Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN WASHINGTON DC

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Washington DC - Verken de hoofdstad van de USA

  Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten, en is vernoemd naar de eerste president van dit land, George Washington. Het ligt aan de Potomac rivier. Het wereldberoemde Witte Huis, zetel van de president, ligt in het noordelijke stadsdeel, en het Capitool, waar de wetgevende macht is gevestigd, bevindt zich in het oostelijke deel. Er heerst een vochtig subtropisch klimaat, met koude winters, warme zomers, en het hele jaar door veel neerslag. Niettemin is Washington het hele jaar door een bijzonder populaire vakantiebestemming, hoewel de herfst en de lente de aangenaamste jaargetijden zijn voor een bezoek.

  Boekt u uw voordelige huurauto in Washington, dan bent u in minder dan een uur rijden al in Baltimore, of in 2,5 uur rijden in Philadelphia, maar ook in de andere richting van het land wachten mooie steden op u zoals Pittsburgh of Wilmington. Er zijn talrijke bezienswaardigheden zoals de National Mall, een groot park middenin de stad waar meerdere monumenten te vinden zijn die aan voormalig Amerikaanse leiders gewijd zijn zoals Lincoln en Roosevelt. Verder zijn er enkele topmusea. Meerdere daarvan behoren tot het Smithsonian Institution en zijn gratis toegankelijk.

  Auto Europe biedt meerdere handige ophaallocaties in en rondom Washington aan, waaronder de luchthavens Washington Dulles Airport en Ronald Reagan Airport en het centrale treinstation Washington Union Station, aslmede diverse locaties in de stad. Voor welke locatie u ook kiest, gegarandeerd zult u een auto huren in Washington voor het voordeligste tarief bij Auto Europe. In maar 3 simpele stapjes kunt u met ons handige online reserveringssysteem huurauto's zoeken, tarieven vergelijken en uw boeking plaatsen. Bovendien kunt u bij ons met een beetje geluk nog meer besparen dankzij onze USA Gold Rate aanbiedingen, dus neem in elk geval een kijkje op deze aanbiedingenspagina om te ziuen of er ook aanbiedingen in Washington DC gelden. En mocht u nog vragen hebben of liever persoonlijk contact hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met ons deskundige team van de reserveringsafdeling onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Als u nog twijfelt kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina met authentieke beoordelingen van autohuur in Washington, zodat u een idee krijgt hoe onze klanten hun autohuur in Washington hebben ervaren.

  Hoe is het verkeer in Washington?

  De stad Washington DC is goed bereikbaar dankzij de rondweg die het verkeer uit omliggende steden hierheen resp. hier vandaan voert. Deze interstate nr. 495, wordt ook Capital Belt genoemd, en is ongeveer 100 km lang. Over het algemeen is het rijden in Washington DC zelf goed te doen. De wegen zijn met duidelijke borden aangegeven. Wel zijn er veel eenrichtingswegen, dus als u een afslag mist, moet u doorrijden tot u de volgende kans heeft, af te slaan. Zoals in elke grote stad is het ook in Washington DC niet aan te bevelen, tijdens het spitsuur (vanaf ca. 06:30 - 09:30 uur en vanaf 16:00 - 19:30 uur) de stad in te rijden. Lees ook eens onze uitgebreide infopagina over het rijden in de USA, zodat u goed voorbereid de weg op zult gaan.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Washington?

  Tijdens uw autohuur in Washington kan het vinden van een parkeerplaats in de stad vrij lastig zijn. Niet alleen is het vinden van een plek soms een uitdaging, bovendien verschillen de regels per gebied, hetgeen nogal verwarrend zijn kan. Parkeren aan de kant van de weg is vaak betaald, en beperkt tot een tijdsduur van 2 uur. De kans is ook dat er in het weekend of tijdens feestdagen afwijkende regels gelden, dus let goed op de informatie op de borden! Een beter idee is het, de auto in één van de parkeergarages te laten staan. Een goede tip is de parkeergarage bij het centrale Union Station treinstation. Hier kost het parkeren weliswaar $ 24,- per dag (onder voorbehoud), maar de garage is 24/7 geopend en het tarief altijd hetzelfde. Een andere optie is te parkeren in de garage van het Ronald Reagan gebouw, dat in de buurt van het Witte Huis ligt. Dit kost $ 15,- per dag in het weekend. Doordeweeks kost het $ 35,- per dag. Als u meerdere dagen in de stad verblijft, kunt u ook een app gebruiken om een plaats te vinden en online te betalen, zoals bv. de app SpotHero. Let dan goed op de openingstijden van de respectievelijke garage die u wilt gebruiken! Sommige parkeergarages zijn 's nachts en in het weekend gesloten, en u kunt uw auto dan pas weer ophalen als de garage weer geopend is.

