Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN GRIEKENLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Griekenland - Ontdek de bakermat van de westerse beschaving en de Griekse oudheid

  Auto huren in Griekenland

  In Zuid-Oost Europa in de Middellandse Zee ligt het prachtige Griekenland, begrensd door Albanië, Noord-Macedonië, Turkije, en Bulgarije. Het land staat ook wel bekend als de bakermat van de westerse beschaving en wordt officieel de Helleense Republiek genoemd. Door te kiezen voor een auto huren in Griekenland kunt u Griekenland en haar vele prachtige eilanden en kustlijnen op een comfortabele manier verkennen. Ook de hoofdstad Athene, ooit het hart van het Oude Griekenland, met haar talrijke overblijfselen uit de oudheid zoals de wereldberoemde Akropolis van Athene is een bezoek waard.

  Behalve het vasteland heeft Griekenland honderden eilanden om te ontdekken. Zo heeft Heraklion op het Griekse eiland Kreta vele eeuwenoude archeologische schatten. En Corfu is vanwege het ruige berglandschap en prachtige kustlijnen niet voor niets een van de meest populaire Griekse eilanden onder bezoekers. De vele Venetiaanse, Franse, en Britse invloeden zijn overal op het eiland terug te zien in de gebouwen, monumenten, en lokale cultuur. Maar welke stad of eiland u ook kiest, er is altijd wel een autoverhuurbedrijf waar wij mee samenwerken aanwezig waaronder gerenommeerde verhuurders als Avis en Europcar, maar ook lokale verhuurders zoals Payless en nog veel meer.

  Kiest u voor een auto huren in Griekenland via Auto Europe, bent u verzekerd van een zorgeloze autohuur. Bij ons boekt u de meest voordelige huurauto met de beste service, overal ter wereld. Kies uit meer dan 24.000 locaties wereldwijd waaronder tal van locaties op het vasteland van Griekenland evenals op de verschillende eilanden. Het is zelfs mogelijk een camper te huren in Griekenland, ideaal voor een rondreis waarbij u kunt gaan en staan waar en wanneer u maar wilt! Boek eenvoudig via onze website of neem contact op met onze reserveringsspecialisten via +31 85 001 2614 die u graag helpen bij het boeken van een huurauto voor uw volgende vakantie in Griekenland. En voor dat extra stukje vertrouwen, lees ook eens de autohuur beoordelingen in Griekenland van klanten die eerder bij ons hebben geboekt.

  Wilt u meer weten over autohuur in Griekenland, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

  Onze autoverhuurpartners Auto huren FAQs Voertuigopties

  Waar kan ik een auto huren in Griekenland

  Wij bieden voordelige autoverhuur in Griekenland op tal van ophaal- en inleverlocaties, zowel op het vasteland als op de eilanden. Kies uit alle grote luchthavens, veerbootterminals, of tal van centrale locaties in diverse grote en kleinere steden. Dus of u nu in Thessaloniki huurt of in een minder bekende stad, dankzij onze samenwerkingen met tal van lokale en internationale autoverhuurbedrijven zit er altijd wel een locatie tussen die het beste bij uw reisplannen past. Kies bovendien uit een groot aanbod aan voertuigen - van een mini tot een busje voor zeven of negen personen. En wilt u nog meer besparen op uw volgende huurauto? Regelmatig hebben wij speciale autohuur aanbiedingen voor uw volgende vakantie zoals een gratis extra bestuurder of een gratis autohuur upgrade in geselecteerde bestemmingen bij geselecteerde verhuurders.

  Lees de voucher die u van ons heeft ontvangen voor vertrek goed door zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij het ophalen. Loop na aankomst op uw bestemming naar het kantoor of de balie van het verhuurbedrijf en laat alle benodigde documenten zien, zoals de voucher, een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder, en een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. Zorg dat de creditcard voldoende limiet heeft voor de borg die de verhuurder zal reserveren. Indien u de auto weer schadevrij inlevert, zal deze reservering worden vrijgegeven. Controleer voordat u op pad gaat de auto op schade, laat dit worden vermeld op het schadeformulier, en maak voor alle zekerheid foto's en/of video's.

