Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN EDINBURGH

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Edinburgh voor de beste prijs

  Edinburgh is kunst, geschiedenis en architectuur. Ontdek deze levendige stad met zijn heerlijke mix van eeuwenlange fascinerende geschiedenis enerzijds, en moderne lifestyle van een hedendaagse wereldstad anderzijds.

  Het gezicht van de stad toont de romantische maar tegelijkertijd ook genadeloze tand des tijds. De aanblik van Edinburgh en zijn kasteel wat hoog op de klippen boven de golven van de zee uit torent, zal een sprookjesachtige aanblik zijn om nooit te vergeten.

  Kies voor Auto Europe als uw partner voor uw volgende autohuur in Schotland. Wilt u een auto huren in Edinburgh, dan garanderen wij u de beste tarieven dankzij onze jarenlange ervaring en solide samenwerking met de beste autoverhuurbedrijven in de regio. Wilt u eerst weten hoe andere klanten hun autohuur hebben ervaren? Bekijk dan eens onze pagina met autohuur beoordelingen in Edinburgh zodat u vol vertrouwen een auto huurt in Edinburgh.

  Hoe is het verkeer in Edinburgh?

  Het verkeer in het centrum van Edinburgh kan overweldigend druk zijn, met name tijdens het spitsuur als duizenden pendelaars naar de stad komen om te gaan werken of later in de middag en vroege avonduren weer naar huis willen. Hoewel de wegen goed onderhouden zijn en er duidelijke verkeersborden zijn om automobilisten door de stad te gidsen, moet u vooral rondom het centrum oppassen op straten met eenrichtingsverkeer en/of straten die uitsluitend voor bussen en taxi's zijn toegestaan. Edinburgh is een zeer toegankelijke stad voor voetgangers, en wij raden u aan uw huurauto in een (bewaakte) parkeergarage te laten staan aan de rand van het centrum, en bezienswaardigheden te voet te bezoeken als u een auto wilt huren in Edinburgh..

  Meer informatie over het rijden in Schotland kunt u op onze informatiepagina over rijden in Groot-Brittannië lezen.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Edinburgh?

  Zoals in elke grote stad is het ook in Edinburgh geen eenvoudige opgave een parkeerplaats in de stad te vinden. Edinburgh beschikt over 7 grote "Park & Ride" terreinen, die ideaal zijn tijdens uw autohuur in Edinburgh uw auto veilig te laten staan en de stad in te gaan met het openbaar vervoer. Parkeren op deze terreinen is gratis met uitzondering van de parkeerplaats in Newcraighall. Hier kost het parkeren 50 pence voor de hele dag. Verder zijn er talrijke parkeerplaatsen aan de kant van de straten, die gedeeltelijk ook gratis zijn.

  Edinburgh luchthaven

  Edinburgh Airport is een moderne luchthaven met een breed aanbod aan faciliteiten voor een comfortabele reis. U vindt er een aantal cafés, bars en restaurants en er is gratis Wi-Fi. Verder zijn er wisselautomaten, geldautomaten waar u kunt pinnen, een apotheek, een postkantoortje en een aantal winkels. Als u uw huurauto op de luchthaven ophaalt, bent u in ca. een half uurtje rijden in de stad.

  Edinburgh Airport (EDI)
  Website: www.edinburghairport.com
  Adres Edinburgh Airport, Edinburgh, EH12 9DN
  Telefoonnr.: +44 844 448 8833

  Wat te doen in Edinburgh

  • Arthur's Seat: Voor het beste uitzicht op Edinburgh moet u naar Holyrood Park! Deze heuvel met vulkanische oorsprong is ook bekend als Arthur's Seat ofwel de Zetel van Arthur, en is het hoogste punt in de omgeving met een goed geconserveerd fort wat u kunt bekijken.

  • Edinburgh Castle: Dit oude kasteel is het waarmerk van Edinburgh. Als onderdeel van het Schotse erfgoed in Groot-Brittannië wordt het zeer zorgvuldig in ere gehouden. Het oudste gedeelte dateert uit de twaalfde eeuw en u kunt een rondleiding met gids maken om meer te weten te komen. Bekijk de kroonjuwelen en de Steen des Noodslot, de "Stone of Destiny", waarop Schotse koningen werden onttroond. Om 13:00 uur klinken er nog bijna dagelijks geweersalvo's als onderdeel van een bekende traditie hier in Edinburgh.

  • De Scotch Whiskey Experience: Schotland en whiskey - hier in Edinburgh kunt u zelf proeven dat deze combinatie zeer geslaagd is! U leert meer over de productie van Schotse whiskey en u kunt een paar heerlijke soorten proeven van dit populaire Schotse product!

  • Our Dynamic Earth: "Onze Dynamische Aarde" is een plaats waar u plezier kunt beleven met het hele gezin. Maak een tijdsreis en ga terug totaan het begin van onze tijd, tot aan de Grote Knal en alles wat wij weten over het ontstaan van de aarde - of denken te weten! De Dynamische Aarde is een unieke ervaring voor iedereen. Maak een tochtje met de kinderen in een onderzeeër, vlieg hoog in de lucht boven de Noordpool en de Zuidpool , en ontdek de verborgen wereld in de diepte van de oceanen in dit geweldige interactieve amusementscentrum.

