Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR PRAAG TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Auto huren op Praag treinstation - Verken Tsjechië

  Plaatselijk bekend als Praha Hlavni Nadrazi, is het treinstation van Praag het grootste verkeersknooppunt van Praag en het drukste treinstation in de Tsjechische Republiek. Op maar 5 minuutjes lopen vanaf het Wenceslausplein en een kwartiertje lopen vanaf het oude stadsgedeelte werd het station in 1871 geopend. De magnifieke Art Nouveau gevel werd er pas in de 20e eeuw aan toegevoegd. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen en verschillende gedeeltes, en is in de loop der jaren grondig gerenoveerd en uitgebouwd. Gelukkig zijn hierbij grote delen van het originele gebouw bewaard gebleven, zoals de koepel en de fraaie glas-in-lood ramen.

  Ontworpen door de beroemde Tsjechische architect Josef Fanta, werden het Art Nouveau stationsgebouw en de stationshal tussen 1901 en 1909 op de oorspronkelijke fundamenten uit de Neo-Renaissance gebouwd. In de jaren 1970 werd een nieuw bijgebouw toegevoegd, waarbij een metrostation en een groot parkeerterrein vlakbij het station werden geconcipieerd. Verdere werkzaamheden werden in 2011 door de bekende Italiaanse firma Grandi Stazioni volbracht.

  Sinds de oprichting in 1954 is Auto Europe uitgegroeid tot één der toonaangevende bedrijven in de autoverhuurbranche. Wij werken sinds jaar en dag samen met de beste verhuurbedrijven wereldwijd, zoals Alamo, Budget, Hertz, Alamo, Dollar, Enterprise, Europcar en Sixt. Wilt u een auto huren op Praag treinstation, kunt u dat met maar een paar muiskliks regelen dankzij ons uitgekiende online reserveringssysteem. Bij ons zult u gegarandeerd de laagste huurtarieven vinden. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. Onder +31 85 001 2614 staan onze autohuurspecialisten u graag te woord om u te helpen, uw autovakantie in Praag en omgeving te plannen. Lees ook onze infopagina over rijden in de Tsjechische Republiek, zodat u goed geïnformeerd de weg op zult gaan. En lees gerust onze pagina met beoordelingen over autohuur in Praag, zodat u weet wat u mag verwachten als u een goedkope huurauto op Praag treinstation reserveert.

  Stationsinformatie

  Het treinstation van Praag beschikt over 8 perrons, genummerd van 1- 8, die vlakbij de hoofdingang aan de westelijke kant beginnen, in de buurt van het stadscentrum. Niet alleen fungeert het als belangrijk verkeersknooppunt in zowel de hoofdstad als de rest van Tsjechië, maar ook worden er verbindingen aangeboden naar vele belangrijke internationale bestemmingen in Polen, Slowakije, Ooatenrijk, Hongarije, Zwitserland, Nederland en meerdere grote stations in Duitsland zoals München, Berlijn, Dresden en Hamburg. Vakantiegangers die op het treinstation aankomen en kiezen voor een auto huren op Praag treinstation zullen dankzij trappen en roltrappen de grote ondergrondse stationshal gemakkelijk bereiken.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op treinstation Praag

  Onze verhuurpartners die autoverhuur op Praag treinstation aanbieden, hebben een gevarieerd wagenpark met niet alleen kleine wagens maar ook minibusjes, of zelfs auto's uit het luxe segment, mocht u een bijzondere roadtrip in Tsjechië plannen. De meeste verhuurbedrijven hebben hun kantoortje tegenover het stationsgebouw ingericht aan de andere kant van de straat, tegenover het historische deel van het gebouw dat het opvallendste is. Er is hier een groot parkeerterrein waar u de auto in de meeste gevallen kunt ophalen.

  Budget Autoverhuur op Praag treinstation Budget op Praag treinstation
  Wilsonova 300/8
  Praag, Tsjechische Republiek 11000

  +420-222319595
  Openingstijden:
  Dagelijks van 08:00 - 20:00 uur
  Sixt Autoverhuur op Praag treinstation Sixt op Praag treinstation
  Wilsonova 300/8
  Praag, Tsjechische Republiek 11000

  +420-222324995
  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag 07:00 - 20:00 uur, Zaterdag & zondag 08:00 - 20:00 uur.

  Stationsfaciliteiten

  Het treinstation in de stad Praag is het drukste station in de Tsjechische Republiek en beschikt over een groot aantal faciliteiten. Zo is het mogelijk bagage af te geven in een kluisje of bij een hiertoe ingericht loket. Verder zijn er boekwinkels, een apotheek, restaurants, fast food snackbars, een wisselkantoor, een pinautomaat en een infopunt voor het openbaar vervoer. Het grootste gedeelte van het station bevindt zich op level -2, waar tegelijk het drukste winkelgedeelte is, met de loketten en wachtruimtes achterin. U zult niet met een lege maag aan uw autohuur op Praag treinstation moeten beginnen, want er zijn meerdere plekken waar u een kop thee of koffie, snacks en iets lekkers voor onderweg kunt kopen.

  Hoe komt u van en naar het station Praag

  Het is vrij makkelijk uw autohuur op Praag treinstation op te halen dankzij de uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer van de stad. Reist u met de metro, neem dan lijn C (de rode lijn) naar stationshalte Hlavní Nádraží, op maar 2 haltes afstand van staionshalte Holešovice waar u een directe verbinding heeft naar Praag Airport. Als u de bus neemt, is de halte van de Airport Express (AE) naar de internationale luchthaven Václav Havel Airport meteen voor het stationsgebouw te vinden. Ook vertrekken hier meerdere trams. Lijn 9, 5 en 26 stoppen direct voor de hoofdingang.

  Parkeertips

  Meteen tegenover het stationsgebouw ligt een uitstekende parkeergarage die 24 uur per dag geopend is, en bekend staat als het Wilsonova complex (Wilsonova 11000 Praha 1). Er zijn meer dan 300 overdekte plaatsen en 200 plaatsen in de openlucht. Het ligt in de buurt van het Wenceslausplein op minder dan een km afstand, en is daarmee een ideale plek om de auto te laten staan en een paar bezienswaardigheden in de stad te voet op te zoeken. Het parkeercomplex wordt 24/7 met videocamera's bewaakt, en ook is er een autowasserij, mocht u de auto willen wassen voordat u deze na afloop van uw autoverhuur vanaf Praag treinstation weer inlevert.

  Handige link

  Infopagina van Praag voor toeristen (Engelstalig)