Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Een auto huren – alles wat u moet weten

  U gaat op vakantie en u heeft besloten een auto te huren bij Auto Europe. Een prima keuze! Auto Europe heeft een overzichtelijke boekingsmodule, waardoor een auto huren heel eenvoudig wordt. Er zijn echter een paar dingen waar u op moet letten, zodat uw autohuur een prettige ervaring wordt.

  Auto Europe is een autoverhuurmiddelaar. Wij hebben geen eigen wagenpark, maar wij werken samen met vele bekende internationale en lokale autoverhuurbedrijven. Als u op uw vakantiebestemming aankomt, moet u daarom niet naar het kantoor van Auto Europe zoeken, maar naar de betreffende autoverhuurder gaan, die op uw voucher vermeld staat.In de boekingsmodule vindt u ook bij iedere huurauto de Algemene Voorwaarden en de nog lokaal te betalen bedragen. Het is misschien niet de spannendste tekst, maar wij raden u ten zeerste aan de Algemene Voorwaarden door te lezen. Daar staat precies vermeld, welke verzekeringen bij de betreffende huurauto inclusief dan wel exclusief zijn en met welke eventuele bijkomende kosten u kunt rekenen, zoals bijvoorbeeld de kosten voor een kinderzitje, GPS of de brandstofkosten.In de Algemene Voorwaarden staat ook welke documenten u bij het ophalen van de auto dient te overleggen. Uiteraard is dat een geldig rijbewijs, maar ook een internationale kredietkaart op naam van de hoofdbestuurder. Deze kredietkaart wordt door de autoverhuurder ter plaatse gebruikt om de borg te blokkeren. We kunnen niet genoeg herhalen hoe belangrijk het is dat de kredietkaart op naam van de hoofdbestuurder staat met voldoende bestedingslimiet voor het blokkeren van de borg (zonder kredietkaart op naam en/of voldoende bestedingslimiet krijgt u in de meeste gevallen de auto helaas niet mee).

  Bij de lokale kosten die in rekening gebracht kunnen worden moet u denken aan bijvoorbeeld extra kinderzitjes, extra bestuurderstoeslag, jonge bestuurderstoeslag, een extra GPS, schoonmaakkosten en/of servicekosten bij een Full/Empty brandstofbeleid. Deze kosten zijn vermeld op onze website bij de auto die u wilt boeken en ook op de voucher die wij u opsturen nadat u geboekt heeft. Kijk gerust eens op onze website op de pagina met Aanbiedingen en wellicht kunt u profiteren van gratis extra's of gereduceerde prijzen. De brandstofkosten kunnen op verschillende manieren berekend worden. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren de Full/Full methode: u krijgt de huurauto met een volle tank mee en u moet deze ook weer met een volle tank inleveren. Full/Empty betekent dat u bij het ophalen van de huurauto een volle tank brandstof betaalt en deze met een lege tank weer moet inleveren. Bij Half/Half heeft de huurauto bij ontvangst een bepaalde hoeveelheid brandstof in de tank en moet u de huurauto ook weer met dezelfde hoeveelheid brandstof inleveren. Meer informatie over het betreffende brandstofbeleid vindt u in de Algemene Voorwaarden en op uw voucher (de voucher sturen wij u per e-mail of fax op nadat u bij ons geboekt heeft).

  Naast de huurgegevens en de Algemene Voorwaarden staan op uw voucher ook de ophaal- en inleverlocatie vermeld. De autoverhuurbedrijven hebben vaak een kantoor in de aankomsthal van het vliegveld, maar dat geldt niet overal. Soms moet u eerst met een shuttlebus naar het betreffende kantoor worden gebracht. In het hoogseizoen zijn vele vakantiegangers onderweg en dan kan het bij het autoverhuurbedrijf wel eens behoorlijk druk zijn en kunnen wachttijden oplopen. Alsutblieft, houd rekening met dit laatste, zeker als u een vlucht moet halen. Overigens, overweeg eens uw huurauto op een van de stadslocaties op te halen. Het is daar vaak minder druk en de huurprijzen kunnen tot wel 30% lager uitvallen!

  Als u de antwoorden op de meest gestelde vragen wilt lezen, bekijk dan onze FAQs voor meer informatie over autohuur, onze wijzigings- en annuleringsvoorwaarden en de documenten die u bij het ophalen van uw auto nodig heeft. Met al deze tips is een auto huren makkelijker dan ooit! Wij wensen u een fijne reis!

  Blog zoeken


  Categorieën