  Vergelijk autohuurtarieven op de meest populaire luchthavens en veerbootterminals van Griekenland

  • Heraklion veerbootterminal
  • Corfu veerbootterminal
  • Chania veerbootterminal
  • Thessaloniki veerbootterminal
  • Kalamata veerbootterminal

  Boek bij de beste autoverhuurbedrijven in Griekenland

  Auto Europe werkt in Griekenland samen met lokale verhuurders als Abby Car, Payless, en Drive, en de grotere spelers als Hertz, National, en Budget. Dankzij het ruime aanbod aan verhuurders profiteert u als klant van de beste prijzen voor alle autoverhuur in Griekenland en vindt u bij Auto Europe altijd de beste aanbiedingen voor een auto huren in Griekenland. Of u nu in Chania op Kreta of in Preveza een auto huurt, u kunt altijd tot 48 uur voor ophaaltijd kosteloos annuleren. Zowel tijdens het boekingsproces als op uw voucher die u ontvangt na het boeken, kunt u alle voorwaarden, het brandstofbeleid, afgekochte verzekeringen, en eventuele lokale toeslagen voor de autohuur terugvinden.

  Alamo - Auto huren Informatie Avis - Auto huren Informatie Enterprise - Auto huren Informatie
  Budget - Auto huren Informatie Europcar - Auto huren Informatie National - Auto huren Informatie

  Indien u meer informatie wenst over de verhuurder of wat te doen bij vertraging, de openingstijden wilt weten, of uw reservering wilt annuleren, neem contact op met onze reserveringsspecialisten. Ook kunt u deze informatie terugvinden op onze website. Mocht u op een andere website een betere prijs zien voor dezelfde huurauto met dezelfde voorwaarden, kunt u er zeker van zijn dat wij dezelfde prijs zullen bieden dankzij onze lage prijsgarantie.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Griekenland

  Neem contact met ons op

  Een auto huren in Griekenland via Auto Europe betekent een zorgeloze vakantie dankzij onze meer dan 65 jaar ervaring in de autoverhuurbranche. Boek pas echt met een goed gevoel uw huurauto en lees eerst onze Veelgestelde Vragen met antwoorden hieronder. Vind de antwoorden op al uw vragen omtrent uw Griekenland autohuur. De verkeersregels gelden voor heel Griekenland, ongeacht of u in Chios of op Rhodos huurt. Indien u toch nog vragen heeft na het lezen van onderstaande vragen, kunt u altijd contact opnemen met ons.


  Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Griekenland?

  Autoverhuurbedrijven hanteren veelal een minimumleeftijd van 21 jaar en bestuurders moeten minimaal een jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs om een auto te kunnen huren. Ook in Griekenland is het helaas niet mogelijk een auto te huren indien u jonger dan 21 jaar bent. Verhuurderbedrijven hanteren daarnaast ook eigen leeftijdsvoorwaarden voor het huren van bepaalde autocategorieën. Zo betalen bestuurders onder de 26 vaak een zogenoemde jonge bestuurderstoeslag welke per verhuurder en autocategorie kan verschillen. Voor bestuurders ouder dan 75 kan er soms ook een toeslag gelden.

  De minimum en maximum leeftijd evenals eventuele toeslagen kunt u vinden tijdens het boekingsproces door te klikken op "(i)" onder de totale huurprijs. Vul daarnaast bij het zoeken naar een huurauto via onze zoekmachine de juiste leeftijd van de hoofdbestuurder in. Dan worden alleen de verhuurders getoond waarbij het mogelijk is op die leeftijd een auto te huren. De leeftijdsbeperkingen en eventuele toeslagen kunt u ook na het boeken nog terugvinden in uw voucher.

   

  Kan ik mijn huurauto in Griekenland op een andere locatie inleveren dan waar ik deze heb opgehaald?

  Ja, het is ook in Griekenland mogelijk uw huurauto ergens anders in te leveren dan waar u deze heeft opgehaald. Dit wordt ook wel One Way autohuur genoemd. Binnenlandse One Way autohuren zijn toegestaan in Griekenland en per locatie kunt u de relevante informatie hierover vinden. Er kan echter wel een zogenoemde One Way toeslag bovenop de huurprijs komen welke afhankelijk is van de autocategorie, locaties, en duur van de huurperiode. De verhuurder kan daarnaast ook extra beperkingen hanteren zoals het niet toestaan van het meenemen van de huurauto op een veerboot. Internationale One Way verhuur en reizen tussen eilanden en tussen het vasteland en eilanden is in Griekenland niet toegestaan.

