Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN DUITSLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Duitsland

  Algemene informatie
  Duitsland was het eerste land ter wereld dat een nationaal snelwegennet ontwikkelde en jarenlang was het systeem van Autobahnen een voorbeeld voor andere landen. Na de hereniging werden de snelwegen in Oost-Duitsland aanzienlijk verbeterd. Vandaag de dag heeft Duitsland bijna 9700 kilometer aan Autobahnen en een bijzonder goed ontwikkeld netwerk van kleinere snelwegen. Dit maakt autohuur in Duitsland tot een bijzonder gemakkelijke en aangename ervaring. Het Duitse snelwegennet is verbonden met de netwerken in de omliggende landen. Duitsland is circa 805 km lang (van noord naar zuid) en 644 km breed.

  Vereisten
  Om in Duitsland een auto te kunnen huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2-3 jaar lang uw rijbewijs hebben, afhankelijk van de autocategorie die u gehuurd heeft. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Duitsland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 130 km/h, maar sommige snelwegen hebben geen maximumsnelheid.

  Verkeersregels
  In Duitsland rijdt men rechts en verkeer van rechts heeft voorrang. Vermijd de linker rijstrook op de Autobahn, want hier wordt soms 160 km/h gereden.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn geopend tussen 08.00 en 20.00 uur. In grote steden en langs de Autobahn zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Duitsland.

  Parkeren
  Parkeren is alleen toegestaan aan de rechterkant van de weg, met uitzondering van straten met éénrichtingsverkeer. Parkeerplaatsen met parkeermeters zijn ´s nachts doorgaans gratis.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is over het algemeen toegestaan en beschikbaar bij de meeste autoverhuurders. Voor sommige binnenlandse one way autohuur wordt een extra toeslag gevraagd. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.