Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN GROOT-BRITTANNIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter bereikbaar van maandag t/m zaterdag
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Groot-Brittannië - Vind uw perfecte huur

  Auto Europe heeft meer dan zestig jaar ervaring in het verhuren van auto's. Een nauw samenwerkingsverband met diverse lokale en internationale verhuurbedrijven heeft ertoe geleid dat onze klanten vandaag de dag een auto kunnen huren op één van de 24000 locaties in meer dan 150 landen. Het grote voordeel voor u is dat u op luchthavens, treinstations en in het centrum van verschillende steden goedkoop een auto kunt huren. Voordelig een auto huren in Groot-Brittannië kan bij Auto Europe! Liever eerst ervaringen lezen van klanten die u voor gingen? Lees hun autohuur beoordelingen in Groot-Brittannië op onze reviewpagina voor dat extra beetje vertrouwen zodat ook u met een goed gevoel een auto boekt.

  Haal meer uit uw huurauto

  Lees meer informatie omtrent het rijden in Groot-Brittanië, alsook praktische informatie.

  Verkeersregels en tankstations

  • U dient aan de linkerzijde van de weg te rijden en rechts in te halen.
  • De maximumsnelheid op de autosnelweg is 112 km/u (70 mph). Buiten de bebouwde kom mag u maximaal 97 km/u rijden (60 mph). Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 48 km/u rijden (30 mph).
  • Wanneer u een enkele doorgetrokken rode streep aan de kant van de weg ziet, dan betekent dit dat het verboden is om daar te stoppen. Aan de hand van een verkeersbord wordt vermeld op welke tijden dit verbod geldt. Gaat het om een dubbele doorgetrokken rode streep, dan is altijd verboden om daar te stoppen.
  • In Groot-Brittanië is het maximaal toegestane alcoholpromillage 0,8 promille. Auto Europe raadt het echter sterk af om te rijden onder invloed.
  • Houdt u er rekening mee dat niet alle creditcards worden geaccepteerd bij tankstations. Het is dus handig om voldoende contant geld bij u te dragen.

  Tolwegen

  Tolwegen zijn nogal ongebruikelijk in Groot-Brittanië, afgezien van de M6 en een aantal tunnels en bruggen waar tol wordt geheven. In sommige steden zijn er bepaalde zones in het centrum waar tol wordt geheven. U vindt hier meer informatie omtrent autoverhuur in Groot-Brittannië en het rijden in Groot-Brittanië.

  Leeftijdseisen

  In Groot-Brittanië mag men al een auto besturen vanaf zeventien jaar. Voor een auto huren in Groot-Brittannië dient de bestuurder ten minste zeventien jaar oud te zijn. Afhankelijk van het verhuurbedrijf kan het zo zijn dat de minimum leeftijd voor het huren van een auto vijfentwintig jaar of jonger is. Let er ook op dat bestuurders jonger dan vijfentwintig jaar in de meeste gevallen een jonge bestuurderstoeslag moeten betalen. Tevens kan het zo zijn dat men minstens één of drie jaar in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Het kan voorkomen dat het verhuurbedrijf een maximum leeftijd aanhoudt van zeventig of vijfenzeventig jaar. In sommige gevallen zal het verhuurbedrijf vragen dat er een senioren toeslag wordt betaald. Deze toeslagen dienen ter plaatse betaald te worden.

  Valuta

  De officiële munteenheid van Groot-Brittanië is sinds de invoering onveranderd gebleven: de pond sterling. Hiermee kunt u betalen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Schotland hanteert als munteenheid de Schotse pond, maar vaak kunt u ook daar gewoon met de pond sterling betalen. U kunt bij diverse wisselkantoren uw geld inwisselen. Het is vaak goedkoper wanneer u dit bij een bank laat doen.

  Tijdsverschil

  Groot-Brittanië bevindt zich in de tijdzone die wordt aangegeven met Greenwich Mean Time (GMT). Nederland bevindt zich in de tijdzone Midden-Europese Tijd (MET). Het tijdsverschil tussen Groot-Brittanië en Nederland is één uur: het is een uur vroeger in Nederland.

  Woordenlijst

  In Groot-Brittanië is de meest gesproken taal het Engels. In Wales wordt er echter ook wel Kymrisch (Wels) gesproken. In het noordwesten van Schotland komt het voor dat men Gaelisch spreekt.

  Een woordenlijst met enkele handige zinnen vindt u hieronder:

  Hallo - Hello
  Goedemorgen - Good morning
  Goedemiddag/Goedenavond - Good afternoon
  Goedenacht - Good evening
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Where is the closest police station?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Where is the closest hospital?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Where is the closest ATM?
  Waar is [locatie]? - Where is [location]?
  Kan ik met creditcard betalen? - Can I pay by credit card?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Can I pay by debit card?
  Hoeveel kost dit? - How much does this cost?
  Dank u wel - Thank you
  Houdt het wisselgeld maar - Keep the change

  Elektriciteit

  Het soort stekker dat in Groot-Brittannië wordt gebruikt is niet gelijk aan het soort stekker dat in Nederland wordt gebruikt. In Groot-Brittannië gebruikt met het type stekker G, terwijl in Nederland het type stekker F wordt gebruikt. Het voltage is wel gelijk aan dat van Nederland. U kunt voor vertrek een verloopstekker aanschaffen zodat u uw elektrische apparaten in Groot-Brittannië kunt gebruiken.

  Informatie over de visa en ambassade

  Om naar Groot-Brittannië te reizen dient u in het bezit te zijn van een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart.

  Nederlandse Ambassade in London
  38 Hyde Park Gate
  Londen SW7 5DP
  Verenigd Koninkrijk
  E-mail: lon@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +44 20-7590 3200, noodgevallen buiten kantooruren +44 77-7159 6800
  Fax: +44 20-7225 0947

  Netherlands Consulate Edinburgh
  38 Melville Street
  Edinburgh EH3 7HA
  Verenigd Koninkrijk
  Email: info@netherlands-consulate.co.uk
  Telefoonnummer: : 0131 - 510 0323
  Fax: 0131 - 226 4543

  Netherlands Consulate Cardiff
  c/o Sam Smith Travel Ltd
  55 High Street
  Cowbridge CF71 7AE
  Verenigd Koninkrijk
  Email: sam@samsmithtravel.com
  Telefoonnummer: : 0844 - 387 2378 (tussen 10:00-12:00 en 14:00-16:00 uur)
  Fax: 01446 - 773 695

  Camper huren in Groot-Brittannië

  Om zoveel mogelijk van dit gebied te zien kunt u niet alleen auto huren, maar ook een camper huren via Auto Europe. Reis op uw gemak rond en ontdek schitterende trekpleisters zoals Lake District, de Schotse Hooglanden en de Hebriden. Wij werken samen met onder andere McRent Great Britain, Just Go en Bunk. Deze camperverhuurbedrijven voorzien onze klanten van de meest moderne campers in Londen, Manchester, Glasgow en Edinburgh.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Luxueus de weg op