Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Ontdek de schoonheid van Salzburg

  Salzburg is wereldberoemd door haar voormalige muzikale inwoner Mozart en als decor voor de succesvolle musicalfilm The Sound of Music. Salzburg is ideaal voor een weekendje weg, want er valt genoeg te zien en te beleven!

  Salzburg ligt in het westen van Oostenrijk, op de grens met Duitsland. De Salzach rivier stroomt door het historische centrum van Salzburg dat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De blikvanger van Salzburg is de vesting Hohensalzburg, die op een heuvel 120 meter boven de stad uittorent. De vesting uit de 11e eeuw is open voor het publiek. U kunt de heuvel via steile straatjes beklimmen, maar ook ontspannen de kabelbaan naar boven nemen. Vanaf de vesting heeft u een prachtig uitzicht over stad en het omliggende Salzburger Land.

  Prachtig stadcentrum

  Aan de voet van de heuvel ligt het oude stadcentrum waar het ene prachtige gebouw na het andere volgt. Het bekendst is de Dom van Salzburg, een barokke kerk uit de 17e eeuw met twee markante torens (zie afbeelding rechts). Verder zijn er nog veel meer torens en koepels die het stadsbeeld van Salzburg bepalen. De Alte Residenz van Salzburg is de plaats waar eens de vorsten van Salzburg woonden. Tegenwoordig is de Alte Residenz een museum waar u verschillende woonruimtes en pronkzalen kunt bezichtigen. In de bijbehorende Residenzgalerie hangen vele bijzondere kunstwerken.Verder telt Salzburg meerdere musea, zoals het Salzburg Museum met de geschiedenis van de stad en het Rupertinum met moderne beeldenden kunst. Wilt u na alle cultuur even ontspannen in een park, dan is de Mirabellgarten ideaal. Deze voormalige paleistuin ligt aan de andere zijde van de Salzach en biedt prachtig aangelegde tuinen en fonteinen.Naast cultuur en ontspanning kunt u in Salzburg ok prima winkelen. De belangrijkste winkelstraat in Salzburg, de Getreidegasse, is om meerdere redenen een bezoek waard. Hier vindt u niet alleen heel veel winkels en historische woonhuizen, maar ook bijzondere uithangborden. Iedere winkel, inclusief bekende internationale modeketens en fastfoodrestaurants, heeft geen oplichtende neonreclame, maar een origineel gesmeden uithangbord. Zo lijkt het net alsof u terug in de tijd aan het winkelen bent.

  Mozart

  De bekendste inwoner van Salzburg was de componist Wolfgang Amadeus Mozart. In 1756 werd hij in Salzburg geboren sindsdien is hij onlosmakelijk met de stad verbonden. Zijn geboortehuis is nu een museum waar u meer over het leven van deze componist te weten komt. De muzikale erfenis van Mozart wordt gevierd tijdens de Mozartwoche, een klassieke muziekweek die ieder jaar rond de geboortedag van Mozart op 27 januari wordt georganiseerd.

  The Sound of Music

  Minstens zo bekend als Mozart is de musical The Sound of Music. Het verhaal over de muzikale familie Von Trapp die samen met hun geliefde gouvernante vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldwoorlog uit Oostenrijk vlucht werd in 1959 voor het eerst in New York als musical omgevoerd. In 1965 kwam de gelijknamige film uit met in de hoofdrol Julie Andrews als gouvernante. Sindsdien is The Sound of Music een echte filmklassieker en meerdere filmlocaties kunt u in Salzburg terugvinden. Het lied 'Do Re Mi' uit de film is ondermeer opgenomen in de Mirabellgarten, bij de vesting van Salzburg en op verschillende andere plekken en pleinen in de stad. Vanuit Salzburg kunt u ook andere filmlocaties uit de film bezoeken.

  Culinaire specialiteiten

  De bekendste lekkernij uit Salzburg is de Mozartkugel. Een Mozartkugel is een ronde bonbon met een kern van marsepein en rondom pure chocolade. Op de bonbonverpakking staat een portret van de componist. Naast de eerdergenoemde Mozartkugel heeft Salzburg op culinair gebied nog meer te bieden. Bekend zijn ondermeer de Salzburger Nockerln, een dessert van luchtig opgeklopt deeg met eieren uit de oven en bestrooid met poedersuiker.Salzburg is te bereiken per vliegtuig. De stad zelf is het beste te voet te verkennen. Als u ook de mooie omgeving van Salzburg wilt bekijken, raden wij u autohuur in Salzburg aan. Met een huurauto bent u flexibel en komt u overal.Fijne reis!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën