Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP PRAAG AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Praag Airport - Boek en bespaar

  Auto Europe biedt al meer dan zestig jaar autoverhuur aan voor de laagste prijzen. Onze klanten genieten tevens de beste service en kunnen kiezen uit een ruim aanbod huurauto's. U kunt voordelig een auto huren op Praag Airport via Auto Europe en aan uw reis beginnen zodra u landt! Toch liever eerst ervaringen van andere klanten lezen? Bekijk dan eens onze pagina met alle autohuur beoordelingen in Praag.

  Vliegveld informatie

  Praag Airport (PRG)
  Officiële naam: Letiste Václava Havla. In het Engels heet de luchthaven Václav Havel International Airport.
  Adres: Aviatická, 161 08 Praha 6, Tsjechië
  Telefoonnummer: +420 220 111 888
  Locatie: De luchthaven ligt zestien kilometer ten westen van het centrum van Praag.
  Luchtvaartmaatschappijen op Praag Airport: Praag Airport is de grootste luchthaven van Tsjechië. Er zijn meer dan dertig luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven vliegen, waaronder British Airways, easyJet, Ryanair en Whizz Air. Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen die enkel in een bepaald seizoen vliegen.

  Terminals

  Er zijn vier terminals op de luchthaven, waarvan twee passagiersterminals en een vrachtterminal. De meeste vluchten vliegen vanaf terminal 1 en 2, ook wel bekend als de noordelijke terminals. Terminal 3 en 4, ofwel de zuidelijke terminals, worden voornamelijk gebruikt voor speciale vluchten zoals VIP vluchten en kleine vliegtuigen. Terminal 1 heeft drie verdiepingen. De aankomsthallen, vertrekhallen en paspoortcontrole bevinden zich allemaal op de eerste verdieping, evenals winkels, restaurants, bars en toiletten. Op de tweede verdieping vindt u een Mastercard lounge, restaurants en een gebedsruimte. Terminal 2 heeft vier verdiepingen. Op de begane grond vindt u een klein café en winkels waar u belastingvrij kunt shoppen. Op de eerste en tweede verdieping zijn aankomsthallen, een informatiebalie, belastingvrije winkels, cafés en u kunt op deze verdieping uw bagage afhalen. Op de derde verdieping is de ERSTE Premier Lounge.

  Huurauto ophalen en afleveren

  Er zijn een aantal lokale verhuurbedrijven waar u autoverhuur op Praag Airport kunt boeken. De autoverhuurbedrijven waar u een auto huren kunt zijn te vinden op de begane grond van parkeergarage C. Denk eraan dat u bij het maken uw boeking nagaat wat de exacte locatie van het verhuurbedrijf is, aangezien niet alle verhuurbedrijven zich op de luchthaven bevinden.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Budget Ma t/m zo van 08.00u 's ochtends tot 22.00u 's avonds
  Enterprice Ma t/m do en zo van 08.00u 's ochtends tot 22.00u 's avonds
  Za van 08.00u 's ochtends tot 20.00u 's avonds
  Sixt Ma t/m do en zo van 08.00u 's ochtends tot 22.00u 's avonds
  Za van 08.00u 's ochtends tot 20.00u 's avonds

  Luchthaven faciliteiten

  De faciliteiten op de luchthaven bestaan uit onder andere cafés, bars, VIP lounges, enkele reisbureaus en een postkantoor. De luchthaven biedt tevens gratis Wi-Fi, een informatiebalie die vierentwintig uur per dag geopend is, een apotheek en douches.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  U kunt de luchthaven met de auto bereiken door de R7 autoweg te nemen en bij afslag 2 eraf te gaan, of u kunt de borden met het plaatje van een vliegtuig volgen. U kunt meer lezen over het verkeer en de verkeersregels in Tsjechië op onze bestuurdersinformatie website.

  Er is geen metro of trein die van de luchthaven rechtstreeks naar Praag rijdt; een auto huren op Praag airport is dus wel zo handig. Wel kunt u de Airport Express bus nemen of de gewone bus; deze rijden beide via de luchthaven. U kunt bus 119 of 100 nemen om snel in de stad of bij een metrostation te komen. Als u rechtstreeks naar het treinstation wilt gaan dan kunt u vanaf de luchthaven de Airport Express bus nemen. De gewone bus rijdt minder frequent dan de Airport Express bus. De laatste bus die naar het centrum gaat vertrekt om 23.40u 's avonds van de luchthaven. Als u later op de luchthaven arriveert moet u een taxi nemen. Deze herkent u gemakkelijk aan de gele kleur en vindt u buiten de aankomsthal.

  Parkeertips

  Praag Airport heeft ongeveer drieduizend parkeerplaatsen, waarvan er duizend bestemd zijn voor kort parkeren. Vanwege veiligheidsredenen mag men niet in de eerste rijbaan parkeren bij terminal 1. De parkeergarages P1 en P2 zijn bestemd voor het ophalen en afzetten van passagiers. Beide parkeergarages liggen aan de voorzijde van de terminal. U kunt hier de eerste vijftien minuten gratis parkeren, daarna dient u te betalen.

  Op ongeveer twee minuten loopafstand van terminal 1 en drie minuten loopafstand van terminal 2 is een garage waar u kort kunt parkeren. Op ongeveer tien minuten loopafstand is een garage waar u lang kunt parkeren.

  Wanneer u in het centrum van Praag op straat parkeert dan moet u ervoor zorgen dat u dit niet doet in een blauwe zone. Over het algemeen kunt u voor bepaalde tijd in oranje en groene zones parkeren. U kunt een parkeerkaart halen bij de parkeermeter. Deze accepteert contant geld.

  Handige Links

  Praag Airport Website