Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  SPROOKJESROUTE ROADTRIP

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  De Duitse sprookjesroute - Magische kilometers!

  Als u bent opgegroeid met de sprookjes van de gebroeders Grimm kunt u zich verheugen op de sprookjesroute roadtrip in Duitsland! Deze prachtige route loopt door schilderachtige landschappen. Maak deze vakantie onvergetelijk door te overnachten in een sprookjesachtig huisje in een dorpje in Hessen of rijdt door de donkere bossen met een huurauto in Duitsland via Auto Europe, uw betrouwbare partner voor onderweg.

  De sprookjesroute is één van de meest schitterende routes in Duitsland, en heeft haar naam te danken aan de omgeving waarin de meeste sprookjes zich afspeelden die werden verzameld door de gebroeders Grimm. De totale lengte van de weg is ongeveer achthonderd kilometer en lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen, compleet met majestueuze kathedralen en magische kastelen. Onze roadtrip brengt u van Frankfurt via Marburg helemaal naar Bremen. Als u net bent begonnen met het plannen van uw reis dan kunt u het beste kiezen voor de lente, zomer of herfst aangezien dit de beste periodes zijn om hier naartoe te reizen. Een roadtrip duitse sprookjesroute is dan het allerbeste.

  In de lente zijn de weelderige valleien gevuld met kleurrijke, wilde bloemen. In de zomer is het warme weer geschikt voor korte daguitstapjes, terwijl in de herfst de bladeren verkleuren en de bergdorpjes langzaam bedekt worden door een spookachtige mist. Dit is net zo'n geweldig gezicht als de kleurrijke lente!

  Route Afstand Duur
  Van Frankfurt naar Hanau 25 km 29 minuten
  Van Hanau naar Steinau an der Straße 48 km 30 minuten
  Van Steinau an der Straße naar Marburg 115 km 1 uur en 55 minuten
  Van Marburg naar Kassel 143 km 1 uur en 20 minuten
  Van Kassel naar Göttingen 114 km 1 uur en 54 minuten
  Van Göttingen naar Hamelen 125 km 2 uur en 7 minuten
  Van Hamelen naar Bremen 181 km 2 uur en 51 minuten
  Totaal 751 km 12 uur en 23 minuten

  Dag 1 : Frankfurt & Hanau

  Frankfurt Roadtrip, Duitsland Frankfurt Roadtrip, Duitsland

  De ideale start van uw roadtrip naar Bremen is Frankfurt. Mainhatten, zoals de stad ook wel wordt genoemd, wordt gezien als de zakelijke hoofdstad van Duitsland. Frankfurt Airport is eenvoudig te bereiken en is een goed startpunt voor het verkennen van de Duitse sprookjesroute.

  Wat te doen in Frankfurt :

  Afhankelijk van hoeveel tijd u van plan bent uit te trekken voor de hele reis, raden wij aan minstens vierentwintig uur in Frankfurt door te brengen, zodat u de beste attracties van Frankfurt am Main niet mist: het Naturmuseum Senckenberg, het Goethe House en het Römer.

  Wat te doen in Hanau :

  Ervaar zelf de magie van de sprookjesroute door te kiezen voor een auto huren in Duitsland, wat eenvoudig kan bij één van de vele locaties in of in de buurt van Frankfurt. U bereikt de eerste bestemming van het reisschema na ongeveer een half uur rijden: Hanau. Wanneer u in Hanau bent zult u duidelijk de aanwezigheid van de gebroeders Grimm zien. De grootste bezienswaardigheid is een bronzen monument dat in 1898 is gebouwd en is opgedragen aan de broers. Het nabij gelegen kasteel heeft een museum dat is opgedragen aan deze schrijvers. De tentoonstelling heeft een kledingcollectie, documenten en andere voorwerpen die eens in het bezit waren van de broers.


   

  Volgende bestemming : 29 minuten


  Dag 2 : Van Hanau via Steinau naar Marburg

  Hanau Roadtrip, Duitsland Hanau Roadtrip, Duitsland

  Ongeveer dertig minuten bij Hanau vandaan lig Steinau. Dit is de enige stad, naast Hanau, dat officieel een "gebroeders Grimm stad" genoemd kan worden! De broers woonden tot hun twaalfde levensjaar in Steinau. Wanneer u de typische vakwerkhuizen, straten met kasseien en paleizen met magische torens ziet, voelt u zich direct alsof u terug in de tijd gaat en zich in een sprookjesboek bevindt.

  Wat te doen in Steinau :

  De belangrijkste attractie tijdens uw roadtrip naar Steinau is de geboorteplaats van de gebroeders. Het Brüder Grimm-Haus Steinau laat de werken van de broers zien. Nog een attractie is Schloss Steinau; dit is een imposant kasteel met een schitterend uitzicht over de hele stad. Plan een bezoek aan het poppentheater in het kasteel van Steinau en laat u verrassen door de oude kunst van het poppenspel.