  Indien u naar andere landen wenst te rijden, moet dit altijd worden aangegeven bij Auto Europe en worden goedgekeurd door de verhuurder. Mocht u het niet eens zijn met de hoogte van een eventuele One Way toeslag, kunt u uw boeking altijd annuleren. De precieze toeslagen, al dan niet inclusief BTW, kunt u vinden onder "(i)" tijdens het boekingsprocess en nogmaals op uw voucher die u ontvangt na het boeken.

  One Way toeslagen worden vastgesteld door de verhuurder en zijn afhankelijk van de data, het type voertuig, en locaties. Deze toeslagen worden door Auto Europe slechts vermeld; u betaalt de toeslagen pas bij het ophalen van de huurauto aan de verhuurder zelf. Ook deze informtie kunt u terugvinden onder "(i)" en in uw voucher.

   

  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Griekenland?

  Ja, verhuurders eisen een creditcard op naam van de hoofdbestuurder bij het ophalen om de borg te kunnen reserveren. Deze reservering wordt meteen weer vrijgegeven door het verhuurbedrijf indien u de auto schadevrij inlevert. Het is belangrijk dat u samen met de verhuurder het voertuig naloopt op eventuele schade en dat u beiden het schadeformulier ondertekent.

  Zoals vermeld moet de creditcard altijd op naam van de hoofdbestuurder staan welke ook fysiek aanwezig moet zijn bij het ophalen van de auto. De naam op de creditcard moet overeenkomen met de naam op de huurovereenkomst. Bij standaard autoverhuur is één creditcard voldoende, bij luxe autoverhuur kan om twee creditcards worden gevraagd. Onder "(i)" en op uw voucher kunt u terugvinden welke creditcards uw lokale verhuurder accepteert voor de borg. Vaak zijn dit de Visa, Mastercard, Diners, en American Express creditcards. Zorg dat u voldoende limiet op uw creditcard heeft voor de borg. Auto Europe kan de huurprijs namelijk niet restitueren indien niet aan deze voorwaarde wordt voldaan. Bekijk ook eens onze blogpost met meer informatie over de borgsom en creditcard voor het ophalen van de huurauto.

   

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Griekenland?

  Autorijden in een vreemd land kan soms een beetje een eng idee zijn, maar dat hoeft niet. Met onze gids over de belangrijkste verkeersregels in Griekenland gaat u met een goed gevoel de weg op. Veel verkeersregels zijn in Europese landen hetzelfde. Zo moet u ook in Griekenland een veiligsheidsgordel dragen en moeten kinderen tussen de drie en zeven jaar en kleiner zijn dan 1,35 meter in een kinderzitje zitten. Baby's en kinderen onder de drie jaar moeten in een babystoeltje zitten.

  Inhalen moet net als in Nederland aan de linkerkant en op driebaanswegen is de middelste baan voor inhalen. Het registratiepapier en de verzekeringspapieren moeten te allen tijde in het voertuig liggen en de bestuurder moet altijd zijn of haar rijbewijs bij zich hebben. Het gebruik van het grote licht en het overmatig claxoneren is niet toegestaan, met name in volgebouwde gebieden. Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden. Bellen mag alleen handsfree gedaan worden.

  Het is verboden alcohol te drinken tijdens het rijden en in Griekenland geldt een alcohollimiet van 0.5 mg/ml voor bestuurders die meer dan twee jaar in het bezit van hun rijbewijs zijn en 0.2 mg/ml voor bestuurders die minder dan twee jaar in het bezit van hun rijwbwijs zijn. Indien u zich niet aan deze regels houdt, kunt u rekenen op hoge boetes en eventuele andere straffen. Boetes worden niet ter plekke uitgedeeld in Griekenland maar worden verstuurd naar het adres waarop het voertuig staat geregistreerd. Bij huurauto's zal de verhuurder de boete plus eventuele administratiekosten doorsturen naar uw adres.

