Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Herfstvakantie - vijf bijzondere bestemmingen

  Het is weer herfst in Nederland. De winkels hebben voorbereidingen getroffen voor Sinterklaas en het is donker wanneer we opstaan en weer thuiskomen. Maar hoe druilerig deze dagen ook mogen zijn, de herfst brengt ook veel moois met zich mee. Zeker wanneer de zon schijnt is het heerlijk om van de prachtige herfstkleuren te genieten. Met de herfstvakantie in het vooruitzicht kunt u er natuurlijk voor kiezen om naar een warmer oord te trekken, maar wij hebben voor u een aantal locaties opgezocht die ook in de herfst de moeite waard zijn om te bezoeken.

  Lake District, Verenigd Koninkrijk - Dit is één van de dertien nationale parken in het Verenigd Koninkrijk. Het landschap is altijd zeer groen wegens de hoge neerslag, wat zorgt voor een prachtig natuurschoon in de heuvels. Bekende heuvels zijn Coniston Old Man, Scafell en Great Gable. Dit ruige landschap maakt dat het zeer geschikt is voor lange wandelingen. Huur bijvoorbeeld een auto in Leeds en rijdt binnen enkele uren Keswick binnen waar u toegang heeft tot langwerpige meren, glooiiende heuvels en het huis van de beroemde inwoonster Beatrix Potter, tekenares en schrijfster van de Peter Rabbit verhalen.

  Transsylvanië, Roemenië - Veelal bekend van graaf Dracula biedt Transsylvanië meer dan de hoofdpersoon van een gothic novel. Braşov, bijvoorbeeld, is een middeleeuwse stad gelegen in het hart van Roemenië aan de voet van de Zuidelijke Karpaten. Bekend in deze stad is de monumentale gotische Zwarte Kerk. Zij heeft de naam gekregen naar aanleiding van de zwartgeblakerde buitenmuren als gevolg van een brand in 1689. Met een huurauto kunt u ook de hoofdstad Boekarest aandoen. En als u dan toch de omgeving aan het verkennen bent, is een uitstapje naar het kasteel Bran dat gewijd is aan graaf Dracula toch ook de moeite waard.

  Mazurisch Merenplateau, Polen - Met meer dan 2000 meren strekt het Mazurisch Merenplateau zich uit over 290 kilometer, tot aan de Pools-Litouwse grens. Het grootste meer in dit gebied, en tevens het grootste meer in Polen, is het Sniardwymeer. Dit geweldige landschap kunt u ervaren door te gaan kayakken, zeilen of het gebied te voet te verkennen. Daarbij is het ook mogelijk om de flora en fauna te ontdekken in het Luknajo meer reservaat, dat sinds 1977 onderdeel uitmaakt van UNESCO.

  Toscane, Italië - Het is niet ongewoon dat het weer een aangename temperatuur heeft in oktober. En na de wervelwind van toeristen is de herfst een prima periode om Toscane te bezoeken. Niet alleen zal het minder druk zijn bij bezienswaardigheden in Pisa en Florence, ook kunt u genieten van het prachtige herfstgekleurde landschap. En houdt u ook van een chocolaatje? Dan is het Eurochocolate Festival in Perugia wellicht iets voor u. Ietwat buiten Toscane gelegen wordt dit culinaire festival jaarlijks gevierd in de hoofdstad van Umbrië. Met een huurauto bent u flexibel om uw vakantie optimaal te benutten.

  New England, USA - Tijdens de herfst zijn er veel Amerikanen die speciaal naar de noordelijke staat Maine gaan om de verkleuring van de bladeren te zien. Maine staat bekend om haar prachtige natuur in bijvoorbeeld Acadia National Park met uiteenlopende landschappen en Boothbay Harbor, waar veel mensen naartoe gaan om walvissen te kijken. In Portland kunt u genieten van kreeft uit Maine, souvenirwinkels en kunt u een uitstapje maken met de veerboot naar één van de eilandjes voor de kust. Boek een auto via Auto Europe en geniet maar van de herfst!

  Blog zoeken


  Categorieën