Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTO HUREN ZONDER CREDITCARD

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Kan ik een auto huren zonder creditcard?

  Wanneer u online via Auto Europe een auto huurt en daarbij kiest voor extra dekking voor uw huurauto enz., dan zult u uw reservering kunnen betalen met een nationale of internationale creditcard. Wanneer u zelf geen creditcard op uw naam bezit, dan kunt u de creditcard van iemand anders gebruiken om voor uw boeking te betalen. Wij wijzen erop dat het betalen van een boeking via het reserveringssysteem van Auto Europe enerzijds, en het laten blokkeren van de borgsom door het verhuurbedrijf bij het ophalen van de huurauto anderzijds, 2 volledig verschillende zaken zijn.

  Wannneer u uw huurauto ophaalt aan de balie van het verhuurkantoor, houdt dit in dat degene die als hoofdbestuurder op de voucher vermeld staat, identiek moet zijn aan degene die de borgsom betaalt, en daarvoor een creditcard op zijn/haar naam moet kunnen voorleggen om deze borgsom af te dekken. Overige toeslagen, zoals een One-way autohuur, een jonge bestuurderstoeslag, toeslagen voor kinderzitjes enzovoorts, moeten eveneens aan de balie worden voldaan, tenzij anders wordt vermeld. Alle autoverhuurbedrijven accepteren hiervoor creditcards, in sommige gevallen wordt hiervoor ook een debitcard geaccepteerd. Wat ook het geval is, de kaart, of creditcard of debitcard, moet hoe dan ook op naam staan van de hoofdbestuurder die op de voucher staat geregistreerd.

  Veelgestelde vragen over autohuur zonder creditcard


  Wat is een borgsom?

  Het verhuurbedrijf vertrouwt u een voertuig aan dat meer waard is dan de huurprijs die u heeft betaald. Een borgsom is daarom een maatregel, zich tegen mogelijke beschadigingen te beschermen, maar ook tegen het niet nakomen van de afgesproken tankregeling - dwz. een lege tank, tolbedragen die niet betaald zijn of andere zaken die niet betaald zijn op het moment dat de auto wordt ingeleverd. De hoogte van de borgsom varieert en is afhankelijk van de huurautocategorie en het verhuurbedrijf. Precieze informatie vindt u terug door op de blauwe "i" naast het gekozen voertuig te klikken. In het pop-up venster wat dan verschijnt, vindt u onder het kopje "Informatie omtrent de vereiste borg" terug. Dezelfde informatie kunt u ook lezen wanneer u uw boeking plaatst, op de laatste pagina waar u uw gegevens moet invullen voordat u tot betaling overgaat. Rechts onderaan deze pagina resp. onder de gekozen auto staat alles nogmaals op een rijtje onder elkaar, onder de blauwe balk "Belangrijke informatie".

  Belangrijke info tjdens het boekingsproces
  Alle hierboven getoonde prijzen en toeslagen zijn vrijblijvende voorbeelden onder voorbehoud.

  De borgsom zal op de creditcard van de hoofdbestuurder worden geblokkeerd op het moment dat de auto wordt opgehaald, en weer worden vrijgegeven nadat het voertuig in dezelfde staat weer is ingeleverd als bij het ophalen. Let er alstublieft op dat uw creditcard voldiende bestedingsruimte heeft om de borgsom af te dekken en mogelijke andere uitgaven die u plant te maken tijdens de huurperiode. Daarbij kan het gaan om extra uitrusting of extra verzekeringen voor de huurauto, of andere kosten die tijdens uw vakantie kunnen ontstaan zoals hotelrekeningen, restaurantkosten enzovoorts. Het is in elk geval ook goed, de pincode van uw creditcard goed te onthouden zodat u deze probleemloos kunt intypen, mocht dit nodig zijn. Er zijn namelijk vaak betaalautomaten die een pincode eisen, en waarvoor een handtekening niet volstaat.

   

  Waarom willen verhuurbedrijven een creditcard voor de borgsom gebruiken?

  Afgezien van de hierboven al besproken punten zijn er nog meer redenen waarom een verhuurbedrijf een financieel risico loopt dat hij wil minimeren. Ten eerste kan het zijn dat de kosten in een schadegeval de borgsom overschrijden. Hoewel er meestal een eigen risico bedrag is in geval van schade, geldt dit niet voor alle onderdelen van de auto.