  Wat te doen in Washington DC

  Wanneer u met uw autohuur in Washington onderweg bent, zult u in de stad meerdere bezienswaardigheden kunnen bekijken, en u heeft volop keuze uit leuke dingen die er te doen. Hieronder vindt u enkele van de highlights die deze heerlijke stad te bieden heeft:

  • Het Witte Huis: Geen bezoek aan Wahington DC is compleet zonder bezoek aan het Witte Huis. Het is waarschijnlijk het bekendste huis ter wereld, en stamt uit de 19e eeuw. Het gebouw beslaat een terrein van meer dan 5.000m² en telt maar liefst 132 kamers. De Oval Office, de werkkamer van de regerende president, is de bekendste daarvan. Op vrijdag en zaterdag worden er tours aangeboden, echter dient u een aanvraag voor deelname bij uw ambassade te deponeren. U zult dan uitsluitend in de oostelijke vleugel komen, aangezien de privévertrekken van de president zich in het westelijke deel bevinden. Van buiten kunt u het Witte Huis natuurlijk 365 dagen per jaar bekijken.

  • De National Mall: Dit park strekt zich uit over een lengte van meer dan 3 km, en is het het drukst bezochte nationaalpark van de Verenigde Staten. Het ligt middenin de stad, en beslaat het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Het Washington Monument is een witmarmeren obelisk en staat aan het hoofd van de Reflecting Pool, een meer dan 600 meter lange vijver. U kunt de lift nemen naar het observatiepunt op 152 meter, waar u rondom uitzicht heeft over de stad en de rivier. In de National Mall kunt u heerlijk wandelen langs tuinen, fonteinen, kleurige bloemenperkjes en hoge bomen, en u kunt meerdere musea en monumenten bekijken, waaronder het Lincoln Memorial aan de westzijde en de beeldentuin van de National Art Gallery. Parkeerplaatsen zijn hier schaars, dus u kunt het beste met de metro komen en bij de Smithsonian halte uitstappen.

  • De Smithsonian Institution: Dit Amerikaanse onderzoeks- en onderwijsinstituut met bijbehorende musea is het grootste instituut wereldwijd in zijn soort. Onder de Smithsonian paraplu vallen maar liefst 19 musea, 7 onderzoekscentra en een dierenpark. Onder meer vindt u hier het National Museum of Natural History, dat al in het jaar 1910 geopend werd en waar een groot skelet van een Tyrannosaurus Rex wordt tentoongesteld. Ook het National Air and Space Museum en het American Art Museum vallen maken deel uit van het instituut.

  • Het Capitool: In het Capitool zetelt de Senaat en het Huis van Afgevaardigden van de VS, tezamen het Congres genoemd, en daarom wordt het Capitool ook wel het kloppend hart van Amerika genoemd. Het imposante gebouw met zijn karakteristieke koepel van wel meer dan 30 meter doorsnede ligt op de heuvel Capitol Hill, en is al van verre zichbaar. Het is één der bekendste gebouwen van het land. U kunt er een rondleiding maken die kosteloos is maar waar u wel voor moet reserveren. De Rotunda, de ronde hal, met zijn prachtige schilderingen en standbeelden, is echt de moeite waard.

  • De wijk Georgetown: De oudste wijk van Washington DC vindt u in het noordwestelijke deel, met een geschiedenis die meer dan 400 jaar terug reikt. Het is een bijzonder sfeervolle wijk, onder meer dankzij de ligging aan de rivier de Potomac, en natuurlijk dankzij de statige oude huizen die u hier tegenkomt. U kunt hier prima winkelen en in de zomer worden er vaker outdoor evenementen en activiteiten georganiseerd. Verder zijn er talrijke uitstekende restaurants, sommige zelfs met een Michelin ster. U kunt hier ook een kajak huren en de stad van een andere kant bekijken.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Washington?

  Wilt u een auto huren in Washington, dan kiest u voor de optimale manier deze stad en de omgeving te verkennen. Met uw eigen huurauto bent u flexibel om uw eigen plan te trekken en al het moois in de omgeving in uw eigen tempo te ontdekken. Wij hebben een paar ideetjes voor mooie dagtochten voor u op een rijte gezet die u kunt maken. In elk geval is dit een goed argument, uw voordelige autoverhuur in Washington te regelen.

