Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN IJSLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in IJsland

  Algemene informatie
  De grootste snelweg in IJsland loopt langs de kust van het eiland. U kunt vanuit Reykjavik vertrekken en eenvoudig alle kustplaatsen bezoeken. Bij reizen in het binnenland met autoverhuur in IJsland kunt u op onverharde wegen stuiten. Vele van deze onverharde wegen zijn tijdens de winter niet toegankelijk vanwege sneeuw en dan is reizen alleen op voorgeschreven wegen toegestaan.

  Vereisten
  Om in IJsland een auto te kunnen huren moet u minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in IJsland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 90 km/h

  Verkeersregels
  In IJsland rijdt men rechts. Bussen, die van rechts komen, hebben voorrang. Inheemse dieren hebben voorrang op autoverkeer.

  Brandstof
  Rondom Reykjavik zijn tankstations over het algemeen geopend tussen 07.30 en 20.00 uur. Sommige tankstations zijn open tot 23.00 uur. Buiten Reykjavik variëren de openingstijden zeer, maar de meeste tankstations zijn open tot 22.00 uur.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in IJsland. Voor de Hvalfjurdor Tunnel in Reykjavik moet wel tol betaald worden en deze bedraagt ca. 6 euro.

  Parkeren
  Parkeermeters zijn heel gebruikelijk in de binnenstad van Reykjavik, doorgaans met een maximum van 2 uur parkeren. Tevens zijn er parkeergarages waar u uw huurauto kunt parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Alle huurauto´s dienen op IJsland te blijven. Het is niet toegestaan om met een huurauto buiten IJsland te reizen.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tegen een extra toeslag van circa 63 euro. Internationale one way autohuur is vanaf IJsland niet beschikbaar.