Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN DE USA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de USA

  Algemene informatie
  De Verenigde Staten hebben een zeer goed uitgebouwd wegennet. Er zijn drie soorten snelwegen in de USA: highways, expressways en freeways. Als de snelwegen meerdere staten met elkaar verbinden, worden ze interstate-highways genoemd. Over het algemeen houdt men in het verkeer in de USA veel rekening met andere weggebruikers. Voetgangers hebben altijd voorrang. U zult als Nederlander snel aan het Amerikaanse verkeer wennen. Het enige verschil is dat de meeste Amerikaanse auto´s een automaat hebben, in plaats van handmatige schakeling.

  Vereisten
  Om in de Verenigde Staten een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs wordt aangeraden voor autoverhuur in de USA. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in USA zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 56 km/h
  • Buiten de bebouwde kom (normale highways) 89 km/h
  • Snelwegen (interstate-highways) 89-129 km/h

  Verkeersregels
  In de USA gelden afwijkende verkeersregels in de verschillende staten. Schoolbussen zijn in de Verenigde Staten bijzondere verkeersdeelnemers. Wanneer zij stoppen, mogen ze niet worden ingehaald.

  Brandstof
  Houdt u er rekening mee, dat het in de Verenigde Staten gebruikelijk is om eerst uw creditcard aan de pomp of bij de kassa te laten registreren en daarna pas te tanken. Het bedrag wordt automatisch van de creditcard afgeboekt.

  Tol
  Op vele wegen in de USA wordt tol geheven. Vooral in het oosten en in Californië zijn een aantal wegen, de zogenoemde tollways en turnpikes, bruggen en tunnels met private middelen gefinancierd en daarom tolwegen. De prijs voor de Golden Gate Bridge in San Francisco bedraagt vijf dollar in de richting van de binnenstad. Rijdt u in de andere richting de stad uit, dan hoeft u geen tol te betalen. Het is in de Verenigde Staten gebruikelijk dat u kunt kiezen uit twee parallelle wegen, waarvan er op één tol geheven wordt. Dit wordt Value Priving genoemd. Over het algemeen moeten alleen auto´s met één inzittende tol betalen. Auto´s met meer als twee inzittenden hoeven geen tol te betalen.

  Parkeren
  Bij winkelcentra, restaurants en winkels parkeert men op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. In woonwijken parkeert men doorgaans op de eigen oprit, zodat langs de straatrand parkeren minder gebruikelijk is als in Nederland. In de bebouwde kom is parkeren overal toegestaan, zolang er geen verkeersborden of bijzondere wegmarkeringen zijn. In bepaalde gebieden vindt u parkeermeters. Buiten de bebouwde kom is parkeren alleen op parkeerplaatsen toegestaan. De volgende kleuren stoepranden en de daarbijhorende parkeerregels zijn daarbij van belang: rood - algeheel parkeerverbod, geel/zwart - laad- en losplaats, wit - vijf minuten parkeren tijdens openingstijden, groen - tien minuten parkeren tijdens openingstijden, blauw - invalidenparkeerplaats. Voor brandkranen, bushaltes en uitritten is parkeren ten strengste verboden.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te mogen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen zoals Alaska, Canada of Mexico wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.