  Ten tweede loopt het verhuurbedrijf de kans, maanden na het inleveren rekeningen voor verkeersovertredingen of parkeerboetes te ontvangen, dus lange tijd nadat de borgsom alweer is vrijgegeven. Daarom willen verhuurbedrijven dat de borgsom met een creditcard wordt betaald.

   

  Kan een borgsom zonder creditcard betaald worden?

  Ja, in sommige uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit zal echter niet op elke ophaallocatie mogelijk zijn, en zal per land, ophaallocatie (luchthaven of stad), en per huurautocategorie verschillen. Bovendien kan de selectie voertuigen en categorieën waarvoor dit mogelijk is, zeer beperkt zijn. Wij maken erop attent dat u misschien nog aan andere criteria moet voldoen om de borgsom voor uw autohuur zonder credit card succesvol te kunnen deponeren, zoals het afsluiten van extra verzekeringen ter plaatse voor de duur van de huurperiode. Of dit al dan niet mogelijk zal zijn, wordt te allen tijde door de verhuurder bepaald en in zijn respectievelijke algemene voorwaarden vastgelegd. Het is dan ook raadzaam tijdens het boekingsproces na te kijken hoe het met de borgsom zit, of er eventueel debitcards worden geaccepteerd, en zoja, welke dat zijn. Deze informatie vindt u terug door op de blauwe "i" naast het gekozen voertuig te klikken. In het pop-up venster wat dan verschijnt, vindt u dit onder het kopje "Informatie omtrent de vereiste borg" terug. Dezelfde informatie kunt u ook lezen wanneer u uw boeking plaatst, op de laatste pagina waar u uw gegevens moet invullen voordat u tot betaling overgaat. Rechts onderaan deze pagina resp. onder de gekozen auto staat alles nogmaals op een rijtje onder elkaar, onder de blauwe balk "Belangrijke informatie". Nogmaals, let erop dat de debitcard op naam van de hoofdbestuurder moet staan. De debitcard zal worden belast met de borgsom, en zal worden teruggestort aan het einde van de huurperiode, mits de auto in dezelfde staat is ingeleverd als bij het ophalen.

  Overigens heeft u ook de optie om aanbiedingen zonder borgsom uit de zoekresultaten te filteren. Bovenaan de lijst kunt u onder de button "Borg" het vakje "Geen borg" aanvinken. Het kan echter zijn dat er op de door u gekozen bestemming geen verhuurbedrijf is, dat deze optie "Geen borg" aanbiedt.

   

  Wat is het verschil tussen een creditcard en een debitcard?

  Debitcards zijn betaalkaarten die ertoe dienen, het verschuldigde bedrag meteen na de transactie van de rekening van de kaarthouder af te schrijven. Daaronder vallen ook Visa en MasterCard circuits, die veelal met debitcard systemen van internationale financiële dienstverleners verbonden zijn, zodat deze kaarten ook in het buitenland gebruikt kunnen worden.

  Creditcards zijn de enige betaalmogelijkheid met een betaalfundament dat als zekerheid voor het verhuurbedrijf kan dienen. Op deze wijze wordt de borgsom geblokkeerd en weer vrijgegeven nadat het voertuig volgens de bepalingen in het huurcontract weer is ingeleverd. Sommige bedrijven zoals Visa of MasterCard geven naast creditcards ook debitcards uit. Deze zien er haast hetzelfde uit. Alleen de kleine lettertjes "debit" of "credit" laten het verschil zien. Echter - zie hierboven - beide hebben zeer verschillende eigenschappen.

  Alle verhuurbedrijven accepteren creditcards voor de borgsom en om andere extra's and lokale toeslagen te betalen. Daarom is het goed te weten welke creditcards het verhuurbedrijf van uw keuze accepteert. Tijdens het reserveringsproces vindt u deze informatie terug door op het blauwe informatie icoontje "i" naast de gekozen huurauto te klikken. Onder het kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder" zult u kunnen nalezen, welke kaarten geaccepteerd worden. Dezelfde informatie staat uiteraard ook op uw huurvoucher die u krijgt toegestuurd per e-mail nadat u uw boeking heeft voltooid.

