Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN IERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Ierland

  Algemene informatie
  Ierland heeft en uitgebreid wegennet dankzij de vele plaatsen op het platteland. Wanneer u door Ierland rijdt, bent u omgeven door een adembenemend landschap, een vredig platteland en vele nieuwe bestemmingen die u kunt ontdekken. De meeste bezienswaardigheden en attracties zijn niet ver weg van elkaar. Met autohuur in Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg.

  Vereisten
  Om in Ierland een auto te kunnen huren moet u minstens 25 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurders hanteren een maximumleeftijd, die u in de voorwaarden van de betreffende huurauto kunt teruglezen. Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot 3 jaar.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Ierland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Ierland rijdt men links en haalt men rechts in. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 07.00 en 19.00 uur. In grote steden zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Ierland wordt op de volgende wegen tol geheven: M1, M3, M4, M7, M8, East Link Bridge en West Link Bridge. De toltarieven zijn afhankelijk van de voertuigcategorie en kunnen variëren tussen 1,50 en 9 euro.

  Parkeren
  De meeste steden in Ierland hebben parkeermeters en parkeertickets. U moet een parkeerticket voor een vooraf bepaalde tijd kopen en zichtbaar op uw dashboard leggen. Bij een dubbele gele lijn is parkeren niet toegestaan.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel Ierland en Noord-Ierland gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. De enige beschikbare internationale one way autohuur is naar Belfast in Noord-Ierland. Hiervoor kan een extra toeslag worden geheven en deze one way is niet voor alle voertuigen toegestaan.