Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN IJSLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in IJsland voor de beste prijzen

  Welkom in IJsland, het land van geisers en ongerepte natuur, waar de dagen een paar maanden per jaar zeer lang zijn voordat de duisternis zijn intrede doet en het roer voor een paar weken overneemt. Ontdek dit land van vuur en ijs, het muzikale geboorteland van Björk en Sigur Rós. Laat u zich inspireren!

  IJsland is een klein land dat u prima met uw huurauto kunt verkennen. Bovendien rijden er hier geen treinen, dus diegenen die een auto huren in IJsland hebben de beste mogelijkheden de schatten van dit land in hun eigen tempo te ontdekken De hoofdstad Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Hier krijgen toeristen een goede indruk van de excentrieke Arctische lifestyle die hier heerst. Heeft u het stadsleven Reykjavik al geproefd, dan is het tijd om de dramatische wildernis van IJsland in te duiken. Rijd met uw huurauto naar Keflavik. Bezoek de Viking World, een eerbetoon aan de Vikingcultuur en oorsprong van IJsland. Vervolgens kunt u spectaculaire wandelingen maken door het gletsjerlandschap en onderweg aan de kust blijven staan om walvissen te zien

  Als u een betrouwbaar bedrijf zoekt om een auto te huren in IJsland, dan bent u bij Auto Europe aan het juiste adres. Al meer dan 60 jaar bieden wij de scherpste prijzen en de beste service aan onze klanten, met een groot aantal verschillende voertuigen waar u uit kunt kiezen. Of het een mini categorie auto moet zijn of een SUV, wij helpen u graag uit de diverse auto’s het juiste voertuig te kiezen, passend bij uw reis en uw vakantiebudget. Als u liever eerst wilt lezen hoe onze klanten hun huur hebben ervaren, lees dan gerust onze pagina met autohuur beoordelingen in IJsland. Zo boekt u met nog meer vetrouwen.p>

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in IJsland?

  Een auto huren in IJsland is een must voor reizigers die de dramatische schoonheid van dit fantastische land intensief willen ervaren. Omdat er geen treinen door IJsland rijden, is de ringweg op het eiland zeer goed onderhouden. Deze weg is ca. 330 km lang. De overige straten op het eiland zijn niet in dezelfde top staat; slechts een derde van alle wegen zijn verhard. Houd hier rekening mee, evenals met wegen die soms erg smal kunnen zijn en geen vangrail hebben langs de afgrond. Natuurlijk dient u de maximum snelheid te respecteren en afleiding onder het rijden te vermijden. Hier een overzicht van de regels en een paar tips en suggesties voor veilig rijden op IJsland:

  • In IJsland rijdt men rechts.
  • Overdag is rijden met dimlicht verplicht.
  • Autogordels zijn voor alle passagiers zowel voorin als achterin de auto verplicht.
  • Kinderen onder de 6 jaar en kleiner dan 1,50 m moeten in een passend kinderzitje worden vervoerd.
  • Kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1,50 meter mogen niet voorin zitten als de airbag van de voorstoel is ingeschakeld.
  • Het gebruik en in de hand nemen van een mobiele telefoon is streng verboden. Handsfree bellen mag wel.
  • Bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, en geldige autohuur- en verzekeringspapieren als ze onderweg zijn.
  • Om de kwetsbare vegetatie te beschermen is het streng verboden buiten de wegen te rijden, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.
  • De meeste bruggen op IJsland zijn éénbaanswegen, waar degene die er het eerst op rijdt, voorrang heeft.
  • Benzinestations op IJsland zijn veelal open tussen 07:30 - 20:00 uur, in grotere steden soms tot 23:00 uur. De meeste pompen zijn geautomatiseerd en u kunt er met gangbare creditcards betalen. Het is ook mogelijk pre-paid kaarten te kopen om mee te tanken.
  • Wij raden u aan een goede zonnebril mee te nemen, want de zon staat hier vaak laag.
  • Let op bij alcoholconsumptie! De tolerantiegrens voor het rijden onder invloed ligt in IJsland bij 0,5 promille. Ligt u erboven, riskeert u dat uw rijbewijs wordt afgenomen en u een hoge boete moet betalen. Nog meer informatie vindt u op onze pagina over het rijden in IJsland.

