Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP KARPATHOS

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Karpathos - Vind uw perfecte huur

  Wanneer u kiest voor autoverhuur via Auto Europe kiest u voor kwalitatieve huurauto's tegen voordelige prijzen. Ons huuraanbod heeft zich in de afgelopen jaren uitgebreid naar meer dan 24.000 locaties in 180 landen. Een auto huren op Karpathos betekent dat u eenvoudig de omgeving kunt verkennen wanneer u maar wilt of comfortabel een uitstapje kunt maken naar een andere stad. Maak het uzelf gemakkelijk en boek een huurauto op Karpathos! Velen gingen u al voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan de autohuur beoordelingen op Karpathos.

  Verkeer

  De meeste verkeersregels in Karpathos komen overeen met de verkeersregels in de rest van Europa. Hier vindt u enkele verkeersregels die af kunnen wijken van de regels zoals u die gewend bent in Nederland.

  • Op bergwegen heeft het stijgende verkeer voorrang op het dalende verkeer.
  • Het is wettelijk gezien verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben.

  U vindt hier meer informatie voor bestuurders die een auto huren op Karpathos.

  Parkeren

  Er zijn enkele plaatsen waar u in geen geval mag parkeren: binnen een straal van drie meter van een brandkraan, binnen een straal van vijf meter van een stopbord, kruising of verkeerslicht en binnen een straal van vijftien meter van een spoorwegovergang, tramhalte en bushalte.

  Geografische informatie

  Het eiland Karpathos maakt deel uit van de eilandengroep de Dodekanesos en is, na het eiland Rhodos, het grootste eiland van deze eilandengroep. Karpathos ligt vlakbij de eilanden Kreta en Rhodos. De hoofdstad van Karpathos is Karpathos stad en ligt in het zuidoosten van het eiland. De lokale bewoners noemen de hoofdstad echter Pigadia.

  Het eiland is één van de rustigere eilanden van Griekenland. Bijzondere plekken op Karpathos zijn Karpathos stad, het dorp Olympos en het Apella strand. Karpathos stad is, naast de hoofdstad, tevens de belangrijkste havenstad van het eiland. De hoofdstad is een goede uitvalsbasis om de stad te verkennen, maar dit is ook een plaats waar men heerlijk tot rust kan komen. Al wandelend over de autovrije boulevard kunt u kiezen uit diverse restaurants waar u de rest van de avond van een heerlijk uitgebreide maaltijd kunt genieten. In het dorp Olympos ziet u in sterke mate de Griekse tradities terug. De bewoners van Vroukounta werden tussen de zevende en negende eeuw regelmatig aangevallen door piraten. Om henzelf te beschermen besloten de inwoners zich in een rotsachtig gebied te vestigen dat, hoewel lastig te bereiken, nu bekend staat als Olympos. Als gevolg van deze afzondering zijn eeuwenoude tradities goed bewaard gebleven, zoals de klederdracht, de bouwstijl van de huizen en zelfs een Oudgrieks dialect, namelijk het Dorisch. Hoewel het dorp nog steeds lastig te bereiken is, is het meer dan de moeite van het bezoeken waard. Het prachtige strand van Apella ligt aan de oostzijde van Karpathos, op ongeveer achttien kilomer afstand ten noorden van Karpathos stad. Het Apella strand staat bekend als het mooiste strand van het eiland en wordt door sommigen zelfs het mooiste strand van Europa genoemd.

  Het klimaat op Karpathos is een mediterraan klimaat en zorgt ervoor dat de zomers droog en de winters mild en nat zijn. Er valt op Karpathos gemiddeld minder neerslag dan op andere nabijgelegen eilanden, zoals bijvoorbeeld op Rhodos. In de zomermaanden valt er vrijwel geen regen op het eiland Karpathos.

  Luchthaven Karpathos

  De luchthaven van Karpathos ligt op ongeveer dertien kilometer ten zuidwesten van Karpathos stad. Er is geen reguliere busverbinding vanaf het vliegveld van Karpathos naar Karpathos stad. Gelukkig zijn er wel verschillende mogelijkheden voor autoverhuur op Karpathos waarbij u de auto op de luchthaven kunt ophalen.

  Luchthaven Karpathos (AOK)
  Website: www.hcaa-eleng.gr
  Telefoonnummer: +300 22450 23101

  Openbaar vervoer

  Op het eiland kunt u gebruik maken van busdiensten. Het centrale busstation ligt in de hoofdstad Karpathos stad.

  Bus
  Het is mogelijk om met de autobus diverse dorpjes op het eiland te bereiken. Deze bussen rijden ook naar een aantal stranden die populair zijn.

  Veerboot
  Er zijn een aantal organisaties die reizen per veerboot aanbieden naar andere eilanden. Hieronder vallen onder andere de eilanden Kreta en Rhodos. Er zijn echter restricties voor het transporteren van een huurauto op een veerboot. Houdt u hier alstublieft rekening mee.

  Handige links

  Toeristische informatie