Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN KEFALONIA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Kefalonia tegen de beste tarieven/prijzen

  Auto Europe is sinds vele jaren een toonaangevende marktleider op het gebied van wereldwijde autoverhuur. U kunt via Auto Europe in meer dan 180 landen over de gehele wereld een auto huren op meer dan 24.000 verhuurlocaties. Ook een auto huren op Kefalonia is bij ons in goede handen en wij zorgen ervoor dat u het passende voertuig krijgt waar en wanneer u maar wilt. Gebruik de zoekmachine aan de linkerzijde van dit scherm en vindt de huurauto op Kefalonia die u wenst!

  Verkeer

  Als u van autoverhuur op Kefalonia gebruik maakt, dient u net als in Nederland aan de rechterkant van de weg te rijden. De verkeersborden die in Griekenland gebruikt worden zijn vrijwel identiek aan de verkeersborden die in Nederland en België in het verkeer worden gebruikt. De wegen in Kefalonia zijn redelijk onderhouden en zijn over het algemeen goed begaanbaar. Houdt u echter wel rekening met de mogelijkheid van steenslag en eventuele gaten in het wegdek. Vanwege het prachtige, bergachtige landschap is het sterk aan te raden om het eiland te verkennen met een huurauto, waarmee u diverse plaatsen en attracties aan kunt doen die zeker de afstand van het rijden waard zijn. Er zijn enkele verkeersregels op Kefalonia die afwijken van de verkeersregels zoals u die in Nederland gewend bent. Vanwege het landschap met hellende en dalende wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Let ook op wanneer u een rotonde nadert want hier kunnen andere regels gelden dan normaliter van kracht zijn, dat wil zeggen let op de verkeersborden die bij de rotonde zijn geplaatst om te zien wie er voorrang heeft.

  Parkeren

  Op Kefalonia kan het lastig zijn om een parkeerplaats te vinden, met name tijdens het hoogseizoen en in de grotere plaatsen. Let u op de aanwijzingen van de verkeersborden of u daadwerkelijk ergens mag parkeren. Wanneer u auto's geparkeerd ziet staan op een plek waar een verkeersbord aangeeft dat het verboden is te parkeren, volgt u dan niet het slechte voorbeeld van de lokale bewoners en of andere fout parkeerders. De Griekse autoriteiten zullen u voor fout parkeren namelijk met zekerheid beboeten.

  Geografische informatie

  Het Griekse eiland Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden en is gelegen in de Ionische zee ten westen van het vasteland van Griekenland. De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli en staat bekend als een levendige stad gelegen aan een baai waar men heerlijk over de boulevard kan flaneren, met genoeg mogelijkheden om te winkelen en Griekse culturele indrukken op te doen.

  Op ongeveer vijftig kilometer afstand van Argostoli vindt u in het noorden van het eiland de havenstad Fiskardo, die als één van de meest toeristische plaatsen op Kefalonia wordt beschouwd. Fiskardo is één van de weinige dorpen die door aardbeving van 1953 niet is verwoest, wat u terug kunt zien aan de goed onderhouden veelal traditionele gebouwen.

  Naast deze vissersplaatsen vindt u in het noorden van Kefalonia Myrtos, dat het mooiste strand van Griekenland wordt genoemd. Meer indrukwekkende bezienswaardigheden vindt u nabij het stadje Sami: hier bevinden zich de ontzagwekkende Drogarati grotten en het prachtige Melissani meer. De Drogaratie grotten liggen op ongeveer drie kilometer afstand van Sami, richting Chaliotata, en zijn een natuurfenomeen met geweldige stalagmieten en stalactieten. Op ongeveer twee kilometer afstand van Sami, nabij Karavomilos, vindt u het Melissani meer. Dit is een ondergronds meer dat zich in een grot bevindt waarvan een gedeelte is ingestort. Deze opening zorgt ervoor dat, in het bijzonder op het hoogste punt van de zon, u ten volle kunt genieten van het kleurenspel wanneer de zon het water raakt.

  Het eiland Kefalonia heeft een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn droog en aangenaam warm, hoewel in de maanden juli en augustus de temperaturen onaangename hoogten kunnen bereiken. In de winter zijn de temperaturen er koel maar mild en valt er veel neerslag.

  Luchthaven Kefalonia

  De luchthaven van Kefalonia ligt op circa negen kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Vanaf het vliegveld is er weinig tot geen openbaar vervoer beschikbaar en een auto huren op Kefalonia of gebruik maken van een taxi wordt aanbevolen om op uw plaats van bestemming te komen.

  Luchthaven Kefalonia (EFL)
  Website: kefaloniaairport.info
  Telefoonnummer: +300 2671 02 9900

  Openbaar vervoer

  Wilt u gebruik maken van het openbaar vervoer op Kefalonia, dan bent u aangewezen op busdiensten. Het centrale busstation is gelegen in de hoofdstad Argostoli waar u de diverse busdiensten van het streekvervoer vindt.

  Bus
  De autobussen rijden tussen verschillende plaatsen op Kefalonia, bijvoorbeeld de plaatsen Argostoli, Skala, Fiskardo, Sami en Poro. U vindt de exacte verbindingen en vertrektijden op het centrale busstation in Argostoli.

  Veerboot
  U kunt kiezen uit diverse veerboten om de eilanden rondom Kefalonia te bezoeken. Vanaf Kefalonia kunt u met de veerboot naar bijvoorbeeld de stad Patras die gelegen is op het vasteland van Griekenland, of naar de eilanden Ithaka, Zakynthos en Lefkada. Tijdens het hoogseizoen kunt u zelfs met de veerboot van Kefalonia naar verscheidende plaatsen in Italië varen. Houdt er echter rekening mee dat er restricties zijn voor het vervoeren van een huurauto op een veerboot.

  Handige links

  Toeristische informatie