  Waar eten in Steinau :

  Tijdens uw bezoek met een auto huren in Steinau kunt u het beste een reservering maken voor een diner bij Brathähnchenfarm. Dit restaurant ligt op een berg, maar is zeker een bezoek waard. Boek een kamer bij Burgmannenhaus; dit is vrijwel de beste keus in Steinau. De atmosfeer van het hotel komt overeen met een romantisch sprookje, gecombineerd met moderne voorzieningen als Wi-Fi.

  Wat te doen in Marbourg :

  Wanneer u eenmaal met uw huurauto bent begonnen aan de Duitse sprookjesroute kunt u genieten van het prachtige landschap, stille valleien terwijl u langs Freiensteinau, Lauterbach en Alsfeld rijdt totdat u Marburg bereikt. Jacob Grimm omschreef de stad eens met de woorden "er zijn meer trappen op straat dan in de huizen". Marburg is een steile stad waarvan de straten bedekt zijn met kinderkopjes. Er is een universiteit in de stad waardoor er veel studenten zijn, wat de stad een jong en aantrekkelijk voorkomen geeft. Hierdoor zijn er in Marburg veel moderne winkels, restaurants en plekken waar u kunt relaxen.

  Een belangrijke toeristische attractie in de stad is de Elisabethkerk; dit is één van de meest belangrijke gebouwen van Marburg en heeft een overvloed aan religieuze kunst, fresco's en standbeelden. Ga een auto huren in Marburg zodat u alle vrijheid heeft om zoveel mogelijk te zien.

  Voor uw verblijf tijdens een roadtrip in Marburg raden wij Welcome Hotel Marburg aan. De buitenkant van het hotel ziet er wellicht niet zo goed uit als andere hotels in de nabije omgeving, maar u vindt hier comfortabele hotelkamers met een restaurant, "Tartaruga", een bar en sauna.

  Waar overnachten in Marbourg :

  Voor uw verblijf tijdens een roadtrip in Marburg raden wij Welcome Hotel Marburg aan. De buitenkant van het hotel ziet er wellicht niet zo goed uit als andere hotels in de nabije omgeving, maar u vindt hier comfortabele hotelkamers met een restaurant, "Tartaruga", een bar en sauna.


   

  Volgende bestemming : 30 minuten


  Dag 3: Van Marburg via Kassel naar Göttingen

  Kassel & Göttignen Roadtrip, Duitsland Kassel & Göttignen Roadtrip, Duitsland

  Aan het begin van de derde dag legt u de sprookjesachtige route af met een roadtrip naar Kassel. Indien u niet kiest voor een auto huren in Kassel zal de reis niet langer dan anderhalf uur duren. De gebroeders Grimm brachten hun jeugd door als bibliothecarissen voor Jérôme Bonaparte, de koning van Westfalen, welke de jongste broer van Napoleon was.

  Wat te doen in Kassel :

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog is veel van de stad verwoest dat uit de tijd van de gebroeders Grimm stamde. Uiteindelijk werd de stad herbouwd, maar zonder rekening te houden met de vroegere architectuur van de stad. Er zijn echter twee bijzondere plekken in Kassel die u moet bezoeken. Een museum dat aan de broers is toegewijd en Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe. De laatste is een kasteel en bergachtig park, dat aan de westelijke rand van de stad ligt en wordt beschouwd als het hoogste heuvellandschap van Europa. Een gigantisch standbeeld van Hercules beschermt de heuvel. Mocht u van plan zijn de berg te beklimmen, dan doet u er goed aan goede schoenen en voldoende drinkwater mee te nemen.

  Wat te doen in Göttingen :

  De volgende stop op de sprookjesroute tijdens uw roadtrip naar Kassel is Göttingen. Nadat u ongeveer vijfenveertig minuten in noordelijke richting heeft gereden komt u aan in het beroemde universiteitsstadje Göttingen. Ooit hebben de gebroeders hier les gegeven. Eén van de meest bezochte plekken in de stad is het plein, waar u een standbeeld van een klein meisje met een gans ziet. Dit is één van de meest gekuste standbeelden ter wereld. Het wordt ook wel gezegd dat wie Moeder de Gans kust, gelukkig wordt. Het is dus niet verwonderlijk dat elk jaar afgestudeerden het standbeeld een kus geven als teken van dankbaarheid.

