies van de verhuurbedrijven op de begane grond. De huurauto kunt u ophalen bij de P1 parkeergarage, waar deze ook dient te worden teruggebracht.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis & Budget ma t/m vrij van 07.00u - 22.00u
  zat van 07.30u - 15.30u
  zon van 11.00u - 19.00u
  Europcar ma t/m vrij van 07.00u - 22.00u
  zat & zon van 08.00u - 22.00u
  Hertz ma t/m vrij van 07.00u - 22.00u
  zat van 08.00u - 13.00u
  zon van 14.00u - 22.00u
  Sixt ma t/m vrij van 07.00u - 22.00u
  zat & zon van 08.00u - 22.00u
  Thrifty ma t/m vrij van 07.00u - 22.00u
  zat van 08.00u - 15.30u
  zon van 16.00u - 22.00u

  Luchthaven faciliteiten

  De geboden voorzieningen op Dortmund Airport passen goed bij de hedendaagse reiziger. U kunt hier belastingvrij winkelen en voor een lage prijs alcoholische dranken en cosmetica kopen. Chocolade en gekonfijt fruit haalt u bij de banketbakkerij op de begane grond. Ook zijn er meerdere opties waar u wat kunt eten. Op de eerste verdieping kunt u terecht bij een café, een bistro met zelfbediening, East Bar + Shop en West Bar + Shop. Vanaf de tweede verdieping heeft u een goed zicht op de vliegtuigen. Op deze verdieping kunt u eveneens heerlijk dineren bij het restaurant. Om gebruik te maken van Wi-Fi moet u een zogenaamde hotspot ticket aanschaffen. Deze worden verkocht bij de informatiebalie en bij de West Bar + Shop.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  Met autoverhuur op Dortmund Airport bent u flexibel, aangezien de stad een goed wegennetwerk heeft. Met een auto huren duurt een autorit naar het centrum van Dortmund via de B1 slechts twintig minuten. Wuppertal bereikt u via de A1 na vijfenveertig minuten rijden. Zelfs Düsseldorf ligt maar iets meer dan een uur rijden van de luchthaven als u de A1 en de A6 neemt. Om u beter voor te bereiden op het rijden in Duitsland kunt u onze bestuurderspagina bezoeken.

  Vanaf de luchthaven kunt u ook het openbaar vervoer nemen om Dortmund te bereiken. De AirportExpress rijdt in vijfentwintig minuten direct naar het treinstation in Dortmund. De bussen vertrekken vanaf het plein op het centraal station van de luchthaven. De AirportShuttle rijdt in zes minuten naar Holzwickede/Dortmund Flughafen treinstation. Een andere mogelijkheid is om bus 440 te nemen en uit te stappen bij de halte waar ook de U47 stopt, welke deel uitmaakt van het ondergrondse netwerk van Dortmund.

  Parkeertips

  In Dortmund kunt u niet alleen op straat parkeren, maar ook in eenvoudig toegankelijke parkeergarages. Beschikbare plaatsen, prijzen en openingstijden worden vermeld op Zentrum Nord en Zentrum Süd, zodat u zonder problemen een parkeerplaats kunt vinden.

  Handige links

  Dortmund Airport website