Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Schatten van Oost-Europa

  Vergeet de geijkte steden in Oost-Europa. Huur een auto via Auto Europe en maak van de gelegenheid gebruik om deze juweeltjes van Oost-Europa te ontdekken!

  Bratislava, Slowakije

  Bratislava wordt doorkruist door de rivier de Donau en ligt vlakbij Wenen in Oostenrijk en Boedapest in Hongarije. De hoofdstad biedt vele verrassende bezienswaardigheden, zoals de Burcht van Bratislava (oftewel Bratislavský Hrad), sfeervolle cafés in de historische binnenstad met fraaie torens en sfeervolle pleinen en de Nieuwe Brug (oftewel Novy Most). Deze brug is bijzonder omdat het de langste tuibrug ter wereld is met één pyloon en één wegdek. Niet minder bijzonder is het restaurant bovenop de pyloon in de vorm van een vliegende schotel, waar u van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten.

  Riga, Letland

  Vertrekt u in uw huurauto richting Letland, bereidt u zich dan voor op een programma vol feestelijkheden want Riga is, naast het Zweedse Umea, verkozen tot Europese culturele hoofdstad van 2014! Daarbij heeft ook de Lonely Planet Riga verkozen tot één van de top tien steden om te bezoeken in 2014. De binnenstad is gelegen aan de rechter oever van de Westelijke Dvina (oftewel Daugava) en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Riga heeft ook meer dan genoeg bezienswaardigheden voor liefhebbers van art nouveau en jugendstil. Neem deel aan de festiviteiten en ervaar Riga zelf!

  Dubrovnik, Kroatië

  Een historische binnenstad met een autovrij centrum, gelegen onder de berg Srdj en vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.. we hebben het inderdaad over Dubrovnik! In deze stad, die ook wel terecht de `Parel van de Adriatische Zee´ wordt genoemd, vindt u indrukwekkende fonteinen verspreid door de stad, prachtige schone stranden, fraaie barokke gebouwen en natuurlijk de authentieke oude stad gelegen in het ommuurde gedeelte van Dubrovnik. Neemt u zelf een kijkje in de stad waar George Bernard Shaw zo lovend over sprak!

  Ljubljana, Slovenië

  Slovenië roept wellicht niet direct op tot het plannen van een vakantie, maar de hoofdstad Ljubljana heeft vele redenen om u van gedachten te doen veranderen. Met de Alpen op slechts een uur rijden en gelegen aan de Adriatische Zee lijkt Slovenië meer een bestemming voor natuurliefhebbers dan voor mensen die liever de stad verkennen. Echter, niets is minder waar wanneer we het over Ljubljana hebben. Niet alleen kunt u uw hart ophalen aan de diverse bouwwerken verspreid door de stad, zoals de Drie Bruggen (oftewel de Tromostovje) en het op een heuvel gelegen eeuwenoude kasteel Ljubljanski Grad dat boven de stad uittorent, Ljubljana is ook een bruisende en levendige stad waar u zich zeker zult vermaken.

  Podgorica, Montenegro

  Vanaf het commerciële en culturele centrum van Montenegro kunt u met een huurauto de kust bezoeken, of kiezen voor een uitstapje naar de bergen. Podgorica betekent `onder de heuvel´, en ligt tussen de bergen in. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel van de historische architectuur in Podgorica verloren gegaan, waardoor u een mengeling van grauwe en karakteristieke plekken in de stad vindt. Desalniettemin heeft Podgorica vele diverse historische monumenten en een diverse culturele sfeer en is zij zeker een bezoek waard.Heeft u meer vragen omtrent autoverhuur in Oost-Europa? Aarzal dan niet om contact met ons op te nemen. De reserveringsmedewerkers van Auto Europe staan u graag te woord op ons gratis telefoonnummer 0800-022 75 47.

  Blog zoeken


  Categorieën