  Baltimore

  Iedereen die een voordelige huurauto in Washington heeft geboekt en tijd heeft, raden wij een bezoek aan het naburige Baltimore aan (ca. 65 km rijden). Deze stad aan de oostkust telt meer dan een half miljoen inwoners, en is één van de belangrijkste havensteden van Noord-Amerika. Tot de attracties behoren in elk geval het Oriole Park, een stadion dat in 1992 werd geopend, de wijk Fell's Point, het oudste deel van de stad, en het National Aquarium met meer dan 16.000 zeedieren en een reusachtig aquarium. Verder vindt u in Baltimore ook het graf van de beroemde schrijver Edgar Allen Poe.

  Philadelphia

  De rit vanaf Washington DC naar Piladelphia via de interstate 95 duurt ongeveer 2,5 uur (ca. 225 km), maar is de moeite waard. Philadelphia is de grootste stad van de staat Pennsylvania. Hier, in de Independence Hall, werd in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring getekend, en er zijn volop historische gebouwen, monumenten, parken en musea te vinden. Bezoek de Reading Terminal Market, een grote markt in een voormalig spoorweggebouw, waar u uitstekende verse producten kunt kopen, maar er ook tussen de locals een hapje kunt eten. Interessant is ook het Rodin museum , waar buiten Parijs de grootste collectie sculpturen te vinden is van deze uitzonderlijk begaafde Franse kunstenaar.

  Pittsburgh

  De rit naar Pittsburgh duurt ongeveer 4 uur, dus misschien is hetgoed te weten dat u er bij Auto Europe ook voor kunt kiezen voor een One-way autohuur, waarbij u de auto bijv. in Washington heeft opgehaald en in bijv. Pittsburgh weer kunt inleveren. In Pittsburgh kunt u het Andy Warhol Museum bezoeken, het beroemde Carnegie Museum of Art, of Bicycle Heaven, het grootste fietsmuseum en winkel ter wereld. U kunt hier ook een fiets huren om Pittsburgh verder te verkennen op 2 wielen.

  Shenandoah National Park

  Heeft u zin de troebel van het drukke stadsleven te ontvluchten, rijd dan naar Shenandoah National Park. In minder dan anderhalf uur rijden over de I-66 bent u er al. Het park is gelegen op een bergrug van het Blue Ridge Mountains gebergte, en er zijn prachtige watervallen en spectaculaire uitzichten waar u van kunt genieten. Met name in de herfst is de kleurenpracht adembenemend, en als u de Skyline Drive (de enige weg die door het park loopt) afrijdt zijn er meerdere plekken waar u kunt stoppen en kunt genieten.

  Onderweg in en rondom Washington

  Washington's efficiënte openbaar vervoer biedt treinen, bussen, metro's en trams. Als u korte afstanden moet afleggen op warmere dagen, is het ook een leuk idee om een fiets te huren. Er zijn diverse fietstochten die u langs de mooiste plekjes in en om de stad voeren. Op de website van Washington voor toeristen (onderaan deze pagina) kunt u een fietsgids boeken, die naar uw hotel komt en u meeneemt op een fietstocht naar uw smaak. U kunt er ook alleen op uit met een huurfiets. Overal staan fietsstanden met de rode fietsen van Capital Bikeshare. Per dag kost dat nog geen $ 10,-.

  Trein

  De gemeente Washington heeft een groot centraal treinstation, het Union Station, waar jaarlijks meer dan 30 miljoen reizigers gebruik van maken. Dit station is een belangrijk spoorknooppunt in de USA, en hier is het hoofdkwartier van AMTRAK gevestigd, de nationale Amerikaanse spoorwegmaatschappij. Er zijn spoorlijnen in 7 verschillende richtingen, en dagelijks vertrekken er meer dan 85 treinen.

  Trams en bussen

  Washington DC heeft een uitstekend OV systeem, met een uitgebreid netwerk van metro-, tram- en busverbindingen. Het lijnennet is zeer uitgebreid, en hiermee kunt u de buitenwijken van Washington verkennen als u uw huurwagen tijdens de autoverhuur in Washington eens wilt laten staan. Over het algemeen rijden er zowel bussen, trams als metro's vanaf 6 uur 's ochtends tot middernacht. U kunt losse kaartjes of een dagkaart kopen. Meer informatie vindt u op de stations.

  Handige link

  Officiële website van Washington voor toeristen