Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN GLASGOW

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Glasgow - Vind uw perfecte huur

  Een auto huren in Glasgow gaat eenvoudig en snel via Auto Europe. Wij garanderen de laagste prijzen door prijsvergelijkingen met alle grote autoverhuurbedrijven. Met meer dan 60 jaar ervaring in autoverhuur, heeft Auto Europe exclusieve toegang tot de beste deals. Glasgow, de grootste stad in Schotland, is de commerciële hoofdstad met een rijke culturele levensstijl en Victoriaanse architectuur. Vriendelijke Glaswegians, een geweldige muziekscene en de nabijheid van de adembenemende Highlands maken Glasgow een interessant alternatief voor een vakantie.

  Met een breed aanbod van autocategorieën, ophaallocaties en verschillende verhuurders bent u er zeker van dat u de perfecte autouur vindt. Auto Europe kan autoverhuur in Glasgow afstemmen op uw persoonlijke behoeften en zoeken naar het beste dat deze regio te bieden heeft. U kunt dan in alle rust genieten van het prachtige landschap. Wilt u eerst lezen hoe onze andere klanten het hebben ervaren voordat u boekt? Bekijk dan onze pagina met daarop alle autohuur beoordelingen in Glasgow.

  Verkeer

  Als metropool heeft Glasgow veel verkeer, vooral in de spitsuren. In het stadscentrum zijn er veel éénrichtingsstraten en busstroken. Daarom wordt geadviseerd om heel goed op de verkeersborden te letten. Met een huurauto in Glasgow kunt u Edinburgh binnen een uur bereiken via de M8. De M74 brengt u naar het zuiden naar Engeland. Als u via de A82 in noordoostelijke richting vanuit Glasgow rijdt, arriveert u bij het schilderachtige Loch Lommond en het nationale park Trossachs. Bekijk voor meer informatie onze bestuurdersinformatie voor Groot-Brittannië.

  Parkeren

  Parkeren op straat is beperkt in de tijd en de kosten zijn afhankelijk van de zone waarin u zich bevindt. Parkeerautomaten accepteren muntgeld; nadat u uw kaartje heeft aangeschaft, plaatst u het achter de voorruit. Maximale parkeertijden worden weergegeven op de verkeersborden. Er zijn ook een aantal openbare parkeergarages verspreid over de stad om als alternatief te gebruiken, wanneer op straat lastig vrije plaatsen te vinden zijn.

  Glasgow Airports

  Glasgow International Airport (GLA)
  Website: www.glasgowairport.com
  Telefoon:+44 844 481 5555
  Info: Glasgow Airport, voorheen bekend als de luchthaven van Abbotsinch, ligt 13,8 kilometer ten westen van de stad Glasgow. Het is de belangrijkste luchthaven in het westen van Schotland en staat op de 8e plaats in het Verenigd Koninkrijk qua aantal passagiers die het jaarlijks verwerkt. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven van Glasgow opereren, zijn British Airways en Loganair. De andere luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven als thuisbasis gebruiken, zijn Easyjet, Jet2, Ryanair en TUI Airways. De luchthaven bestaat uit twee terminals.

  Glasgow Prestwick International Airport (PIK)
  Website: www.glasgowprestwick.com
  Telefoon:+44 0871 223 0700
  Info: Prestwick Airport ligt op 48 kilometer ten zuidwesten van Glasgow en is een belangrijk knooppunt voor Ryanair. Het is een minder drukke luchthaven dan de internationale luchthaven van Glasgow en bestaat uit één hoofdterminal. Het is echter de op vier na drukste luchthaven in Schotland wat het aantal passagiers betreft dat het jaarlijks verwerkt.

  Must Do

  Glasgow is een grote stad vol met activiteiten en bezienswaardigheden die mensen dagenlang zouden kunnen vermaken. Hieronder hebben we een aantal van de meest populaire voor u opgesomd:

  • Kelvingrove Art Gallery en Museum: Sinds de herinrichting in 2006 is het één van de belangrijkste attracties in Glasgow geworden. Het herbergt 22 galerijen met rond de 8000 verschillende objecten. Er is dus meer dan genoeg om te bewonderen.

  • Riverside Museum: Het ultramoderne museum voor vervoer en reizen. Dit museum omvat alle vormen van vervoer door de decennia heen. U kunt op een interactieve manier over alle onderwerpen leren, dit kan leuk zijn voor het hele gezin

  • Glasgow Cathedral: Vandaag is dit de verzameling van de Church of Scotland. Het is een oude historische kathedraal die architectonisch spectaculair is. Een mooie plek om een glimp op te vangen van het oude Schotland

  • Gallery of Modern Art: Dit is een populair museum voor moderne kunst. Het is een prachtig oud gebouw in het centrum van Glasgow. Het bevat vier galerijen, een café, een winkel en een bibliotheek.

