Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP FARO AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren Faro op Airport - Boek en bespaar

  De ideale manier om uw vakantie in de Algarve te beginnen is een auto huren op Faro Airport. Faro ligt precies in het midden van de Zuid-Portugese kust en is daarmee een ideale uitvalsbasis. Met het brede aanbod aan auto's en autocategorieën zult u zeker slagen met een huurauto van Auto Europe! Liever eerst lezen wat de klantenervaringen zijn? Onze beoordelingen van autohuur in Faro leest u hier.

  Luchthaveninformatie

  Faro Airport (FAO)
  Officiële naam: Faro Airport, in Portugees: Aeroporto Internacional de Faro. De luchthaven staat ook bekend als Algarve Airport.
  Adres: 8001-701 Faro, Portugal
  Locatie: De luchthaven ligt slechts 4 km westelijk van Faro.

  Maatschappijen die vliegen naar Faro Airport: Verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen vanaf Nederlandse luchthavens (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht) direct naar Faro. Denk daarbij aan KLM, Transavia, Corendon, Ryanair, EasyJet en TuiFly.

  Terminals

  In de afgelopen jaren heeft Faro Airport haar passagiersaantallen continue zien stijgen en de luchthaven is door vele fasen van verandering en renovatie gegaan. Het is een proces wat overigens nog steeds voortgaat. De luchthaven is overzichtelijk, heeft één terminalgebouw en de boarding gates zijn verdeeld over de modulen A tot en met D.

  Op de begane grond van de terminal vindt u de incheckbalies rechts van de ingang. De veiligheidscontrole ziet u direct voor u en geeft toegang tot de boarding gates van de modules C en D. De toegang tot de A en B boarding gates bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw. Er zijn twee informatiebalies: eentje vóór en de andere achter de veiligheidscontrole.

  Ophalen en afgifte van huurauto's

  Een auto huren op Faro Airport is eenvoudig, want de meeste autoverhuur balies bevinden zich binnen het terminalgebouw rechts van de hal van de bagageafhandeling. Vergeet niet uw autohuur voucher goed door te lezen en mee te nemen bij het afhalen van uw huurauto. Vergeet ook niet uw rijbewijs mee te nemen evenals een geldige creditkaart op naam van de hoofdbestuurder met een voldoende bestedingslimiet voor de borg van de huurauto.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Alamo 6:00 tot 23.59
  Avis 6:00 tot 23.59
  Budget 7:00 tot 23.59
  Drive On 8:00 tot 20:00
  Drive4Less 6:00 tot 23:59
  Europcar & Keddy 6:00 tot 23:59
  Firefly 6:00 tot 23:59
  Guerin 6:00 tot 23:59
  Interrent 7.30 tot 23:59
  Rhodium 7:00 tot 23:00
  Hertz & Thrifty 7:00 tot 23:00

  Luchthaven faciliteiten

  De meeste eetgelegenheden bevinden zich in het midden van het terminalgebouw. U vindt er een aantal cafés en fastfoodketens en een pub. Achter de veiligheidscontrole bevinden zich ook enkele cafés, maar vooral kiosken, shops met reisaccessoires, ambachtelijke en luxe producten. U heeft op de luchthaven ook vrije en ongelimiteerde toegang tot Wi-Fi.

  Transport / Hoe bereikt u de luchthaven

  De route vanaf de luchthaven naar de binnenstad van Faro is eenvoudig. Het is een stukje van slechts tien minuten rijden via de N125-10. De overige bestemmingen in Algarve zijn eveneens gemakkelijk te bereiken: om naar Albufeira te gaan houdt u 40 minuten de westelijke richting aan op de A22. Houdt u de oostelijke richting aan op de A22 dan bereikt u Lagos in ongeveer een uurtje. Vergeet niet dat de A22 een tolweg is. U kunt het beste aan de lokale autoverhuurder vragen hoe het tolwegsysteem werkt. Meer reisinformatie en tips voor het rijden in Portugal vindt u hier.

  Behalve autoverhuur op Faro Airport zijn er ook verschillende busdiensten, zoals lijn 14 en 16, die u van Faro Airport naar Faro kunnen brengen. De openbaar vervoertijden liggen tussen 5:00 uur en 23:00 uur en de lijndiensten worden bediend door het busbedrijf Proximo. U kunt uiteraard ook een taxi nemen als u geen auto gehuurd heeft of met de bus gaat. De bushaltes en taxi-standplaatsen bevinden zich direct buiten het terminal gebouw.

  Parkeertips

  Als u op straat wilt parkeren, zult u in de meeste gevallen via de parkeermeter moeten betalen. Let goed op de borden om u heen;als er bijvoorbeeld "Residentes" staat geschreven, mogen alleen de lokale bewoners er parkeren. Parkeren in een parkeergarage kan ook een goede optie zijn. Er zijn zowel betaalde als gratis parkeergarages. Een ondergrondse garage vindt u aan de Avenida 5 de Outubro, vlakbij het centrum. Een gratis parkeergebied vindt u vlakbij de Largo de São Francisco.

  Handige links

  Faro Airport officiële website


  Aanvullende informatie over Faro airport

  Faro Airport
  Faro, Portugal, 8001-701
  IATA Code: FAO
  IACO Code: LPFR
  Wikipedia Page
  Latitude: 37.0052
  Longitude: 07.5757

  Algemene informatie: Faro airport, ook bekend als Algarve airport ligt 4km westelijk van Faro. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto.