Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Skiën voor beginners

  Als het sneeuwt en de skigebieden onder dikke pakken verse sneeuw zijn bedekt, begint bij velen het wintersportgevoel te kriebelen. Skiën is niet alleen voor ervaren wintersporters, maar ook voor beginnende skiërs een hele veelzijdige sport. Met de juiste voorbereidingen skiet iedereen zonder problemen de piste af.Wie voor het eerst wil gaan skiën moet op een aantal dingen letten, zodat uw wintersportvakantie een succes wordt en u niet met de eerste gipsvlucht al weer naar Nederland moet…

  Conditietraining is de beste voorbereiding

  Belangrijk is om zich conditioneel goed voor te bereiden, zodat u minder kans heeft op blessures. Begin zeker een maand van te voren (het liefst nog eerder) met oefeningen om de spieren in uw benen en heupen te trainen. Op internet vindt u ondermeer handige ski oefeningen bij de ANWB. Als u spieren goed getraind zijn, zult u veel minder last hebben van spierpijn tijdens of na het skiën. Ook uw uithoudingsvermogen verdient de aandacht. Deze kunt u verbeteren door voor uw wintersportvakantie regelmatig te gaan joggen, wandelen of zwemmen.

  Het juiste skigebied uitkiezen

  Als u een beginnende skiër bent, is het aan te raden om eerst een skicursus te volgen. Daar leert u onder professionele begeleiding de verschillende skitechnieken. Bij skischolen kunt u meestal ook ski’s, skischoenen e.d. huren. Let daarom bij het kiezen van een skigebied naar de aanwezigheid van skischolen.Verder is het voor beginners raadzaam om een gebied uit te kiezen, waar veel blauwe pistes zijn. Blauw gekleurde pistes zijn geschikt voor beginners, rood voor gevorderden en zwart voor de echte skiprofessionals. Een gebied met veel zwarte en nauwelijks blauwe pistes is voor een beginner geen goede keuze. Gelukkig bieden de meeste skigebieden in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk uitgebreide skimogelijkheden aan voor alle niveaus.

  Niet alleen de kleur van de pistes is een criterium voor het uitkiezen van een skigebied. Ook de voorzieningen buiten de piste kunnen een rol spelen. Wilt u vooral rustig kunnen oefenen en heeft u geen zin in lawaaierige après-skigangers, dan is het wellicht goed om te zoeken naar een minder bekend en dus minder druk skigebied. Wilt u elke skidag gezellig afsluiten, dan bieden de grote en bekende wintersportplaatsen genoeg après-ski mogelijkheden. 

  Draag een skihelm!

  Tijdens een mooie zonnige dag met een strakblauwe hemel bent u waarschijnlijk niet de enige die op de piste staat. Overvolle pistes waar iedereen kriskras door elkaar skiet, zijn voor een beginner niet de beste omstandigheden. Het dragen van een goede skihelm is daarom een absolute must! Tijdens een afdaling kunt u namelijk best een aardige snelheid bereiken en bij een eventuele botsing met een mede-skiër kan een helm ernstig hoofdletsel voorkomen. Wilt u drukte vermijden: doordeweeks is het op de pistes vaak rustiger.Skiën leren kan iedereen en met de juiste voorbereidingen wordt ook uw eerste wintersportvakantie een succes!

  Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën