Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN GROOT-BRITTANNIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Groot-Brittannië

  Algemene informatie
  De geschiedenis begeleidt u over de wegen van Groot-Brittannië. Aan ’de verkeerde kant’ rijden is misschien even wennen, maar de bezienswaardigheden zijn dat meer dan waard. Bezoek Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare, of rij naar de witte kliffen van Dover in het zuiden. In Londen zijn eindeloos veel bezienswaardigheden en de stad is een ideale vakantiebestemming voor autohuur in Groot-Brittannië.

  Vereisten
  Om in Groot-Brittannië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren voor autohuur een maximumleeftijd van 69 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderen tot 3 jaar moeten verplicht in een kinderzitje zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Groot-Brittannië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Groot-Brittannië geldt: links rijden en rechts inhalen. U rijdt dus links een rotonde op. Auto´s hebben een stuurwiel aan rechterkant van de auto. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8.

  Brandstof
  Brandstof wordt in Groot-Brittanië petrol genoemd. Sommige tankstations langs de snelweg zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Op een aantal snelwegen in Groot-Brittannië wordt tol geheven. Voertuigen die in het centrum van Londen willen rijden, moeten op werkdagen een speciale heffing betalen.

  Parkeren
  Er zijn parkeermeters waar u een parkeerticket kunt kopen, dat u zichtbaar op uw dashboard moet leggen. Parkeren is verboden, wanneer er een rode lijn of een dubbele gele lijn langs de stoeprand loopt.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa, Groot-Brittannië, Noord-Ierland en Ierland gereden worden. Het is echter noodzakelijk om een extra verzekering af te sluiten voor reizen buiten Groot-Brittannië. Deze extra verzekering kost circa 13 tot 24 euro per dag en dekt hulp bij autopech, Greencard verzekering en het reizen op veerboten. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur naar Noord-Ierland en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.