Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN IERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Ierland - Beste tarieven gegarandeerd

  Auto Europe is er trots op een leidinggevende positie te hebben in de autoverhuurbranche. En met zestig jaar ervaring kan Auto Europe goed inspelen op de wensen en behoeften van de klanten. Dit doen we dan ook door meer services aan te bieden, zoals camper verhuur, en luxe autohuur. Een auto huren in Ierland geeft u de mogelijkheid om zelfstandig en vrij te kunnen genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Onze focus ligt op klantgerichtheid en het aanbieden van lage tarieven. Kortom, een auto huren doet u voordelig bij Auto Europe! Lees voordat u boekt wat onze andere klanten zeggen over de autoverhuur in Ierland op onze reviewpagina met autohuur beoordelingen in Ierland en boek vol vertrouwen zelf een voordelige huurauto.

  Haal meer uit uw huurauto

  Autoverhuur in Ierland is eenvoudig en zonder gedoe, maar het rijden in Ierland is aanzienlijk anders dan in Nederland. U kunt zich op uw reis voorbereiden met de informatie hieronder omtrent het verkeer en meer praktische zaken.

  Verkeersregels en tankstations

  • In Ierland rijdt het verkeer aan de linkerzijde van de weg. U dient in te halen aan de rechterzijde. Het stuur van uw huurauto zal zich dus aan de rechterkant bevinden.
  • Op de landelijke wegen zijn er minder tankstations te vinden. Er is tevens een kleine kans dat tankstations 24 uur per dag open zijn. Wacht dus niet te lang met het vullen van de benzinetank.
  • Het maximaal toegestane alcoholgehalte dat in uw bloed aanwezig mag zijn is 0,8 promille. Auto Europe raadt het ten zeerste af om te rijden onder invloed.
  • De verkeersborden in Ierland vermelden de plaatsnamen en teksten in zowel het Iers als het Engels.

  Tolwegen

  In Ierland zijn er bepaalde wegen en trajecten waar men tol dient te betalen. Op deze trajecten kunt in de meeste gevallen de tol met contant geld betalen. Hierop is echter een uitzondering: de M50. Dit is de ringweg van Dublin en u kunt deze tol uitsluitend elektronisch betalen. Dit moet uiterlijk de volgende dag om 20.00u 's avonds elektronisch betaald zijn. Meer informatie hieromtrent leest u hier. Zorg ervoor dat u dit tijdig betaalt. U riskeert anders namelijk een hoge boete.

  Leeftijdseisen

  Een auto huren in Ierland kan vanaf vijfentwintig jaar. Lokale autoverhuurbedrijven hanteren in sommige gevallen ook een maximum leeftijd van vijfenzeventig jaar. Het autoverhuurbedrijf kan om bepaalde documenten vragen. Wij raden aan dat u zorgvuldig de voorwaarden doorneemt voordat u uw boeking maakt. Indien u vragen heeft of meer gedetailleerde informatie wilt over de voorwaarden, neemt u dan telefonisch contact op met onze reserveringsmedewerkers op het telefoonnummer +31850012614. Meer informatie over het verkeer en verkeersregels vindt u hier.

  Valuta

  Ierland maakt deel uit van de Europese Unie en hanteert de euro als officiële munteenheid. Dit was voorheen de Ierse pond. Over het algemeen worden bekende creditcards, zoals Visa en Mastercard, geaccepteerd als betaalmiddel in hotels, winkels en restaurants.

  Tijdsverschil

  Nederland bevindt zich in de zomer in de tijdzone UTC+2 en in de winter in de tijdzone UTC+1. Ierland bevint zich in de zomer in de tijdzone UTC+1 en in de winter in de tijdzone UTC+0. Het is in Ierland dus een uur vroeger dan in Nederland.

  Woordenlijst

  De eerste officiële taal van Ierland is het Iers (Iers-Gaelisch of Gaeilge). De tweede officiële taal is het Engels.

  Hallo - Hello
  Goedemorgen - Good morning
  Goedemiddag/Goedenavond - Good afternoon
  Goedenacht - Good evening
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Where is the closest police station?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Where is the closest hospital?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Where is the closest ATM?
  Waar is [locatie]? - Where is [locatie]?
  Kan ik met creditcard betalen? - Can I pay by credit card?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Can I pay by debit card?
  Hoeveel kost dit? - How much does this cost?
  Dank u wel - Thank you
  Houdt het wisselgeld maar - Keep the change

  Elektriciteit

  In Ierland wordt het stekker type G gebruikt. U moet een verloopstekker meenemen om in Ierland gebruik te kunnen maken van uw elektrische apparaten. Het voltage is echter wel gelijk aan het voltage in Nederland, namelijk 230 volt.

  Informatie over de visa en ambassade

  Om naar Ierland te kunnen reizen is het voldoende om uw Nederlandse identiteitskaart bij u te hebben. Heeft u dit niet, zorgt u er dan voor dat u uw Nederlandse paspoort bij u heeft.

  Nederlandse Ambassade in Dublin
  160 Merrion Road
  Dublin 4
  Ierland
  E-mail: dub-info@minbuza.nl
  Telefoonnummer: (+353) (0) 1 2693444, (+353) (0)87 7932039 in noodgevallen buiten kantooruren
  Fax: (+353) (0) 1 2839690

  Camper huren in Ierland

  Huur een camper in Ierland en laat u betoveren door dit magnifieke eiland, dat ook wel "Emerald Isle" (Eiland van Smaragd) wordt genoemd. Haal uw camper op in Dublin verken het eiland van kust tot kust! Vergeet tijdens uw reis zeker niet bijzondere plaatsen aan te doen zoals Limerick, Sligo en de Klippen van Moher.

  Handige links

  Toeristische informatie