  Sommige verhuurbedrijven accepteren eveneens debitcards voor de borgsom. In dat geval wordt uw bankrekening direct belast met de borgsom als u de wagen ophaalt. Deze borgsom wordt na afloop van de huurperiode weer teruggstort. Eventueel zijn er nog andere vereisten waar u aan moet voldoen (zie svp. vraag 5). Zoals gezegd zijn dit echte uitzonderingen. U kunt deze info terugvinden onder het blauwe "i" info-icoontje, en onder de blauwe balk "Belangrijke informatie" op de checkoutpagina.

   

  Wat zijn de vereisten om een auto te kunnen huren met een debitcard?

  Mocht het verhuurbedrijf een autohuur met een debitcard toestaan, is het belangrijk van tevoren geïnformeerd te zijn over welke kaarten ze precies accepteren. Verder komt het voor dat het verhuurbedrijf nog andere eisen stelt, zoals het afsluiten van extra verzekeringen, ongeacht welke dekkingsopties u eventueel al had gekocht voor uw autohuur. Dergelijke extra verzekeringen zijn over het algemeen vrij prijzig, aan de andere kant kan het zijn dat de borgsom hierdoor wordt verlaagd of zelfs helemaal wegvalt. Maar het kan ook voorkomen dat de borgsom hoger wordt, of zelfs dat de verhuurder verlangt dat u een bewijs voorlegt omtrent uw inkomen. Wat ook het geval is, het hangt van de algemene voorwaarden af van het door u gekozen verhuurbedrijf.

  Wij raden u dan ook aan, na te kijken welk betalingsbeleid de verhuurder van uw keuze voert. Onder het al genoemde blauwe "i"-info icoontje kunt u deze informatie terug vinden, evenals onder de blauwe balk "Belangrijke informatie" op de checkoutpagina, onder het kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder".

   

  Wat zijn de voordelen van het gebruik van een creditcard voor de borgsom?

  Wanneer u voor de borgsom van uw huurauto een creditcard gebruikt, komt dit niet alleen het verhuurbedrijf ten goede. Voor uzelf zijn er ook voordelen aan verbonden. Bijvoorbeeld, de keuze aan verhuurbedrijven en auto's is aanmerkelijk groter aangezien creditcards wereldwijd de norm zijn voor de borgsom. Wel is het zo dat aan bepaalde creditcards beperkingen zijn verbonden, zoals aan American Express of Diners kaarten. Om op nummer zeker te gaan, raden wij u aan in elk geval de betreffende informatie te lezen onder het blauwe "i"-info icoontje, evenals onder de blauwe balk "Belangrijke informatie" op de checkoutpagina, onder het kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder".

  Sommige creditcardmaatschappijen bieden tevens bepaalde reisverzekeringen aan die voor kaarthouders inbegrepen zijn. Om dit te weten te komen, moet u de algemene voorwaaarden van uw creditcardmaatschappij raadplegen.

  Nog een ander voordeel van het gebruik van een creditcard voor de borgsom is, dat borgsom niet afgeboekt, maar geblokkeerd wordt. Zodra het voertuig in dezelfde staat weer wordt ingeleverd, wordt deze borgsom weer vrijgegeven. Dit gaat meestal sneller dan bij een debitcard, waarbij een bankrekening met de borgsom wordt belast, en dit bedrag na de huur weer teruggestort moet worden. Over het algemeen komen er bij een creditcard geen transactiekosten bij, noch zult u door een slechte wisselkoers verlies lijden, aangezien het bedrag niet belast wordt, maar alleen geblokkeerd.


  Om er zeker van te zijn dat de ophaalprocedure van de huurauto zo soepel mogelijk zal verlopen, raden wij u van harte aan, zich te verdiepen in het betalingsbeleid van de verhuurder. Informeer u goed van tevoeren over de hoogte van de borgsom, en over mogelijke beperkingen die gelden. Alle informatie zult u naast de gekozen auto met een klik van de muis kunnen oproepen, door op het blauwe info-icoontje te klikken. Ook later in het reserveringsproces staat deze informatie rechts onderaan de checkout pagina, onder de blauwe balk "Belangrijke informatie".

  Heeft u nog vragen? Aarzel niet, met onze deskundige medewerkers van de reserveringsafdeling contact op te nemen. Ook telefonisch staan ze u onder +31 85 001 2614 graag 7 dagen per week te woord.