Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  CAMPERVERHUUR GRIEKENLAND

  Camperhuur Wereldwijd
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Camperhuur Wereldwijd

  Camper huren Griekenland - onderweg zijn en genieten

  Griekenland is met zijn fysieke schoonheid, strakblauwe lucht, en warme temperaturen het hele jaar door die zelden onder de 15℃ uitkomen een echte onmisbare toeristische bestemming. De cultuur van het land bruist van de levendige muziek, innovatieve keuken, en allerlei buitenactiviteiten. Het land van pittoreske bergdorpjes en kustdorpjes met de welbekende baaien met dobberende vissersbootjes is gemakkelijk bereikbaar voor rondreizigers en toch heel betaalbaar, vooral het eten in achterafstraatjes of het bezoeken van museums, kunstgalerieën, enzovoorts. De geschiedenis van Griekenland gaat ver terug en vandaag de dag is er nog veel van het verleden te zien in het land. De Minoanen, Romeinen, Arabieren, Latijnse kruisvaarders, Venetianen, Slaven, Albanezen, en Turken hebben stuk voor stuk allemaal hun onuitwisbare stempel gedrukt op dit opmerkelijk diverse volk. Bezoekers kunnen tegenwoordig van plaats naar plaats reizen terwijl ze genieten van het rijke en kleurrijke culturele erfgoed dat Griekenland bezit. En wanneer u het vasteland helemaal heeft gezien, zijn er altijd nog tal van idyllische eilanden voor de Griekse kust om te ontdekken, met name Korfoe, Kreta, en Rhodos die elk hun eigen unieke attracties en kenmerken hebben.

  Auto Europe is niet alleen een toonaangevende autoverhuurmakelaar in Griekenland, het is ook gespecialiseerd in de verhuur van campers. Er is een ruime keuze aan handige ophaal- en inleverlocaties door heel Griekenland. Een camper huren in Griekenland is ideaal om de pracht en praal in het gehele land te bewonderen en de mooiste stranden te bezoeken – de Griekse kust is maar liefst zo’n 14 kilometer lang.

  Reizen in Griekenland

  Rondreizen met een camper door Griekenland is een echte belevenis dankzij de vele bergen, diepe kloven, en wildwaterrivieren die door oude stenen bruggen worden overbrugd, en het binnenland waar het leven doorgaat zoals het dat al eeuwenlang doet.

  De hoofdstad Athene heeft geen introductie nodig. De stad is zonder twijfel een van de meest aantrekkelijke plaatsen ter wereld met genoeg attracties die iedereen een keer gezien moet hebben om bezoekers dagenlang te vermaken. Op een rotspunt boven het centrum van de stad staat de Akropolis centraal sinds het begin van het neolithicum, ofwel de steentijd. Deze locatie bestaat uit verschillende belangrijke plekken van duizenden jaren oud en is een onmisbare plek om te zien tijdens een eerste bezoek aan de stad.

  Olympia, ooit een welvarende Romeinse stad, is een grote trekpleister voor mensen die het prachtige Peloponnesos schiereiland bezoeken. Het bestaat uit 70 gebouwen met uiteenlopende betekenissen en is een belangrijk religieus en politiek centrum in de wereld. Vanaf de achtste eeuw voor Christus tot aan de vierde eeuw na Christus werden hier om de vier jaar de oorspronkelijke Olympische Spelen gehouden.

  Haal alles uit uw reis in Griekenland en ontdek de stenen dorpjes van het Pilion schiereiland in het hart van Griekenland en het prachtige middeleeuwse klooster Hosios Loukas, beroemd om zijn rustige omgeving en prachtige mozaïeken. Het klooster ligt op slechts een uurtje rijden ten noordwesten van Athene. Het oude heiligdom van Delphi dat in de buurt light is ook zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn orakel dat is gewijd aan Apollo. Het wordt door velen beschouwd als de bakermat van de beschaving en past harmonieus in de prachtige omgeving op de zuidwestelijke hellingen van de berg Parnassus.

  Toeristen die een camper huren in Griekenland en daarmee door het binnenland reizen worden aangenaam verrast door de zandstenen torens van Metéora met daarop oude kloosters en kluizenaarshutten, een plek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook het spectaculaire landschap van de Vikoskloof in het noordwesten van het land, dicht bij de Albanese grens, maakt indruk op bezoekers. Deze kloof is een van de diepste ter wereld en de Voidomatis rivier stroomt hier al miljoenen jaren doorheen.

  Ook het noordoosten van Griekenland heeft veel belangrijke toeristische attracties. Bewonder bijvoorbeeld de oude stad Xanthi met een rijk aanbod aan neoklassieke, Byzantijnse, en Ottomaanse architectuur. Voor de beste panoramische uitzichten op zee moet u de 2000 meter hoge (heilige) Athos berg beklimmen. Deze berg ligt op een klein schiereiland en heeft twintig actieve kloosters waarvan de meesten al bijna 2000 jaar in gebruik zijn. In het Nationaal park Olympos ligt het hoogste punt van Griekenland (3000 meter) en vanaf hier heeft u nog veel meer spectaculaire uitzichten.


  Populaire camper bestemmingen in Griekenland

  Camper huren Athene
  Athene
  Camper huren Igoumenitsa
  Igoumenitsa
  Camper huren Thessaloniki
  Thessaloniki

  Onze camperverhuurpartners

  Onze belangrijkste partner voor camperverhuur in Griekenland is Anywhere Campers op het Griekse vasteland in Athene, Thessaloniki, en Igoemenitsa. Dit betrouwbare verhuurbedrijf biedt al sinds 2013 goed onderhouden voertuigen aan die modern, praktisch, en comfortabel zijn. In ons reserveringssysteem kunt u alle beschikbare ophaal- en inleverlocaties in Griekenland vinden. Boek uw camper in Griekenland ruim van tevoren om zeker te zijn van een camper die het beste bij uw wensen en behoeften past!

  Beschikbare campers in GriekenlandBeschikbare campers in Griekenland

  De Adria camper is een erg populaire camper onder onze klanten. Deze camper, aangeboden door Anywhere Campers, biedt vele extraatjes. Het heeft een ruim interieur, een krachtige motor, en het indrukwekkende aanbod aan diensten en voorzieningen waaronder een douche en toilet, airconditioning met verwarming, een volledig uitgeruste keuken, en tanks voor schoon water en voor afvalwater zorgt voor een comfortabele reis door Griekenland.