  WAT TE DOEN IN IJSLAND

  • Viking Museum:Begin uw autohuur in IJsland met een bezoek aan het Viking World Museum, een prima introductie over de geschiedenis van IJsland. Het museum ligt op de weg van de luchthaven Keflavik International Airport naar Reykjavik. Er zijn naast oude Vikingerschepen vele andere interessante objecten tentoongesteld. Ook het gebouw zelf is bijzonder - een symbiose van oud en nieuw, en daarmee een mooie metafoor van het hedendaagse IJsland. Heeft u de historische smaak te pakken, rijd dan met uw huurauto door naar het Nationale Museum van IJsland in Reykjavik, het Árbæjarsafn Museum dat zich geheel in de open lucht bevindt. Hier wordt dit magnifieke land in historisch, cultureel en geologisch opzicht zeer geslaagd in kaart gebracht. Bezoek ook Alþingishúsið, het IJslandse parlementsgebouw, een typisch 19e eeuws gebouw. Als u nog tijd over heeft raden wij u aan Perlan te bekijken, een niet te missen gebouw dat gebruikt werd als een enorme 5 cilinder warm water opslagtank. Dit gebouw is inmiddels omgebouwd tot een wintertuin met een uitkijkplatform op de vierde verdieping en op de bovenste verdieping is een roterend restaurant gebouwd.

  • Middernachtzon en de Aurora Borealis:IJsland is met daglengtes tot 22 uur in de zomer en schier eindeloze nachten in de winter een ideale plaats getuige te zijn van deze twee unieke natuurfenomenen. De lente en de zomer zijn de beste jaargetijden om IJsland te doorkruisen, terwijl u in de herfst en winter van het spectaculaire schouwspel der Aurora Borealis kunt genieten. Een absolute aanrader, het noorderlicht eens mee te maken.

  • Walvissen bekijken:De kusten van IJsland bieden uitstekende mogelijkheden verschillende soorten walvissen in hun natuurlijke omgeving te kunnen observeren, zoals potvissen, bultrugwalvissen en orka's. De walvis die in de Hollywood film “Free Willy” de hoofdrol speelde, werd in IJsland gevangen genomen. Keiko is de echte naam van dit dier, en hij werd terug gevlogen naar IJsland om hem weer te leren in vrijheid en met andere orka's te leven. De beste spots om walvissen te zien zijn Akureyri, Hauganes en Húsavík. Statistisch worden op tochten vanaf deze havens de meeste walvissen geobserveerd. Andere mogelijke vertrekpunten voor een walvis spotting boottocht zijn Reykjavik en Ólafsvík.

  ROAD TRIPS met mijn huurauto in IJsland

  De reeds genoemde ringweg, ook wel weg nummer 1 genoemd, is over het hele eiland uitgelegd. Deze weg is ca. 1330 km lang en u kunt deze in 15 - 16 uur tijd in zijn geheel berijden. Wij adviseren u echter om meer tijd in te plannen, gezien de vele bezienswaardigheden die u op weg zult tegenkomen. Als expert voor autoverhuur in IJsland raden wij u bovendien aan in de winter een voertuig met vierwielaandrijving, of soms zelfs met een gids te boeken. Rijden in de zomer is veiliger en door het langdurige daglicht is goed zicht op de weg dan gewaarborgd. Wij bieden een breed scala aan voertuigen aan in IJsland. De ringweg zal u naar één van IJslands bekendste bezienswaardigheden brengen, naar Seljalandsfoss – een waterval aan de zuidkust. Deze prachtige waterval is één der meest gefotografeerde plaatsen in het land. Vanaf de ringweg kunt u leuke tochten maken naar idyllische dorpjes en majestueuze fjorden, en een bad nemen in één van de vele warmwaterbronnen! Het uitzicht vanaf de ringweg is overal adembenemend en tot zover het oog reikt, aangezien er hier geen bomen zijn die het zicht beperken. U zult de diversiteit van het landschap kunnen genieten, met zijn bergen, watervallen, geisers, meren en boerderijen met schapen, rendieren en paarden die op de eindeloze vlakte staan te grazen.

  HOE OUD MOET IK ZIJN OM EEN AUTO TE HUREN IN IJSLAND?

  Om een auto te kunnen huren in IJsland moet de bestuurder minstens 20 jaar oud zijn en het rijbewijs minstens één jaar in bezit hebben. Bestuurders onder de 25 moeten eventueel een toeslag betalen voor het gemis aan rij-ervaring (afhankelijk van de voorwaarden van onze lokale verhuurpartners). Een internationaal rijbewijs wordt aangeraden. De hoofdbestuurder dient bij het ophalen van de huurauto in het bezit te zijn van een geldige creditcard op zijn of haar naam.

  MOET IK TOL BETALEN TIJDENS MIJN AUTOHUUR IN IJSland?

  Er zijn in IJsland geen tolwegen. Indien u de Hvalfjord tunnel wilt nemen, moet u ca. 1.000 ISK betalen. Wilt u een huurauto in IJsland boeken? Bel ons dan op onder telefoonnummer+31 85 100 2614, onze huurspecialisten helpen u graag op weg.