  • Museum of Childhood: Ervaar nog meer magische momenten in het Museum van Kinderjaren. Haal herinneringen op aan vergane tijden en zie, welke spelletjes uw grootouders vroeger gespeeld hebben, of hun grootouders op hun beurt. Het museum laat zien hoe de jeugd zijn vrije tijd doorgebracht heeft met speelgoed en spelletjes uit de laatste drie eeuwen, maar ook aan de hand van kinderboeken, meubels en kledingstukken. Een boeiend museum en leuk voor het hele gezin.

  • Mary King's Close: Maak een rondleiding met een gids door Mary King's Close, een naar zeggen vervloekte plaats waar een stuk duistere geschiedenis van Edinburgh verborgen ligt. Mary King's Close is een complex van ondergrondse steegjes waar eens honderden mensen samenleefden onder niet bijzonder hygiënische omstandigheden, zoals dat nu eenmaal vroeger het geval was voordat de riolering in de stad was aangelegd. Dit maakte het voor de Zwarte Dood, de Pest, een makkelijk doelwit en volgens de overlevering werd deze wijk daarop snel in quarantaine verzet. Daarna werden de bewoners, naar schatting 600 mensen, schijnbaar aan hun lot overgelaten. Deze ondergrondse wijk was tot de 19e eeuw afgesloten, en is daarna per toeval herontdekt door bouwvakkers. Inmiddels is het onder toeristen één van de meest populaire attracties van Edinburgh.

  • Princess Street: Welkom op Princess Street, de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh, en tevens de perfecte plaats van het panorama uitzicht op Old Town en Edinburgh Castle te genieten. Reist u in de zomermaanden naar Edinburgh, neem dan een deken mee en rust na het shoppen lekker uit met uw meegebrachte picknick in het nabij gelegen park, de Princess Street Gardens.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Edinburgh?

  • De Hooglanden
   Een dagtrip naar de magische Schotse Highlands is een must. Dompel uzelf onder in de dramatische schoonheid van het landschap en ervaar de Schotse essentie in zijn puurste en meest ongekunstelde vorm. Het landschap is ruig en betoverend en de echo van vervlogen tijden weergalmt hier nog. Een fantastische belevenis hierheen te rijden en als partner voor autoverhuur in Edinburgh vinden wij dit een absolute aanrader.
  • Isle of Skye
   De Isle of Skye is een sprookjesachtig eiland dat met Schotland verbonden is via een brug. Vanwege het spectaculaire landschap lijkt het hier wel alsof u in een andere wereld bent beland. Het eiland is beroemd door zijn ruige kustlijn en zijn adembenemend mooie uitzicht op de zee en de in de mist gehulde bergen. Wij raden u aan tenminste 2 dagen voor dit prachtige natuurjuweel uit te trekken, zodat u genoeg tijd heeft om te wandelen en foto's te maken op het "wolkeneiland". Mocht het weer niet meespelen, dan zijn er genoeg kunstgalerieën en kastelen waar u uw tijd kunt doorbrengen zonder teleurgesteld te zijn.
  • Cairngorms National Park
   Neem de tijd voor dit fantastische natuurwonder van het Cairngorms National Park. Het beroemdste natuurresvervaat van Schotland heeft talrijke bergweggetjes en moerasland en dichtbegroeide bossen die erop wachten, door u te worden ontdekt. Hier kunt u helemaal tot rust komen en de alledaagse stress van het stadsleven vergeten. Ook als u van actie houdt, is er in dit natuurpark voor iedereen volop te doen en te beleven!
  • St. Andrews en de Villages of Fife
   De oudste Schotste universiteit bevindt zich in St. Andrews en dateert uit de 15e eeuw. In dit plaatsje vindt u veel goed bewaarde ruïnes uit de Middeleeuwen, en tijdens een rondleiding zullen vele historische bezienswaardigheden en charmante plekken de revue passeren. Heeft u St. Andrews gezien, ga dan naar de pittoreske vissersdorpjes van Fife. Perfect om van de zonsondergang te genieten en de dag in een gezellig cafeetje te beeindigen.
  • Glasgow
   Glasgow is een bezoek waard, zeker als u van geschiedenis houdt en van architectuur. De straten in het centrum zijn rijk aan fraaie Victoriaanse gebouwen en kunstgalerieën met buitengewone kunstwerken. Drink nog een heerlijk kopje thee in één van de chique restaurants aan het water voor u weer terugrijdt naar Edinburgh.
  • Loch Ness
   U hoeft niet in monsters te geloven om naar Inverness en zijn beroemde meer te rijden. Het landschap is er heuvelachtig en de natuur wild en ongerept. Er is genoeg te beleven voor het hele gezin rond het meer van Loch Ness..

