Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ZUID-AFRIKA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Zuid-Afrika

  Algemene informatie
  Zuid-Afrika is een groot land dat vele mooie bestemmingen biedt, zoals Kaapstad in het zuid-westen, Durban aan de oostkust en Johannesburg en Pretoria in het noorden. Een vuistregel: ga met uw autohuur in Zuid-Afrika altijd met een volle brandstoftank op reis, als u een stad verlaat. Wanneer u eenmaal de stad uit bent, kan het lang duren voordat u weer een tankstation tegenkomt.

  Vereisten
  Als u in Zuid-Afrika een auto wilt huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Zuid-Afrika zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Zuid-Afrika geldt: links rijden en rechts inhalen. Op kruispunten wordt met verkeersborden aangegeven wie er voorrang heeft. Op snelheidsovertredingen staan hoge boetes, die ter plaatse betaald moeten worden.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen 7 dagen per week geopend tussen 07.00 en 19.00 uur. Sommige tankstations zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Op een aantal wegen in Zuid-Afrika wordt tol geheven.

  Parkeren
  Parkeren kan een probleem zijn in de grote steden van Zuid-Afrika. Parkeergarages zijn de beste optie om uw huurauto te parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te mogen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Voor one way autohuur kunnen extra toeslagen gerekend kunnen worden. Wij nemen contact met u op, nadat u uw aanvraag voor one way autohuur heeft ingediend. Wij zullen uw autohuur niet bevestigen, voordat wij u over de toeslagen hebben geïnformeerd en de betaling van de autohuur hebben aangeboden. One way autohuur is niet voor alle voertuigen toegestaan.