Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP CORFU

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Corfu - Beste tarieven met Auto Europe

  In de afgelopen zestig jaar heeft Auto Europe zich ontwikkeld van een klein bedrijfje in Noord-Amerika tot een gerenommeerd internationaal autoverhuur bemiddelingsbedrijf met een huuraanbod op meer dan 24.000 locaties in 180 landen. Met onze internationale en lokale partners bieden wij kwalitatieve hoogwaardige huurauto's tegen zeer gunstige prijzen op verschillende kernlocaties zoals vliegvelden, treinstations alsmede vele stedelijke locaties. Gebruikt u de zoekmachine om de locatie te vinden die het beste bij u past. Een auto huren op Corfu was nog nooit zo makkelijk! Toch liever eerst weten hoe andere klanten een huurauto op Corfu hebben ervaren? Lees het op onze pagina met autohuur beoordelingen op Corfu.

  Verkeer

  De hoofdwegen en de kustwegen die leiden van Corfu-stad naar de badplaatsen aan de oostkust zijn de drukste wegen op het eiland, evenals de wegen in en rondom de hoofdstad zelf. Het verharde wegennet op Corfu is relatief beperkt, er zijn daarentegen meer onverharde wegen op Corfu waar ook goed gebruik gemaakt van kan worden. Let bij het verlenen van voorrang goed op; binnen de bebouwde kom heeft het verkeer dat van rechts komt voorrang. Buiten de bebouwde kom heeft echter het verkeer op de hoofdweg voorrang. Het maximaal toegestane alcoholgehalte is, net als in Nederland, 0,5 promille. Er geldt echter een absoluut alcoholverbod voor motorrijders en voor automobilisten die het rijbewijs korter dan twee jaar in het bezit hebben.

  • Op Corfu wordt er aan de rechterkant van de weg gereden en links ingehaald.
  • Telefoneren achter het stuur is verboden.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten op de achterbank plaatsnemen.
  • Er zijn geen autosnelwegen op Corfu.
  • Tankstations zijn tot laat in de avond geopend en op zondag vrijwel allemaal gesloten.
  • Let op: Bij autoverhuur op Corfu is de huurauto niet verzekerd op onverharde wegen.

  Geografische informatie

  Corfu is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee ten noordwesten van het vasteland van Griekenland. Het eiland ligt tevens gedeeltelijk voor de westkust van Albanië. De afstand tot het vasteland van Albanië bedraagt dan ook niet meer dan twee kilometer. De hoofdstad van Corfu is het gelijknamige Corfu (ook bekend als Corfu-stad of Kerkyra) en ligt aan de oostelijke kant van het eiland.Op ongeveer vijfentwintig kilometer afstand van Corfu-stad vindt u de hoogste berg in het noordoosten van het eiland, de Pantokrater. Vanaf deze berg kan men vrijwel het gehele eiland Corfu overzien. Het uitzicht vanaf deze meer dan negenhonderd meter hoge berg strekt zich uit van het eiland Corfu tot de westkust van Albanië en Griekenland, en bij helder weer zelfs tot delen van de oostkust van Italië. Op de berg zelf bevindt zich een klooster dat dateert uit 1347. Jaarlijks wordt er door de bevolking van Corfu op vijf en zes augustus een kerkwijdingsfeest gevierd op de berg. Onderdeel van dit feest is een tocht naar het hoogste punt van de berg. Van de vele marktkramen die tere ere van dit feest worden opgesteld is bekend dat deze hoofdzakelijk speelgoed verkopen. Corfu heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers er aangenaam warm tot zeer warm zijn en de winters er mild, koel en veelal regenachtig zijn. De minste kans op neerslag is in de maanden juni, juli en augustus. Als gevolg van de doorgaans grote hoeveelheid neerslag die in de wintermaanden valt is Corfu één van de groenste en vruchtbaarste eilanden van Griekenland.

  Luchthaven Corfu

  Luchthaven Corfu (CFU)
  Website: www.hcaa.gr
  Telefoonnummer: +30 26610 89600, +30 26610 45829

  Openbaar vervoer

  Het openbaar vervoer op Corfu bestaat uit autobusdiensten. Er zijn grofweg twee soorten van autobusdiensten, die van elkaar kunnen worden onderscheiden door de kleur van de autobussen. Blauwe autobussen onderhouden diensten tussen de hoofdstad en plaatsen gelegen in de directe nabije omgeving daarvan, en de groene autobussen onderhouden diensten tussen de hoofdstad en plaatsen die daar op het eiland verder van verwijderd liggen.

  In plaats van gebruik te maken van het openbaar vervoer kunt u uiteraard een auto huren op Corfu, maar ook een fiets of scooter om het eiland op deze tweewielers op een meer persoonlijke wijze te ervaren. Op diverse plaatsen op Corfu worden fietsen verhuurd zodat u vrijwel overal op Corfu van de fiets gebruik kunt maken. Wanneer u met de fiets Corfu wilt ervaren is het goed te weten dat het landschap er variëert van een fraai en uitdagend gebied met grote hoogtewisselingen in de omgeving van Temploni, tot de makkelijk begaanbare Ropa vallei die het meest vlakke gedeelte van Corfu is. Geniet u wel graag van het landschap op een tweewieler, maar prefereert u het gemak van een scooter? Dan is dat geen probleem want in de meeste badplaatsen alsmede in Corfu-stad zijn er verhuurbedrijven waar u een scooter kunt huren. Voor het besturen van een scooter met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud tot 50 cc dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands bromfietscertificaat of een geldig Nederlands AM rijbewijs. Voor het besturen van een tweewieler scooter of vierwieler quad met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud boven de 50 cc dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands B rijbewijs. Om problemen te voorkomen is het belangrijk erop te letten dat de kentekenplaat van een gehuurde scooter bij voertuigen tot 50 cc hoort te bestaan uit twee Griekse alfabet letters en vier cijfers, terwijl het kentekenplaat van een gehuurde scooter of quad bij voertuigen boven de 50 cc hoort te bestaan uit drie Griekse alfabet letters en drie cijfers. Het dragen van een helm is verplicht.

  Handige links

  Toeristische informatie