  Geografische informatie & geschiedenis

  Edinburgh heeft een maritiem klimaat met gematigde termperaturen. In de zomer is er volop te beleven, dankzij de wereldberoemde festivals en culturele events die er plaats vinden. In de wintermaanden is het wat rustiger en vaak koud en regenachtig, dus vergeet uw paraplu niet!

  Toen de Romeinen kwamen om het land te veroveren, stootten ze op een mysterieus volk dat ze de "Picti" noemden vanwege hun buitengewone uiterlijk. Er zijn niet veel sporen van de Picti over, maar er zijn aanwijzingen dat het een zeer beschaafd en intelligent volk was met een bijzonder talent voor landbouw en kunst. Het lukte de Romeinen niet, dit volk te onderwerpen en ook aan de Vikingers wisten de Picti weerstand te bieden.

  Volgens de overlevering waren er verschillende Picti-stammen in het gebied rondom Edinburgh gevestigd tot ca. de 10e eeuw, toen ze zich langzaam vermengden met Schotten en Britten, en de Gallische cultuur de overhand nam.

  De Grampian bergen vormden de natuurlijke grens tussen de stammen, en dat er een scheiding bestond is goed te zien in de manier waarop de verschillende culturen zich op een heel eigen manier ontwikkelden, met name op het gebied van kunst. Natuurlijk waren er ook overeenkomsten, bijvoorbeeld in het bijgeloof wat er onder de bevolking leefde of wat betreft de rituelen van offeren die er bestonden.

  Het wordt algemeen aangenomen dat de Schotten van Ierse afkomst waren, omdat hun taal Iers was. Deze stam bezette het westen van Schotland. De moeder van de koning van Dalriada behoorde tot de Picti-stam, en toen hij de troon erfde in de 9e eeuw wist hij Schotland te verenigen als één koninkrijk. Ongeveer twee eeuwen later wist zijn nakomeling Malcolm II de slacht bij Carham te winnen, en werd Edinburgh in het koninkrijk ingelijfd. Toen zijn zoon Duncan door Macbeth werd vermoord, zoals beschreven in het beroemde geljknamige toneelstuk van Shakespeare, kwam de kleinzoon van Malcolm II op de troon, Canmore. Canmore's vrouw Margaret was van Saksische origine, en het echtpaar legde de basis voor een nieuwe regeringsvorm en godsdienst in Schotland die door anglo-noormaanse concepten geïnspireerd waren. Hoewel hun officiële thuisbasis Dunfermline was, verbleven ze vaak in het kasteel op de rots in Edinburgh.

  Toen koning Malcolm Edinburgh in bezit had genomen, werd het kasteel belangrijker. Na zijn dood stierf zijn weduwe Margaret in het kasteel, en haar kinderen bouwden een kerk ter ere van haar nagedachtenis op Castle Rock. Ook stichtten zij een klooster, de Holyrood Abbey, waarvan de ruïnes nog steeds zichtbaar zijn. Het kasteel werd de hoofdresidentie van Malcolm IV, de troonopvolger van koning Malcolm.

  In de eeuwen daarna werd Edinburgh steeds groter en veranderde. In de 16e eeuw was het een centrum van de Schotse reformatie. In de 17e eeuw ontstond er een koninklijke verbintenis tussen Engeland en Schotland, die Union of the Crowns genoemd werd. Pas in de 18e eeuw werd zowel door het Engelse als Schotse parlement de Acts of Union goedgekeurd, wat tot gevolg had dat Engeland en Schotland tot één land werden samengevoegd, het koninkrijk van Groot-Brittannië.

  Edinburgh won steeds meer internationaal aanzien, met name op wetenschappelijk gebied. Tegenwoordig is de stad van onschatbare waarde voor het toerisme van Schotland. Miljoenen toeristen bezoeken deze stad jaarlijks, en Edinburgh is waarschijnlijk dankzij de boeken van J.K. Rowling over Harry Potter nog populairder geworden.

  Onderweg in en rondom Edinburgh

  Edinburgh kent een dicht netwerk van treinen, trams en bussen waarmee reizigers makkelijk in en rondom de stad kunnen reizen. Lothian Buses is het grootste busbedrijf, en een dagkaartje is relatief goedkoop. Onlangs is er een tramlijn geopend tussen de luchthaven en de stad. De tramlijn loopt via Princes Street, Haymarket, Murrayfield Stadium, Stenhouse en het winkelcentrum van Gyle. De tram of trein nemen is snel en comfortabel, maar wel iets duurder dan de bus.

  Kan ik een camper huren in Edinburgh?

  Edinburgh is een geweldig uitgangspunt de rest van Schotland en Groot-Brittannië te leren kennen. Met uw camper door de Highlands en langs de prachtige kustlijn rijden is de droom van vele reizigers. Lees meer over een camper huren in Edinburgh en bekijk de aantrekkelijke aanbiedingen van Auto Europe voor een fantastische kampeervakantie.

  Handige links

  Gids voor toeristen over Edinburgh

  Terug naar boven