Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN GRIEKENLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren Griekenland - Beste tarieven gegarandeerd

  Een auto huren in Griekenland kunt u het beste doen via Auto Europe. Met meer dan zestig jaar ervaring in de autoverhuurbranche bieden wij de beste service tegen voordelige prijzen. U kunt uw huurauto niet alleen ophalen op luchthavens, maar tevens in een groot aantal dorpen en steden op zowel treinstations, als in het centrum van diverse steden. Onze samenwerkingsverbanden met lokale en internationale verhuurbedrijven stellen ons in staat om goedkope autoverhuur aan te bieden op meer dan 24.000 locaties in 180 landen. Een goed begin van uw reis begint met autoverhuur via Auto Europe! Toch nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan eens onze pagina met alle autohuur beoordelingen in Griekenland om te lezen wat andere klanten zeggen over de autohuur in Griekenland.

  Haal meer uit uw huurauto

  Deze handige informatie geeft u enige basiskennis omtrent uw reis naar Griekenland. Ook komt een en ander over autoverhuur in Griekenland aan de orde.

  Verkeersregels en tankstations

  • Het onnodig gebruik van de claxon kan leiden tot een boete.
  • Het alcoholgehalte dat maximaal is toegestaan in het bloed is 0,5 promille voor bestuurders die langer dan twee jaar in het bezit zijn van het rijbewijs. Voor bestuurders die het rijbewijs minder dan twee jaar in hun bezit hebben geldt een maximum alcoholgehalte van 0,2 promille. Auto Europe raadt het ten zeerste af om onder invloed te rijden.
  • In de meeste gevallen is het niet toegestaan om een huurauto op een veerboot te transporteren. Indien u bijvoorbeeld met uw huurauto naar Kefalonia wilt reizen, de grens over wilt steken of van het ene eiland naar het andere eiland wilt gaan, dan dient u dit op voorhand aan te geven. Auto Europe kan u dan tijdig adviseren over een autoverhuurbedrijf waar dit mogelijk is. Het is mogelijk dat het autoverhuurbedrijf hier extra kosten voor in rekening brengt.
  • De meeste tankstations zijn doorgaans gedurende de week tot 19.00u 's avonds geopend en op zondag de hele dag gesloten. Het is echter wettelijk zo bepaald dat er in elk gebied één tankstation zowel 's nachts als op zondag open moet zijn.
  • Er zijn een aantal tankstations in Athene en andere grote steden die werken met zelfbediening. Het is in Griekenland echter gebruikelijk dat u bij het tanken wordt geholpen door een pompbediende.

  Tolwegen

  Het wegennet wordt in Griekenland aangeduid met Ethniki Odos. Op de meeste wegen wordt tol geheven. Bestuurders dienen bij het verlaten van de snelweg te betalen voor de afgelegde afstand. Houd er rekening mee dat de hoofdweg in Athene vanaf de internationale luchthaven tot aan het centrum van de stad eveneens een tolweg is. Over het algemeen zijn de bedragen die men dient te betalen niet erg hoog. U kunt voor een alternatieve route kiezen om een tolweg te vermijden; een dergelijke omweg kan echter zorgen voor een hoger brandstof verbruik. Tol dient met contant geld betaald te worden. Houdt dus voldoende munten en bankbiljetten bij de hand.

  Leeftijdseisen

  Een auto huren in Griekenland is gebonden aan bepaalde leeftijdseisen. Bestuurders moeten tenminste eenentwintig jaar oud zijn, maar de diverse autoverhuurbedrijven kunnen verschillende regels aanhouden. Zo zijn er verhuurbedrijven die stellen dat een bestuurder ten minste drieëntwintig of vijfentwintig jaar moet zijn. Vaak geldt er ook een jonge bestuurderstoeslag voor bestuurders die jonger zijn dan vijfentwintig jaar. Deze dient ter plaatse te worden betaald. Tevens zijn er bepaalde verhuurbedrijven in Griekenland die een maximumleeftijd van vijfenzeventig jaar hanteren voor het huren van een auto. Voor specifieke informatie betreft de leeftijdseisen kunt u het beste contact opnemen met onze reserveringsmedewerkers. U kunt hier meer informatie lezen omtrent bestuurdersinformatie in Griekenland.

  Valuta

  De euro is in 2001 ingevoerd in Griekenland. Voorheen betaalde men met de drachme. U kunt met uw Nederlandse bankpas pinnen bij de Griekse geldautomaten. Creditcards worden echter niet overal geaccepteerd. Het kan zo zijn dat banken een bepaald bedrag als limiet hebben dat per dag mag worden opgenomen. Laat u zich hierover van tevoren bij uw bank informeren. In toeristische gebieden kan het voorkomen dat gedurende het weekend de pinautomaten leeg zijn. Tevens zijn er in veel kleinere steden en op sommige eilanden geen pinautomaten beschikbaar. Het is dus altijd handig om contant geld bij u te hebben om vervelende situaties te voorkomen.

  Tijdsverschil

  Griekenland bevindt zich in de tijdzone die wordt aangeduid met Oost-Europese Tijd (OET). Griekenland ligt in de tijdzone UTC+2, terwijl Nederland in tijdzone UTC+1 ligt. Er is geen tijdsverschil tussen het Griekse vasteland en de Griekse eilanden. In Griekenland is het een uur later dan in Nederland.

  Woordenlijst

  Het grootste deel van de bevolking heeft het Grieks als moedertaal. In het noorden wordt er in sommige gebieden ook Albanees, Aromanees, Bulgaars, Turks en Pontisch gesproken (dit is een variant van het Grieks).

  Enkele handige woorden en zinnen vindt u hier:

  Hallo - Yassou
  Goedemorgen - Kalimera
  Goedemiddag/Goedenavond - Kalispera
  Goedenacht - Kalinikta
  Dank u wel - Efkharisto
  Spreekt u Engels? - Milas Anglika?
  Hoeveel kost dit? - Poso kani?

  Elektriciteit

  Zowel de netspanning als het type stopcontact dat in Nederland en Griekenland wordt gebruikt is hetzelfde: de netspanning is 230 volt en men gebruikt het type F stopcontact. U kunt gerust al uw elektrische apparaten gebruiken.

  Informatie over de visa en ambassade

  Om naar Griekenland te kunnen reizen dient u in het bezit te zijn van een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart. Bezoekers die naar Griekenland willen reizen met een paspoort van een land dat niet bij de Europese Unie is aangesloten, moeten mogelijk een visum aanvragen.

  Nederlandse ambassade in Athene
  Leoforos Vassileos Konstantinou 5-7
  106 74 Athene
  Griekenland
  Email: ath@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +30 210 7254900, +30 6946 460600 in noodgevallen buiten kantooruren
  Fax: +30 210 7254908

  Consulaat (honorair) van het Koninkrijk der Nederlanden in Herakleion
  Dimokratias 11
  713 06 Heraklion
  Griekenland
  Email: Crete.nlconsulate@gmail.com
  Telefoonnummer: : +30 2810 241700
  Fax: +30 2810 226513

  Consulaat (honorair) van het Koninkrijk der Nederlanden in Rhodos
  Megalou Konstantinou 2
  Rhodos 85100
  Griekenland
  Email: consul@nl-consulate-rhodes.com
  Telefoonnummer: : 22410 26281, 6947 047 650 in noodgevallen buiten kantooruren
  Fax: 22410 34663

  Handige links

  Toeristische informatie