Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN TSJECHIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Tsjechië

  Algemene informatie
  Praag is één van de de populairste bestemmingen in Oost-Europa. Het wegennet van Tsjechië is goed uitgebouwd en geschikt voor toeren over het platteland van Tsjechië en reizen naar Oostenrijk en Duitsland.

  Vereisten
  Om in Tsjechië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. In sommige gevallen bestaat een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Tsjechië. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen die kleiner zijn dan 1,50 m moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Tsjechië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Tsjechië geldt rechts rijden en links inhalen. Trams moeten daarentegen aan de rechterkant ingehaald worden. In het verkeer geldt een absoluut alcoholverbod.

  Brandstof
  De meeste tankstations vindt u in de buitenwijken van de steden. In Praag zijn niet zo veel tankstations en daarom is het raadzaam om langs de snelwegen te tanken. De tankstations langs de snelwegen zijn doorgaans 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Alle voertuigen die in Tsjechië gebruik maken van de snelwegen moeten een tolvignet hebben. Een tolvignet kost circa 10 euro voor 10 dagen en circa 14 euro voor 1 maand. Tolvignetten zijn verkrijgbaar bij overgangen aan de Tsjechische grens, postkantoren en grotere tankstations.

  Parkeren
  In Praag kunt u parkeren bij parkeerautomaten met een groene streep, waar u maximaal 6 uur mag parkeren, of bij automaten met een oranje streep, waar een parkeertijd van maximaal 2 uur geldt. Parkeren is uitsluitend toegestaan aan de rechterkant van de weg, met uitzondering van straten met éénrichtingsverkeer.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.