Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Op reis met Sisi

  Elk jaar trakteren diverse televisiestations ons aan het einde van het jaar weer op een vertoning van de Sisi-trilogie. Keer op keer kunnen we genieten van de vertolking van de Duitse prinses door de getalenteerde Romy Schneider. Hoewel Sisi, oftewel Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren, haar wortels in Duitsland heeft liggen, heeft haar tumultueuze leven haar naar vele andere landen geleid. Zo heeft ze buiten Duitsland kastelen laten bouwen of zelfs gekregen. Naast het genieten van de beroemde films kunt u ook zelf een aantal plaatsen bezoeken die Sisi nauw aan het hart lagen. 

  Hongarije ~ Koninklijk slot, Gödöllő

  Sisi had een sterke band met Hongarije en heeft tevens een rol gespeeld in het verenigen van Oostenrijk en Hongarije, wat leidde tot de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Ze vond het heerlijk om tijd in dit slot in Gödöllő door te brengen, dat tegenwoordig een voorstad van Boedapest is. In dit slot bevindt zich een geheime salon van Sisi, alsook een prachtige botanische tuin.

  Oostenrijk ~ Schloß Schönbrunn, Wenen

  Dit barokslot behoort tot één van de mooiste sloten in deze stijl. In deze zomerresidentie van de koninklijke familie kunt u een kijkje nemen in de negentiende eeuwse vertrekken van keizer Franz Joseph en keizerin Sisi. Ook kunt u het Sisi museum bezoeken. Indrukwekkend is ook de 'große Galerie'. Deze zaal is gebouwd in rococostijl en werd gebruikt voor dansfeesten, officiële ontvangsten en andere plechtigheden. In de tuin van het slot staat de Gloriette. Dit gebouw werd voornamelijk gebruikt voor diners en festivals.

  Griekenland ~ Het Achilleion, Corfu

  Een ander zomerverblijf van Sisi ligt op het eiland Corfu. Haar interesse voor dit land werd mede gewekt door haar lievelingsdichter Heinrich Heine, hoewel ze er al enige tijd had doorgebracht om kuren te ondergaan. Dit paleis is gebouwd in de classicistische stijl door een Italiaanse architect. In het paleis kunt u de muur- en plafondschilderingen bewonderen. In de tuin zijn er enkele beelden te vinden, zoals de 'Negen Muzen' en 'Achilles'.

  Duitsland ~ Schloß Neuschwanstein, Füssen

  Dit kasteel heeft weinig met Sisi te maken, maar is wel een prachtig bouwwerk dat in opdracht van haar neef (koning Lodewijk II van Beieren) is opgericht. Lodewijk was een liefhebber van de kunsten, en streefde er met de bouw van dit kasteel naar om een toevluchtsoord te creëren in de stijl van middeleeuwse ridderkastelen en fictieve plaatsen uit de opera’s van Wagner. Tegenwoordig is dit kasteel waarschijnlijk één van de meest bezochte en meest gefotografeerde kastelen in Europa. Leuk feitje; Walt Disney heeft zich, na een bezoek aan dit kasteel, door dit kasteel laten inspireren voor de bouw van het kasteel van Doornroosje. De inspiratie van het wereldbekende logo van Walt Disney komt dus van dit kasteel.

  Blog zoeken


  Categorieën