Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Heeft u een gouden ticket voor de chocoladefabriek?

  Iedereen die het boek van Roald Dahl heeft gelezen over Sjakie en zijn pogingen om in de chocoladefabriek te komen, moet zo intens mee hebben geleefd en in zijn vreugde hebben gedeeld toen hij tegen alle verwachtingen in toch dat gouden ticket vond. Een waar paradijs als de chocoladefabriek waar de heer Dahl ons jaren van heeft laten dromen zal nog steeds moeilijk zijn om binnen te komen, maar er zijn een aantal fabrieken die er dicht bij in de buurt komen.


  Chocoladefabrieken in Zwitserland

  Confiserie Sprüngli (Zürich, Zwitserland) -Deze confiserie is reeds geopend sinds 1859. Breng tijdens uw vakantie in Zürich een bezoekje aan deze chocoladefabriek, en vergeet daarbij vooral niet de truffels te proeven. Dit is namelijk één van hun specialiteiten.

  Maison Cailler (Broc, Zwitserland) -Een toer in deze fabriek wordt ook wel omschreven als een chocolade attractiepark. Tegenwoordig is deze fabriek in handen van Nestlé.

  Stettler Chocolate Factory (Genève, Zwitserland) -Deze chocoladefabriek wordt geroemd om haar unieke combinaties met chocolade, zoals pruimen, whiskey, champagne en rum. Tijdens de excursie wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van de fabriek. Daarbij mag u ook een extensieve proeverij verwachten.


  Chocoladefabrieken in België

  De Chocoladetempel van Côte d'Or (Mol, België) -Deze rondleiding wordt verzorgd door het meer dan bekende bedrijf Côte d'Or, en is erop gericht om bezoekers de geschiedenis van chocolade te laten zien aan de hand van een interactieve toer.

  Choco-Story: Het Chocolademuseum (Brugge, België) -Reis af naar Brugge en zie hoe dit enorme museum is gewijdt aan chocolade. In dit museum vindt u informatie over de historie van de plant, hoe chocolade de economie heeft beïnvloedt en de geschiedenis van ons chocolade verbruik.

  Cyril Chocolat (Samrée, België) -De toer in deze fabriek begint met een korte film over cacao, waarna u kunt zien hoe pralines en chocoladerepen worden gemaakt. Ook kunt u deze heerlijkheden onderwerpen aan een smaaktest. De rondleiding duurt ongeveer vijfenveertig minuten en er is tevens een theesalon aanwezig.


  Chocoladefabrieken in Duitsland

  Schokoladenmuseum Köln (Keulen, Duitsland) -Hoewel dit een redelijk kleine fabriek is, is het toch één van de beste ter wereld. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe de verschillende stappen worden ondernomen om de cacaoboon om te toveren tot zoiets heerlijks als een chocoladereep. De toer is inclusief een geschiedenisles over de chocolade gebruiken van de Maya's.

  Halloren Schokoladenfabrik (Halle, Duitsland) -Deze fabriek is opgericht in 1804 en is zodoende één van de oudste fabrieken in Duitsland. Hier laat men de productie zien van de verschillende soorten chocolade, en tevens de verschillende productietechnieken.

  Schoko-Welt Pirmasens (Pirmasens, Duitsland) -De Wawi-Group heeft haar fabriek opengesteld voor het publiek, waar een algemeen overzicht wordt gegeven over de geschiedenis van de fabriek en chocolade. Men kan het hele productieproces volgen door glazen ramen. Uiteraard mag een outletstore en café niet ontbreken.


  Chocoladefabrieken in de USA

  TCHO (San Francisco, USA) -Dit is een nieuwkomer in de chocoladescene, maar een bezoek aan deze fabriek is zeker de moeite waard. Deze fabriek richt zich op het creëren van unieke smaken. Een rondleiding door de fabriek is gratis.

  Mast Brothers Chocolate (New York City, USA) -Een rondleiding door deze fabriek betekent dat u een kijkje achter de schermen mag nemen. Deze kleine fabriek legt de focus op het uitsluitend werken met biologisch gekweekte cacaobonen die afkomstig zijn uit Venezuela, de Dominicaanse Republiek en Madagascar.

  Hershey’s Chocolate Factory (Hershey, USA) –In de USA is dit één van de meest bekende chocoladefabrikanten. Een rondleiding door deze fabriek mag u dus niet missen.

  Blog zoeken


  Categorieën