Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Opvallende paastradities wereldwijd

  Binnenkort is het Pasen en tijd voor een paar dagen vol tradities. Ieder land heeft zijn eigen traditionele gebruiken met Pasen. Wij hebben de opvallendste voor u op een rij gezet.

  In Nederland wordt Pasen vooral gevierd met het verstoppen, zoeken en eten van versierde (chocolade) eieren en uitgebreid lunchen of brunchen met familie. Daarnaast zijn paasvuren vooral in Oost-Nederland een traditie. Met de paasvuren wordt de zon aangemoedigd weer volop te gaan schijnen en wordt de landbouwgrond vruchtbaar gemaakt. Een meer culturele traditie is het luisteren naar of meezingen van de Matthäus Passion, een beroemd muziekstuk van componist J.S. Bach over het lijdensverhaal van Christus, dat tijdens de paasdagen op vele plaatsen in Nederland wordt opgevoerd.

  Paashazen zijn er niet overal

  Over het algemeen wordt Pasen met de paashaas geassocieerd, maar dat is niet overal zo. In Australië zijn er geen paashazen, maar “Easterbilbies“. Een bilby is een langoorbuideldas en dit dier is veel geliefder dan de haas. Bilbies zijn voor Australië inheemse dieren, in tegenstelling tot de uitheemse haas, die veel schade aan landbouwgewassen aanricht. In Australië zijn er daarom geen chocoladehazen, maar chocoladebilbies (zie afbeelding rechts).Ook in Frankrijk zijn paashazen met Pasen niet gebruikelijk. Om de aanwezigheid von bont gekleurde eieren en chocolade eieren te verklaren, wordt een verhaal met klokken verteld. Een legende zegt, dat de kerkklokken van witte donderdag tot paaszondag zwijgen, omdat ze naar Rome zijn gevlogen. Met Pasen komen de klokken dan weer terug en brengen eieren en lekkernijen mee. In Zwitserland worden paaseieren niet door een haas bezorgd, maar door een koekoek. Typisch Zwitsers eigenlijk.

  Versierde paastakken

  Het versieren van paastakken met gekleurde eieren komt uit Groot-Brittannië, maar heeft zijn oorsprong in Duitsland. De Engelse koningin Victoria, die een Duitse moeder en Duitse echtgenoot had, had de gewoonte om met kerst een boom te versieren. Waarom alleen met kerst en niet ook met Pasen? En zo was de traditie van versierde paastakken geboren. Eén van de meest bekende paasbomen staat in het Duitse plaatsje Saalfeld. De paasboom en paastakken worden versierd met gekleurde en beschilderde eieren.Zweden kent meer een griezelige variant van Pasen. Halloween is voor de Zweden niet genoeg, want ook tijdens Pasen verkleden kinderen zich als heksen en gaan van deur tot deur om meegebrachte paastakken om te ruilen voor lekkernijen.Vrolijk Pasen!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën