Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Top tien kastelen in Europa

  Met populaire shows als Games of Thrones staan kastelen nu in een ander licht dan voorheen. Waar kastelen eerder nog vervallen ruïnes waren worden deze nu gezien als settings voor opwindende actiescènes.Europa heeft een groot aantal schitterende kastelen die omgeven worden door mysterie en spookachtige verhalen, maar er schuilt natuurlijk een eeuwenoude geschiedenis in deze kasteelmuren. Elk kasteel heeft zo zijn eigen verhaal over vergane tijden die u nog kunt voelen.

  Carreg Cennen Castle, Wales
  Wist u dat het platteland van Wales meer kastelen per vierkante meter heeft dan waar ook ter wereld? Hoewel Carreg Cennen op een oude ruïne lijkt maakt de ligging, het kasteel ligt op de top van een kalkstenen heuvel in Brecon Beacons National Park, dit één van de mooiste middeleeuwse kastelen in deze lijst. Het kasteel kan van april tot en met oktober bezocht worden.

  Grad Predjama, Slovenië
  Deze burcht heeft alle traditionele eigenschappen van een middeleeuws kasteel; het ligt op de rand van een klif, is gebouwd bij de ingang van een grot, heeft geheime tunnels en een bloedig verleden. Naast een bezoek aan dit kasteel wordt elk jaar in juli een middeleeuws toernooi georganiseerd dat ook wel “Erazem's Medieval Tournament” wordt genoemd. Een bezoek aan deze burcht mag zeker niet worden gemist.

  Windsor Castle, Engeland
  Het oudste en grootste bewoonde kasteel ter wereld is de koninklijke residentie Windsor Castle in het graafschap Berkshire in Engeland. Een groot aantal machthebbers heeft hier sinds de bouw in de 12e eeuw door Willem de Veroveraar gewoond. Wonderbaarlijk genoeg heeft het kasteel de Engelse Burgeroorlog overleefd, evenals een aantal andere veldslagen. Deze residentie is vanuit Londen goed te bereiken en kan prima gecombineerd worden met een daguitstapje naar Windsor, bijvoorbeeld met een huurauto via Auto Europe.

  Kasteel van Hunedoara, Roemenië
  Het is niet zo verwonderlijk dat de schrijver Bram Stoker zijn inspiratie voor de bloeddorstige vampier Dracula uit dit kasteel haalde: het kasteel van Hunedoara is praktisch een relikwie dat bestaat uit gotische, middeleeuwse en renaissancearchitectuur. Het heeft indrukwekkende torens, plafonds met verschillende kleuren en stenen beelden. Geen wonder dat dit één van de zeven Roemeensen wonderen is.

  Kasteel Wartburg, Duitsland
  Het kasteel van Wartburg in Eisenach is zeer goed onderhouden en staat bekend als de plek waar Maarten Luther zat ondergedoken terwijl hij het Nieuwe Testament van de Bijbel vanuit het Grieks naar het Duits vertaalde. Het is gebouwd in 1067, is één van de best bewaarde kastelen in Duitsland en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt het museum van het kasteel bezoeken, de verschillende stijlen architectuur bewonderen en met een gids zelfs een toer maken door de kamer waar Maarten Luther gewerkt heeft.

  Château Comtal, Frankrijk
  Château Comtal ligt in de stad Carcassonne, ofwel de grootste middeleeuwse vestingstad in Europa waarvan de muren nog intact zijn. Het hele kasteel is aanzienlijk hersteld en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag de dag is het kasteel een belangrijke toeristische trekpleister en kunt u een bezoek aan deze stad eenvoudig combineren met een mediterrane vakantie in één van de Franse kuststeden zoals Perpignan.

  Alhambra, Spanje
  Ook het magische Alhambra is een goed voorbeeld van de meest prachtige middeleeuwse architectuur die er te vinden is. Dit historische monument is een populaire toeristische bestemming en trekt elke zomer meer dan zesduizend bezoekers per dag. De beste periode om dit fort te bezoeken is in de herfst tijdens het laagseizoen. Het centrale paleiscomplex is één van de hoogtepunten vanwege de uit hout gesneden plafonds, schitterend geverfde muren en een adembenemende binnenhof.

  Castel del Monte, Italië
  Het Castel del Monte is gebouwd in het jaar 1300 en combineert elementen van oude islamitische en Europese gotische stijlen. Het gebouw heeft acht hoeken met een toren op elke hoek. Bijzonder is dat de functie van het kasteel ietwat onduidelijk is; het heeft namelijk geen kerktorens, kapel of slotgracht. Historici geloven dat dit kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gebruikt zou zijn als jachtslot. In het verleden heeft het kasteel dienst gedaan als gevangenis.

  Edinburgh Castle, Schotland
  Dit middeleeuwse gebouw is volledig gerestaureerd en is één van de mooiste kastelen uit de 12e eeuw. Ook de ligging is prachtig; het kasteel ligt op de top van een inactieve vulkaan en kijkt uit over de stad Edinburgh. Het is mogelijk het kasteel met een gids te bezoeken en u kunt er zelfs op spoken jagen!

  Kasteel van Bojnice, Slowakije
  Eén van de meest romantische kastelen op deze lijst is het kasteel van Bojnice in Slowakije. Dit kasteel lijkt zo uit een sprookje te komen en is gebouwd in de 12e eeuw. Het is het meest bezochte kasteel in Slowakije en is tevens gebruikt als filmlocatie voor een aantal fantasy films. Ook het gebied rondom het kasteel is zeker een bezoek waard, net als de oudste en meest populaire dierentuin in Slowakije die in de buurt ligt.

  Blog zoeken


  Categorieën