  Waar eten in Göttingen :

  De culinaire scene in Göttingen wordt, zoals verwacht, grotendeels beïnvloed door de traditionele Duitse keuken. Het restaurant Lockemann ligt aan de rand van een bos en is zeer zeker een bezoek waard. U kunt bus 10 nemen tot aan de eindhalte en enkele minuten door de straat 'Im Beeke' lopen totdat u het restaurant bereikt. Voor een verandering van omgeving kiest u het hippe mediterrane restaurant Gaudi, waar zowel tapas als pasta's en vis en andere zeevruchten worden geserveerd.

  Waar overnachten in Göttingen :

  Een romantisch diner vindt u bij het luxueuze hotel Gebhards. Hier bestaat het interieur uit donker hout, bloemprinten met een bubbelbad en sauna. Hier kunt u goed uitrusten en u ontspannen, terwijl u zich klaarmaakt voor het laatste deel van uw reis.


   

  Volgende bestemming : 1 uur 54 minuten


  Jour 4 : Van Göttingen via Hamelen naar Bremen

  Hamelen & Bremen Roadtrip, Duitsland Hamelen & Bremen Roadtrip, Duitsland

  Met een luxe auto huren heeft u ongeveer anderhalf uur nodig om Hamelen te bereiken. Volg in de voetstappen van de rattenvanger van Hamelen, waarvan deze stad voornamelijk bekendis. Enkele goede voorbeelden van de Wezerrenaissance vindt u in het stadscentrum. Let daarbij vooral op het huis van de rattenvanger van Hamelen en het stadhuis. In september wordt het terras van het stadhuis geopend voor openlucht evenementen.

  Enkele goede voorbeelden van de Wezerrenaissance vindt u in het stadscentrum. Let daarbij vooral op het huis van de rattenvanger van Hamelen en het stadhuis. In september wordt het terras van het stadhuis geopend voor openlucht evenementen.

  Het laatste deel van de sprookjesroute bestaat uit een twee uur durende autorit van Hamelen naar Bremen, het kleinste stadsdistrict van Duitsland. De haven van Bremen is de oudste en op één na grootste haven van het land. Omdat hier veel te zien is kunt u uw reis het beste zo plannen dat u vroeg in de middag uit Hamelen vertrekt, zodat u voor het vallen van de avond in Bremen arriveert. Het nachtleven in en rondom de wijk Schnoor is altijd bruisend. Wij raden aan op de vijfde dag uw tijd te spenderen aan het bezoeken van de magnifieke bezienswaardigheden die Bremen rijk is.

  Wat te doen in Bremen :

  De populaire plekken die u moet bezoeken tijdens uw roadtrip naar Bremen zijn de Bremer Marktplatz, dat in het charmante oude centrum ligt, het Ludwig Roselius Museum en de Dom van Bremen, een gotische kathedraal uit de elfde eeuw. Een andere populaire attractie vindt u aan het grote plein, namelijk het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten van het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm. Grappig en ironisch aan dit verhaal is dat in het sprookje de vier dieren Bremen nooit bereiken.

  Waar eten in Bremen :

  Het aanbod bars en restaurants in Bremen is groot. Ga op uw laatste avond naar de Ratskeller en geniet van enkele typische Noord-Duitse specialiteiten. Dit restaurant ligt in een spelonkachtige kelder en staat bekend als één van de oudste en meest beroemde restaurants in Duitsland. De gerechten die u bij de Ratskeller kunt bestellen zijn betaalbaar, de muren zijn bekleed met wijnvaten en het restaurant is al meer dan zes eeuwen operationeel. Wanneer u geen bepaald budget heeft voor uw laatste avond in Bremen kunt u naar Grasshoffs Bistro gaan. Dit hippe, superkleine en exclusieve restaurant haalt haar inspiratie uit Frankrijk en serveert de beste wijn en kaas in Noord-Duitsland.

  Waar overnachten in Bremen :

  Tijdens uw reis waarbij u voordelig een auto huren in Bremen kunt is er voor elk budget een restaurant en hotel te vinden. Er zijn chique hotels als Dorint Park, en hotels die zich meer op de klanten richten als Penion Weidmann. Zo kunt u uw keus laten afhangen van uw budget.


  Maak een planning: Reisdiensten voor uw sprookjesroute roadtrip in Duitsland

  Nu heeft u een idee van wat u kunt verwachten op de Duitse sprookjesroute. Het enige wat u nog hoeft te doen is uw reis te plannen voor uw roadtrip Duitsland. Met de roadtripgids van Auto Europe bent u hard op weg de perfecte reis te plannen. Plan nu uw reis met een auto huren in Duitsland via Auto Europe.


  Handige reisinformatie voor Duitsland

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips
  One way informatie
  One way informatie

  Meer reisgidsen voor roadtrips in Duitsland

  Biertuinen in Duitsland