Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Voorkom onaangename verrassingen

  Een auto huren via Auto Europe is voordelig en eenvoudig, maar vaak hebben klanten nog vragen over de positie van Auto Europe en bijkomende kosten wanneer men de huurauto ophaalt. Wanneer u onze handige zoekmachine gebruikt ziet u in de zoekresultaten de huurprijs van de auto. In deze blog leest u meer informatie over Auto Europe en de meest voorkomende extra kosten die ter plekke worden berekend door de lokale verhuurder, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  Auto Europe
  Auto Europe is een bemiddelaar. Dit betekent dat Auto Europe zelf geen wagenpark heeft en dus ook geen balie op luchthavens of enige andere locatie. Dankzij onze samenwerking met diverse autoverhuurbedrijven op verschillende locaties ter wereld kan Auto Europe de beste prijs berekenen aan onze klanten.

  Borg
  U huurt bijvoorbeeld een auto in Hongarije. Het verhuurbedrijf zal altijd om een borg vragen. Hiervoor dient de hoofdbestuurder een creditcard op zijn of haar naam te hebben met voldoende saldo, zodat het complete bedrag geblokkeerd of afgeschreven kan worden. Dit bedrag bestaat uit het eigen risico en eventueel een tank brandstof en BTW. Nadat de huurauto op tijd en zonder schade is gerouterneerd zal de blokkade worden vrijgegeven. Het verschilt per verhuurbedrijf wanneer deze blokkade wordt vrijgegeven of teruggeboekt. In sommige gevallen biedt het verhuurbedrijf een alternatief aan. Men kan er dan voor kiezen om een extra verzekering af te sluiten wat de borg kan doen komen te vervallen.

  Brandstofbeleid
  Laten we zeggen dat u in de zomer een huurauto in Barcelona boekt. Autoverhuurbedrijven hebben doorgaans een brandstofbeleid dat bestaat uit twee mogelijkheden: ter plaatse een volle tank brandstof betalen en de tank zo leeg mogelijk inleveren (oftewel vol-leeg), of een huurauto met een volle tank brandstof ophalen en retourneren met een volle tank (oftewel vol-vol).

  Wanneer u kiest voor het ophalen van een volle tank brandstof die u zo leeg mogelijk terug moet brengen, houdt er dan rekening mee dat Auto Europe als bemiddelaar geen invloed heeft op de prijzen die het lokale verhuurbedrijf hanteert. Daarbij zijn de brandstofprijzen niet te vergelijken met de standaard brandstofprijzen, daar het verhuurbedrijf naast de brandstof ook servicekosten berekent. Let er ook op dat niet verbruikte brandstof niet wordt vergoed.

  Kiest u liever voor het ophalen van een huurauto met een volle tank brandstof die u ook met een volle tank dient te retourneren? Let dan op de tekst ''Vol – Vol brandstofbeleid''. U leest meer informatie in onze Tankregeling Tips.

  Domestic One Way fee en International One Way fee
  Brengt u de huurauto terug naar een andere locatie dan waar u deze ophaalt, dan kunnen hiervoor door het lokale verhuurbedrijf extra kosten worden berekend. Wanneer u uw huurauto ophaalt op een andere locatie dan waar u deze retourneert in hetzelfde land, dan spreken we van een Domestic One Way fee (vrij vertaald: binnenlandse enkele reis). In sommige gevallen is het mogelijk de huurauto terug te brengen op een locatie in een ander land dan waar u de huurauto heeft opgehaald. In dat geval spreken we van een International One Way fee (vrij vertaald: internationale enkele reis). Mocht u hiervoor worden belast dan staat dit vermeld op de voucher. Deze kosten dienen ter plaatse voldaan te worden bij het lokale verhuurbedrijf.

  Extra verzekeringen
  Stel: u boekt een leuke huurauto in Corfu. Vaak proberen de lokale medewerkers van het lokale verhuurbedrijf hun eigen diensten en producten aan klanten te verkopen: hierbij gaat het vaak om aanvullende verzekeringen. U kunt er zelf voor kiezen of u een dergelijke verzekering op dat moment wilt afsluiten of niet. In de meeste gevallen zijn alle verzekeringen die ter plaatse worden aangeboden optioneel, uitzonderingen daargelaten. Mocht u bij uw boeking al het product Restitutie met blijvend eigen risico van Auto Europe hebben afgesloten, dan hoeft u daarbij niet alsnog een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee u het eigen risico reduceert. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om deze af te sluiten. Deze aanvullende verzekering kan namelijk bepaalde zaken dekken die niet door de basisverzekering worden gedekt, zoals bijvoorbeeld het dak, de onderzijde van het voertuig, etcetera.

  Geen blijvend eigen risico en Restitutie blijvend eigen risico
  U besluit om een auto te huren in Kefalonia. Alle huurauto’s die u via Auto Europe boekt zijn inclusief een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering). Daarbij kunt u kiezen voor het product Restitutie met blijvend eigen risico van Auto Europe, of voor het product Geen blijvend eigen risico dat u via Auto Europe afsluit bij het lokale verhuurbedrijf. Meer gedetailleerde informatie omtrent deze producten leest u hier.Wij hopen hiermee een duidelijker beeld te scheppen omtrent de eventuele bijkomende kosten wanneer u kiest voor autohuur via Auto Europe. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij horen graag van u!

  Blog zoeken


  Categorieën