  Zorg dat u in ieder geval altijd genoeg brandstof in uw voertuig heeft om onnodige pechgevallen te voorkomen. Mocht er onderweg toch iets gebeuren, raak dan niet paniek en zorg ervoor dat elke passagier een veiligheidshesje aanheeft en dat u de gevarendriehoek achter uw auto plaatst. Neem vervolgens contact op met Auto Europe en met de verhuurder om ons op de hoogte te stellen van het pechgeval. Tot slot zijn de tankstations in Griekenland over het algemeen op weekdagen en op zaterdagen open van 07:00 tot 19:00 uur en op zondagen gesloten. In grotere steden zijn er ook veel onbemande tankstations te vinden.

   

  Moet ik tol betalen als ik met mijn huurauto onderweg ben in Griekenland?

  Ja, in Griekenland wordt op de meeste snelwegen tol geheven. Het tolbedrag wordt bepaald aan de hand van de gereden afstand en dient te worden betaald bij het verlaten van de snelweg. Er is slechts één nationale weg in Griekenland die geen tol heft en die loopt op het eiland Kreta. Toch is het vaak goedkoper over een tolweg te rijden dan deze te vermijden, omdat een omweg voor een hoger brandstofgebruik zorgt. Tol kost namelijk vaak slechts een paar euro waarmee de tol in Griekenland relatief goedkoop is vergeleken met andere landen. De meest bekende tolwegen in Griekenland zijn die van Athene naar Peloponnus, Athene naar Thessaloniki, en Athene naar Athene Airport.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Griekenland?

  Alle tarieven die u op onze website ziet, zijn standaard inbegrepen met een basisverzekering. Hieronder vallen de Collision Damage Waiver (CDW), ofwel een schadeverzekering, Diefstalverzekering (TP) - beiden met een blijvend eigen risico - en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit standaardpakket dekt geen schade aan de banden, het glas, de buitenspiegels, de onderkant, het dak en meer.

  Om ook tegen bovenstaande zaken gedekt te zijn, kunt u kiezen om de "Volledige Schadedekking" van Auto Europe aan uw boeking toe te voegen. Zo bent u niet alleen gedekt tegen bovengenoemde dingen, maar uw eigen risico afgedekt door Auto Europe. Dit betekent dat u het schadebedrag (dat de verhuurder bij schade tot maximaal uw eigen risico in rekening brengt) aan Auto Europe kunt terugvragen. De prijs is afhankelijk van de autocategorie, locatie, en duur van de huurperiode. Voor een compleet overzicht van alle verzekeringsopties bekijk onze pagina met informatie over de verschillende dekkingsmogelijkheden. De hoogte van uw blijvend eigen risico bij het standaardpakket evenals bij de Volledige Schadedekking kunt u terugvinden in de voorwaarden onder het blauwe informatie icoontje (i) naast het geselecteerde voertuig en op de voucher die u ontvangt bij de boekingsbevestiging.

  Tot slot bieden verhuurders vaak ook lokaal nog extra verzekeringen aan. Dit is geheel optioneel en indien u heeft gekozen voor de Volledige Schadedekking is dit in principe ook niet nodig. Indien u toch lokaal extra verzekeringen afsluit, vergoed Auto Europe deze niet.

   

  Kan ik aan mijn autohuur in Griekenland een extra bestuurder toevoegen?

  Het is zeker mogelijk een extra bestuurder aan uw autohuur in Griekenland toe te voegen. Sommige verhuurders hebben de toeslag van een extra bestuurder al in de basis huurprijs inbegrepen terwijl andere verhuurders deze pas lokaal bij het ophalen van de huurauto in rekening brengen. We willen u erop wijzen dat Auto Europe regelmatig speciale aanbiedingen heeft op bepaalde bestemmingen bij bepaalde verhuurders waaronder een gratis extra bestuurder. Een extra bestuurder moet te allen tijde worden opgenomen in de huurovereenkomst wanneer u de auto ophaalt. In het geval dat niet is gebeurd en iemand anders bestuurt uw huurauto, bent u volledig aansprakelijk voor schade of diefstal.