  • Universiteit van Glasgow: De universiteit speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Glasgow. Dit is de op drie na oudste universiteit in de Engels sprekende wereld en de op één na oudste universiteit in Schotland. De universiteit ligt verspreid over de stad, maar het hoofgebouw ligt op Gillmorehill in het westen van de stad. Het is een prachtig gebouw en zeker een bezoek waard

  Dagtochten

  Waarom geen gebruik maken van uw verblijf in Glasgow om nabijgelegen plaatsen ontdekken? Er is een enorme hoeveelheid dingen en plaatsen rondom Glasgow die een bezoek waard zijn. Maak kennis met de gebieden die u dichter bij de natuur brengen en u het betoverende landschap van Schotland laten ervaren:

  Edinburgh

  De hoofdstad van Schotland is net iets minder dan anderhalf uur rijden van Glasgow. Het is een mooie mix van een middeleeuws oud stadje en de Georgische nieuwe stad. Het is de reis zeker waard om deze beroemde stad te bezoeken. Auteurs zoals JK Rowling kregen inspiratie voor de Harry Potter serie in Edinburgh. Dit zegt natuurlijk al genoeg.

  Stirling Castle

  Dit is een van de beste kastelen van Schotland. De twee dingen om te doen tijdens uw bezoek aan Stirling Castle zijn: Staan in de Grote zaal, de grootste feestzaal in Schotland en het bewonderen van de buitengewoon sierlijke gevels.

  Eiland van Arran

  Dit is het grootste eiland in de Firth of Clyde. Het eiland Arran heeft een lange geschiedenis uit de Neolithische periode en de Vikingtijd. Het eiland is een geweldige plek om van kilometerslange kustpaden, heuvels, bergen en bosgebieden te genieten.

  Benmore Botanische Tuin

  De tuin werd opgericht in 1670. Tegenwoordig is de tuin wereldwijd bekend om zijn plantenwetenschap, tuinbouw en onderwijs. Het bestaat uit vier afzonderlijke tuinen. Het is naar verluidt een geweldige plek om te bezoeken en buitengewoon interessant.

  Dumbarton Castle

  Het kasteel werd gebouwd in de IJzertijd. Het kijkt uit over de stad Dumbarton. Het houdt het record van de langste geregistreerde geschiedenis van een vesting in Schotland. Het was vroeger een strategisch belangrijke nederzetting en ligt tussen twee hoge vulkanische bergen.

  Geografische Informatie en Geschiedenis

  Glasgow ligt in het westen van centraal Schotland, ongeveer 70 kilometer ten westen van Edinburgh. Als havenstad heeft Glasgow een belangrijke rol gespeeld in de transatlantische handel tussen Groot-Brittannië en Noord-Amerika. De rivier de Clyde loopt door de stad en biedt een waterweg naar de Noord-Atlantische Oceaan. De stad staat bekend om zijn bewolkte hemel. Vanwege het oceanische klimaat zijn herfst en winter mild met veel regenachtige dagen. Tijdens de zomer schommelt de temperatuur rond de 20 graden Celsius met regelmatig regenbuien.

  Het erfgoed van Glasgow bestaat uit kunstgalerieën, musea, oude gebouwen en rivieren. De plek waar Glasgow gelegen is, kan men terugdateren tot aan de prehistorie. Het middeleeuwse tijdperk is duidelijk te herkennen door de gehele stad aan gebouwen zoals de kathedraal. De lokale geschiedenis van Glasgow kunt u ontdekken in één van de vele van de musea in de stad.

  Openbaar Vervoer

  Een auto huren in Glasgow is niet de enige manier om de stad te verkennen. Er bestaat ook een uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. De Strathclyde Partnership for Transport (SPT) is het uitvoerend orgaan voor passagiersvervoer dat verantwoordelijk is voor de planning en coördinatie van regionaal transport, met name het openbaar vervoerssysteem, in het Strathclyde-gebied in het westen van Schotland. Zij beheren onder andere Glasgow's Metro, de op twee na oudste ter wereld, na de metro's van Londen en Boedapest.

  Trein

  Er zijn twee hoofdstations in Glasgow, Glasgow C, met verbindingen naar Engeland en Zuid-Schotland en Queens Street Station, waar treinen naar Edinburgh en Noord-Schotland, zoals Dundee, vertrekken.

  Metro (Underground)

  Er is één metrolijn die door het hele centrum van Glasgow loopt. Deze rijdt elke 4 of 8 minuten in een cirkel door de gehele stad.

  Bus

  First Glasgow beheert het grootste deel van de buslijnen binnen de stad en Greater Glasgow. U kunt een ticket in de bus krijgen, per app of u koopt uw kaartje online. Er zijn andere busaanbieders in Glasgow en helaas accepteren ze niet allemaal de SPT-tickets.

  Handige links

  Glasgow Touristen Informatie

  Terug naar boven