  Een beetje geschiedenis

  Volgens eerste optekeningen waren monniken uit Ierland de eerste bewoners van het eiland rond de 8e eeuw. Voordat de Normandiërs kwamen verdwenen zij weer. Tussen ca. 870-930 begonnen de Normandiërs het eiland over te nemen, en introduceerden het Christendom in ca. 1.000. De Deense koning introduceerde hier op zijn beurt het Lutherse geloof in het jaar 1550, en de Deense kroon nam het eiland langzaam maar zeker in zijn bezit. In het jaar 1918 werd IJsland onafhankelijk verklaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef IJsland neutraal, hoewel er in 1940 Britse troepen naartoe gestuurd werden die later door het leger van de VS werden afgelost. Tegenwoordig is IJsland een onafhankelijk land en lidstaat van de NATO.

  Wat is de valuta in ijsland?

  De munteenheid van IJsland is de IJslandse kroon (ISK). Overal op het eiland zult u bankautomaten vinden, in elke stad evenals bij grotere benzinepompen en winkelcentra. U kunt met alle gangbare creditcards zoals Mastercard en VISA betalen in bijna alle hotels, restaurants en winkels. Ook worden hier meestal reguliere Maestro en Cirrus pinpasjes geaccepteerd.

  HOE LAAT is het in ijsland?

  IJsland valt in de tijdzone UCT +0, wat inhoudt dat het tijdens onze zomertijd in IJsland 2 uur vroeger is, en in onze wintertijd 1 uur vroeger is dan bij ons in Nederland.

  De meest gebruikte zinnetjes in IJsland

  De officiële taal is IJslands, maar Engels en Duits worden over het algemeen ook gesproken. Wij hebben een paar tips voor de juiste fonetische uitspraak, en een paar zinnetjes die voor uw vakantie wellicht handig zijn om te weten:

  • a wordt uitgesproken als een korte a zoals in het woord vallen.
  • e wordt uitgesproken als in het woord test
  • i,y worden uitgesproken als een korte i in het woord binnen
  • u wordt uitgesproken als lange u zoals in het woord uur
  • ö wordt uitgesproken als eu zoals in het woord beurs
  • æ wordt uitgesproken als aai
  • ð wordt uitgesproken als zachte d zoals in het Engelse woord weather
  • Þ wordt uitgesproken als s zoals in het Engelse woord thorn

  Ja- Já
  Nee- Nei
  Dank u- Takk
  Erg bedankt- Takk fyrir
  Graag gedaan- þú ert velkominn/Gerðu svo vel
  Alstublieft- Vinsamlegast/Takk
  Pardon - Fyrirgefðu
  Hallo- Halló/Góðan daginn
  Tot ziens- Bless
  Hoe heet u?- Hvað heitir þú?
  Aangenaam kenns te maken- Gaman að kynnast þér
  Hoe gaat het met u?- Hvernig hefur þú það?
  Goed- Góður/Góð (male/fem.)
  Slecht- Vondur/Vond (male/fem.)
  Waar is ...?- Hvar er ...?
  Een kaartje naar ..., graag.- Einn miða til ..., (takk fyrir).
  Waar gaat u naar toe?- Hvert ertu að fara?
  Bus- Strætisvagn
  Luchthaven- Flugvöllur
  Busstation- Umferðarmiðstöð
  Vertrek- Brottför
  Aankomst- Koma
  Autoverhuurbedrijf- Bílaleiga
  Hotel- Hótel
  Kamer- Herbergi
  Reservering- Bókun

  ELEKTRICITEIT – HEB IK EEN ADAPTER NODIG IN IJsland?

  Het stroomnet wordt verzorgd met 220V en de meeste stopcontacten zijn compatibel met onze Nederlandse stekkers met 2 pluggen.

  Heb ik een visum nodig om naar IJsland te kunnen reizen?

  IJsland is één van de landen die het Akkoord van Schengen hebben ondertekend, waardoor u als Nederlander resp. Nederlandse voor uw reis naar IJsland geen visum nodig heeft. Wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Er is op IJsland geen Nederlandse Ambassade, wel een honorair consulaat.

  Contactgegevens:

  Consul Bernhard Þór Bernhardsson
  Adres: Kringlan 7, 13. Etage, 103 Reykjavík
  Telefoonnummer: (+354)5331002

  KAN IK EEN CAMPER HUREN IN IJSLAND?

  Via Auto Europe kunt u naast gewone voertuigen in allerlei categorieën ook een camper huren in IJsland, waarschijnlijk de beste manier om dit land te bereizen. Met een camper reist u bijzonder gerieflijk van de ene bezienswaardigheid naar de volgende, en dat geheel in uw eigen tempo. Neem een warm bad in een natuurlijke warmwaterbron, rust uit in uw thuis op wielen, en rijd daarna in alle rust verder naar de volgende mooie plek op IJsland.

  Handige LINKS

  Officiële website van IJsland voor toerisme

  Infographic De perfecte campervakantie