Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Ontdek schitterend Zuid-Afrika!

  Zuid-Afrika is een land met een rijke geschiedenis. Zo zijn er in het dagelijkse leven nog sporen van de kolonisatie door Nederland en het Verenigd Koninkrijk  terug te vinden. Bij het horen van het Afrikaans kan er een gevoel van herkenning komen, alhoewel deze taal ook invloeden kent vanuit het Engels, het Portugees, het Maleis, het Frans en de Khoisan- en de Bantoe-talen. Tegenwoordig wordt er veelal Engels gesproken. Hoewel Zuid-Afrika al enorme veranderingen heeft gekend sinds de afschaffing van de apartheid in de jaren negentig, heeft het land alsnog een lange weg te gaan. Echter, Zuid-Afrika zou een eerste wereld land binnen een derde wereld continent genoemd kunnen worden. Ondanks de problemen die het land kent is het wel een prachtig land om te bezoeken, voornamelijk in de winter. Lees hieronder enkele aanraders:

  Johannesburg

  Johannesburg is niet de hoofdstad van Zuid-Afrika, maar wel de grootste stad van het land en het is eveneens waar het hart van de Zuid-Afrikaanse economie zich bevindt. Een belangrijk museum is het indrukwekkende Apartheid Museum. Hoewel het een heftig onderwerp is eindigt de exhibitie op een positieve noot met de nieuwe Grondwet van Zuid-Afrika. Interessant zijn tevens de grotten bij Sterkfontein, die ook staan vermeldt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ten oosten van de stad ligt op 423 kilometer afstand het wereldbekende Krugerpark, dat grenst aan Zimbabwe en Mozambique. Het park heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km² en heeft speciale kampen en andere aangewezen plaatsen waar het is toegestaan voor bezoekers om het voertuig te verlaten. Zo vindt u hier de bekende ‘Big Five’, evenals een groot aantal andere diersoorten. De ‘Big Five’ bestaat uit de leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, en hebben deze naam gekregen omdat zij eens door jagers werden beschouwd als de vijf moeilijkste dieren om op te jagen.

  Tuinroute

  Zo grofweg tussen Kaapstad en Port Elizabeth ligt de bekende Tuinroute. Dit is een prachtig gebied langs de zuidkust van Zuid-Afrika en wordt gekenmerkt door vissersdorpen en uiteenlopende landschappen. Knysna staat bekend om het kweken van oesters en het proeven van oesters is dan ook een must! Niet ver hiervandaan ligt het Nationaal park Tsitsikamma met haar indrukwekkende kustlijn en schitterende bossen. De nabijgelegen Bloukransbrug is dan ook een uitgelezen plek om te bungeejumpen. Tevens zijn er langs de Tuinroute een aantal dorpen die bekend staan om haar heerlijke stranden, zoals Mossel Bay en Wilderness.

  Kaapstad

  Kaapstad is, samen met Pretoria en Bloemfontein, één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika en na Johannesburg de grootste stad van het land. In Kaapstad zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden. Eén van de bezienswaardigheden die u niet kunt missen bij het naderen van de stad is de Tafelberg, die onderdeel uitmaakt van het Nationaal park Tafelberg. De platte top van de berg is te bereiken na een goede wandeling of met de kabelbaan. Kaap de Goede Hoop en Cape Point bieden uitstekende mogelijkheden om van de schitterende natuur te genieten. Soms is het zelfs mogelijk om hier walvissen en dolfijnen te zien! Op Boulders Beach loopt u grote kans om pinguins tegen het lijf te lopen. Interessant is Robbeneiland, dat symbool staat als overwinning op het apartheidsregime en waar men wordt rondgeleid door een ex-gevangene. Wat ook niet gemist mag worden is een bezoek aan één van de vele wijngaarden in West-Kaap. Kies voor een uitgebreide wijnproeverij, of ga uitgebreid lunchen en geniet iedere gang van een andere wijn. Een dagje strand kan ook prima in Kaapstad. Ga dan naar één van de stranden in Clifton of naar Camps Bay.En een groot land als Zuid-Afrika verkent u natuurlijk het beste met een huurauto via Auto Europe! Voor meer informatie of vragen kunt u bellen naar ons gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  Blog zoeken


  Categorieën