Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN KAAPSTAD

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Kaapstad - Vind uw perfecte huur

  Een auto huren in Kaapstad gaat gemakkelijk, snel en goedkoop via Auto Europe. U kunt hiermee één van Zuid-Afrika's populairste toeristische bestemmingen in alle comfort verkennen. Deze dichtbevolkte en cultureel diverse stad is onderverdeeld in verschillende regio's, waaronder de City Bowl (de zakenwijk), evenals vele voorsteden die gemakkelijk kunnen worden verkend met een auto die Auto Europe voor u regelt. Met meer dan 50 jaar ervaring in de autoverhuursector is Auto Europe de perfecte partner om u te helpen bij het vinden van de ideale auto voor uw reisbehoeften. De vele autohuur beoordelingen in Kaapstad laten zien dat u bij ons aan het juiste adres bent.

  Verkeer en Parkeren

  Zoals in elk dichtbevolkt stedelijk gebied, lijdt Kaapstad aan aanzienlijke verkeersopstoppingen in de ochtend- en avondspits. Deze drukte neemt toe tijdens de vakantie en rond de strandgebieden, dus plan rekening houdend met dit om vertragingen te voorkomen en als u wilt reizen in deze tijden. Let ook op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden want dit is ten strengste verboden.

  Het snelwegennet bestaat uit drie nationale snelwegen die beginnen in Kaapstad. De N1 verbindt Kaapstad met Bloemfontein, Johannesburg, Pretoria en Zimbabwe, de N2 verbindt Kaapstad met Port Elizabeth, Oost-Londen en Durban en de N7 verbindt Kaapstad met de Noordkaapprovincie. Naast de nationale wegen is er ook een lokaal systeem van vierbaanswegen (soms aangeduid als duowegen of M-wegen) dat verschillende delen van de stad met elkaar verbindt. Voor meer informatie over het verkeer in Kaapstad kunt u onze bestuurdersinformatie in Zuid-Afrika doorlezen.

  Parkeren

  Parkeergelegenheid in Kaapstad is er in overvloed en het is redelijk geprijsd. U kunt ervoor kiezen om uw voertuig op één van de overdekte parkeerterreinen te parkeren of gewoon op straat. Hoewel parkeren op straat mogelijk beperkt is tot een duur van twee uur. Ook zijn er in gebieden die niet zijn aangewezen als betaalde parkeerterreinen maar met semi-officiële auto-bewakers, die over uw auto waken terwijl u in de buurt bent. Ze dragen waarschijnlijk een fluorescerend geel of rood vest en werken alleen op basis van 'fooien'. Deze bewakers zijn zeer goed in het beveiligen van uw auto.

  Geografische informatie

  Kaapstad, de op één na grootste stad van Zuid-Afrika, heeft bijna 3,5 miljoen inwoners. Kaapstad fungeert als de officiële hoofdstad van Zuid-Afrika, dus veel van de stad houdt verband met overheidsinstanties. De haven van de stad is ook behoorlijk actief en draagt in grote mate bij aan de robuuste economie van het gebied.

  Kaapstad biedt bergen en stranden voor de toerist om te verkennen en staat bekend om zijn aandacht voor het beschermen van de beroemde biodiversiteit. Milde en natte winters en droge warme zomers kenmerken het mediterrane klimaat in Kaapstad. De winter begint in juni en eindigt in augustus, met een gemiddelde hoge temperatuur van 18°C en een minimum van 9°C. De zomer duurt van begin december tot maart en is warm en droog met een gemiddelde temperatuur van 26°C en een minimum van 16°C. De jaarlijkse regenval in de stad is gematigd en bedraagt gemiddeld 515 millimeter. De late lente en vroege zomer kunnen ook behoorlijk winderig zijn.

  Kaapstad Airport

  De internationale winnaar van de World Travel Award en de op één na grootste luchthaven van Zuid-Afrika, Kaapstad Airport, is een toegangspoort voor binnenlandse en internationale reizigers naar de regio van de Kaap. Kaapstad International Airport biedt directe vluchten naar de meeste steden in Zuid-Afrika, evenals tal van internationale vluchten. De meeste autoverhuur in Kaapstad zit direct op de luchthaven.

  Naam: Kaapstad International Airport (CPT)
  Website: www.acsa.co.za
  Telefoon: +27 (021) 937 1200

  Openbaar Vervoer

  Een auto huren in Kaapstad is de meest comfortabele manier om de stad te verkennen. Er zijn echter ook genoeg mogelijkheden wat betreft openbaar vervoer. Hieronder staan de voornaamste:

  Trein

  Er zijn veel keuzes wanneer u met de trein reist in dit gebied. Kaapstad biedt twee langeafstandstreinen via de Shosholoza Meyl: een dagelijkse dienst van en naar Johannesburg via Kimberley, evenals een wekelijkse dienst van en naar Durban via Kimberley, Bloemfontein en Pietermaritzburg. De luxe, op toeristen gerichte Blue Train loopt door Kaapstad, evenals de vijfsterren Rovos Rail.

  Metro

  Metrorail Western Cape is een netwerk van trein- en voorstedelijke spoorwegdiensten in en rond het grootstedelijk gebied van Kaapstad, Zuid-Afrika. Het netwerk is de meest uitgebreide van alle steden in Zuid-Afrika, maar een aantal belangrijke gebieden zijn niet aangesloten, met name de Atlantische voorsteden en de Tableview.

  Bus

  Er zijn verschillende bedrijven die lange afstandsbusdiensten van Kaapstad naar andere steden in Zuid-Afrika uitvoeren. Binnen de stad zelf, exploiteert Golden Arrow Bus Services geplande stadsbussen.

  Het Integrated Rapid Transit System in Kaapstad is een nieuw initiatief dat het openbaar vervoer in dit gebied moet verbeteren. De Bus Rapid Transit (BRT) van de IRT is een eersteklas bustransportsysteem dat snelle, comfortabele en kosteneffectieve service biedt aan zijn passagiers en één van de meest efficiënte en effectieve vervoerswijzen in het stedelijk gebied. Hoewel het geen metrorail is, heeft de BRT veel van zijn deugden, maar tegen een fractie van de kosten. Veel steden zoals Los Angeles, Sao Paulo, Ottawa en Beijing hebben ook een BRT-systeem in gebruik om omwonenden te vervoeren

  Camper huren Kaapstad

  In Kaapstad is het niet alleen mogelijk een auto te huren via Auto Europe maar wij bieden ook een grote selectie aan campers aan. Dit geeft u nog meer vrijheid waardoor u de mogelijkheid heeft een nog groter gebied te ontdekken.

  Handige links

  Toeristische informatie