Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN GRIEKENLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Griekenland

  Algemene informatie
  De grote wegen in Griekenland zijn gebouwd na de Tweede Wereldoorlog en bieden u de mogelijkheid om vele verschillende bestemmingen te ontdekken. Vele van deze wegen kronkelen langs de schilderachtige heuvels en passeren kleine dorpjes. Vele van deze dorpen bieden u prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Met autohuur in Griekenland leiden de snelwegen u door de antieke geschiedenis.

  Vereisten
  Om in Griekenland een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurders hanteren een maximumleeftijd van 70 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en een kinderstoeltje is verplicht voor kinderen tot 3 jaar oud.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Griekenland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Griekenland rijdt men rechts en de middelste rijbaan op een weg met drie rijbanen is voor het inhalen. Voertuigen die van rechts een kruising naderen hebben voorrang.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn geopend tussen 07.00 en 19.00 uur.

  Tol
  Op meerdere snelwegtrajecten in Griekenland moet tol worden betaald. De toltarieven variëren tussen de 2 en 12 euro.

  Parkeren
  In de grote steden in Griekenland is parkeren langs de weg niet toegestaan en de Nederlandse parkeerschijf is niet geldig. In Athene zijn speciale parkeerplaatsen voor toeristen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties in Griekenland, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.