  Elke extra bestuurder moet bij het ophalen van de auto dezelfde documenten als de hoofdbestuurder kunnen overleggen, namelijk een geldig rijbewijs en geldig identiteitsbewijs. Een creditcard is niet nodig, deze hoeft alleen de hoofdbestuurder te laten zien. Of een extra bestuurder al dan niet in de huurprijs is inbegrepen en hoe hoog de eventuele toeslag is, kunt u ook onder "(i)" vinden en nogmaals in uw voucher na het boeken.

   

  Mag ik mijn huurauto in Griekenland op de veerboot meenemen?

  Over het algemeen is het niet toegestaan om uw huurauto tijdens de autohuur in Griekenland mee te nemen op de veerboot naar het vasteland of naar een van de Griekse eilanden. Mocht u dit willen, laat het ons weten, want dan kunnen wij kijken of er een verhuurder tussen zit die dit wel toestaat. Stel Auto Europe dus ruim van tevoren op de hoogte indien u de auto op de veerboot wilt meenemen. Mocht het bij een verhuurder wel zijn toegestaan, komt er vaak een extra toeslag bovenop de huurprijs en kan de verhuurder eventueel restricties opleggen.


  Extra voertuighuuropties in Griekenland

  De ene auto is de andere niet en soms kan een kleinere auto handiger zijn dan een grotere auto. Bij ons vindt u in ieder geval een grote selectie aan voertuigen in alle categorieën - van een mini tot een SUV. Bent u van plan vooral in de stad te blijven, is een auto uit de Mini categorie een prima optie omdat die makkelijk te manoeuvreren en te parkeren is. Deze zijn vaak echter voor slechts twee personen inclusief handbagage geschikt. Bent u op zoek naar bovenstaande dingen maar met net iets meer ruimte, kunt u beter voor een Economy gaan. Deze hebben ruimte voor meer bagage en zijn geschikt tot vier personen.

  Op zoek naar iets meer power maar nog steeds niet al te groot, is een auto uit de Compact categorie een betere optie. Deze zijn geschikt voor vijf personen met ruimte voor bagage. Bent u echter van plan verder het Griekse binnenland in te trekken, heeft u misschien een iets meer robuuste auto nodig en zou een auto uit de SUV categorie de ideale optie zijn. Voor een volledig overzicht van de verschillende autocategorieën waar u uit kunt kiezen, lees onze online gids over het wagenpark in Griekenland.

  Luxe auto huren in Griekenland Minibusje huren in Griekenland Camper huren in Griekenland

  Luxe auto huren in Griekenland - Maak indruk met een luxe auto in Griekenland. Of u nu op zakenreis gaat, een bruiloft heeft, of simpelweg in stijl van Griekenland wilt genieten, auto's uit deze categorie zullen u niet teleurstellen. Met de laatste technische snufjes en meer dan genoeg vermogen is er geen twijfel over mogelijk dat uw vakantie nog specialer wordt. In Griekenland heeft u de keuze uit een BMW X3, Mercedes CLA, Mercedes C en E klasse, een Audi Q5, en nog veel meer.

  Minibus huren in Griekenland - Een vakantie naar Griekenland is op zich al een geweldige ervaring, maar samen met vrienden en familie wordt uw reis nog specialer. Iedereen samen bij elkaar in plaats van in aparte auto's is een geweldige toevoeging aan uw vakantie. Onze minibussen besparen tijd, geld, en een hoop stress met geregel. In Griekenland kunt u een minibus huren tot negen personen met nog steeds voldoende been- en bagageruimte.

  Camper huren in Griekenland - Bent u van plan een rondreis te maken, is een camper huren een geweldige manier om dat te doen. De vrijheid die een camper biedt is ongeëvenaard. Ontdek alles dat Griekenland te bieden heeft op een comfortabele manier - bijna als uw eigen huis maar dan op wielen. Verblijf op meerdere campings in het gehele land - velen met moderne voorzieningen en vlakbij tal van bijzondere en belangrijke bezienswaardigheden. Hoewel een camper op het eerste gezicht duur lijkt, is het op de lange termijn vaak een veel voordeligere optie, vooral als u met het hele gezin of met vrienden reist.


  Handige links

  Inspiratie, advies en informatie voor uw reis naar Griekenland