Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De Romantische Strasse in Duitsland

  Er is geen andere Duitse route die zo populair is als de Romantische Straße. De route loopt grotendeels langs een oude handelsroute en langs een aantal middeleeuwse plekken die deze weg erg geliefd maakt bij toeristen.

  Deze route is na de Tweede Wereldoorlog gecreeërd om het Duitse toerisme te stimuleren. Tegenwoordig is de route nog altijd populair bij bezoekers over de hele wereld. De Romantische Straße start in Würzburg en doet drie ommuurde steden aan die gesticht zijn in de middeleeuwen: Dinkelsbühl, Nördlingen en Rothenburg ob der Tauber. Vervolgens gaat de route richting het zuiden door Augsburg en eindigt de route in het glorieuze Beieren te midden van de Alpen, in de buurt van Slot Hohenschwangau.

  In de historische dorpjes die u onderweg tegenkomt vindt u schitterende oude kerken, diverse bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en goed bewaarde architectuur zodat u zich in de middeleeuwen waant. Andere redenen om de Romantische Straße af te leggen zijn de prachtige kastelen met weelderige interieuren en goed onderhouden tuinen, ommuurde steden die vrijwel in tact zijn en kathedralen met gotische torens.

  Begin in het midden van Duitsland, in Würzberg, en rijd de volledige route tot aan Füssen in het zuiden en zie wat voor een rijke cultuur en geschiedenis Europa heeft. De moderne toerist zal graag een app gebruiken die meer informatie biedt over de toeristische trekpleisters en met behulp van een interactieve kaart meer laat zien van de omgeving. Begin uw reis in Frankfurt met voordelig een auto huren via Auto Europe en geniet van de pure magie van de Romantische Straße in Duitsland.

  Blog zoeken


  Categorieën