Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Verrassende winterse bestemmingen

  We doen het allemaal; naar de zon in de zomer en naar de sneeuw in de winter. Maar waarom gaan we eigenlijk niet naar het zuiden in de winter? Natuurlijk zijn deze bestemmingen allemaal top in de zomer, maar ze kunnen je nog weleens aangenaam verrassen in de winter. Laat je verrassen door deze winterse bestemmingen!

  Griekenland

  Mocht je interesse hebben om in Griekenland te overwinteren dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Corfu of Karpathos. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt op Karpathos rond de 15°C. Dit eiland is vooral geschikt voor hen die uitzien naar een rustige vakantie. De hoofdstad van Karpathos is Pigadia, waar tevens de belangrijkste haven van het eiland is. Geniet van een frisse wandeling of bekijk de rest van het eiland, zoals het stadje Olympos. Houdt er wel rekening mee dat je accomodatie bestand is tegen het winterse weer.

  Spanje

  Winter in Spanje. Het is misschien niet de meest logische keus voor een winterbestemming, maar als je in alle rust van de Spaanse cultuur wilt genieten dan zijn de wintermaanden geen slecht alternatief. Skieën kun je niet alleen in de Pyreneeën in het noorden en in de Sierra Nevada in het zuiden, ook in de bergen ten noorden van Madrid is er de mogelijkheid om te skiën in de winter. Houdt je niet zo van skiën? Dan is een culturele vakantie in Spanje ook een optie. Zo druk als het er is in de zomer, zo rustig zijn de straten van Barcelona in de wintermaanden. Bezoek in alle rust de Sagrada Familia, ga op een tapas- of wijntoer, winkel in de diverse Spaanse boetiekjes of probeer enkele traditionele Spaanse winterse gerechten.

  Hongarije

  Vanwege de ligging van Hongarije ligt de gemiddelde temperatuur in de winter rond het vriespunt, maar dat mag de pret niet drukken. Ga bijvoorbeeld naar Boedapest. Deze stad, die wereldwijd bekend staat om het zomerse Sziget Festival, heeft ook in de winter vele verschillende activiteiten te bieden. Minder bekend, maar daarom niet minder prachtig, is de kerstmarkt in Pest genaamd Vörösmarty tér, de grootste kerstmarkt van de stad. Blijf je liever warm, ga dan naar één van de thermische baden die de stad rijk is. In Boedapest vindt je enkele van de meest prachtige Turkse baden die er in Europa zijn. De Gellért Baden is, met haar art nouveau bouwstijl, er één van. Ook een leuke activiteit, die Nederlanders zeker zullen waarderen, is de schaatsbaan Városligeti Müjégpálya in het stadspark die al sinds 1870 in gebruik is. Als je kennis wilt maken met de Hongaarse keuken mag je het gastronomische Mangalica festival niet missen. Dit festival staat in het teken van wolvarkens (ook bekend als Mangalitsas). Het vlees van deze dieren wordt beschouwd als een delicatesse. Hongarije is ook in de winter zeker een bezoek waard.Heb je wel inspiratie opgedaan, maar staat jouw verrassende winterse vakantie er niet bij? Lees dan meer over Marseille, Gerona of de USA of laat Auto Europe weten waar jij graag de winter doorbrengt.

  Blog zoeken


  Categorieën