Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Met de camper naar een festival

  Tickets zijn geboekt, u weet precies wie er wanneer optreedt en nu is het aftellen geblazen. Het enige dat nog geregeld moet worden is de overnachting. Het opzetten en afbreken van een tent levert veel gedoe op en u geeft uw geld natuurlijk liever uit aan andere zaken dan een duur hotel en vervoer van en naar het festival. Stelt u zich eens voor: u wordt wakker in een camper in een dorpje omgeven door de prachtige natuur met andere festivalgangers en maakt u klaar voor een dag vol optredens van uw favoriete bands! En met een camper via Auto Europe zijn zowel het vervoer als de overnachtingen geregeld.

  Extra kosten

  Bij de meeste verhuurbedrijven moet u van tevoren aangeven of u van plan bent met de camper naar een bepaald festival te gaan. In Amerika kan een toeslag worden gevraagd die kan oplopen tot vijfhonderd en soms duizend dollar. Andere verhuurders berekenen misschien geen toeslag, maar wel een minimale huurperiode. Wat u ook niet mag vergeten is dat bij veel festivals een pas nodig is om op het terrein te mogen kamperen. Ga op tijd naar het festivalterrein zodat u zeker weet dat u met de camper een plekje kunt bemachtigen. Over het algemeen is alle informatie die u nodig heeft te vinden op de website van het festival.

  Sleutels

  Zorg ervoor dat u de sleutels niet kwijtraakt! Houd de sleutels van de camper altijd bij u. De verhuurder geeft normaliter maar één set sleutels per camper mee, en het is zeker geen pretje om tijdens het festival buitengesloten te zijn. Tijdens het festival kunt u de contactsleutel in de camper laten en alleen de sleutel van de deur meenemen. Zo heeft u minder sleutels waar u op hoeft te letten. Bewaar ze op een goede plek want het laatste wat u wilt is uw tijd spenderen aan het zoeken naar sleutels.

  Afval

  Laat geen afval achter wanneer u het festival verlaat en zorg dat u op het terrein uw vuilnis zoveel mogelijk opruimt. Zo blijft de omgeving schoon en hoeft het plaatselijke milieu er niet onder te lijden. Het is eveneens belangrijk dat u de camper schoonhoudt, omdat de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengt als de camper vuil wordt teruggebracht. Dit geldt voor zowel de binnen- als de buitenkant. Vooral bij festivals waar het stoffig of modderig is, zoals het Glastonbury festival in Engeland, raden wij aan het interieur af te dekken met een soort vloerbedekking of een deurmat om extra kosten te voorkomen. Doorgaans zijn campers uitgerust met een sleepoog in het geval dat de camper moet worden weggesleept.

  Herken uw camper

  De kans is groot dat er andere festivalgangers zijn die eveneens een camper gehuurd hebben, en misschien zelfs wel bij dezelfde verhuurder. Zo kan er een zee van campers zijn die eruit zien als die van u. Onthoud dus waar u de camper geparkeerd heeft of zorg dat uw camper op een bepaalde manier herkenbaar is. Voorkom een ellenlange zoektocht in het donker na een dag dansen wanneer uw voeten toe zijn aan wat rust.

  Faciliteiten

  Eén van de grootste voordelen van het verblijven in een camper op een festival is dat alle voorzieningen binnen handbereik zijn. U wilt niet in de rij wachten voor het toilet? Geen probleem, want u heeft uw eigen toilet aan boord! Ook het lange wachten voor een verfrissende douche is verleden tijd als u een camper met een douchecabine heeft. Een ander groot voordeel is dat u uw eigen maaltijden kunt kopen met verse ingrediënten uit de koelkast. Zoek wel van tevoren uit of generators zijn toegestaan op het terrein. Zo hoeft u op het festival geen bakken met geld uit te geven aan hoge prijzen voor ontbijt, lunch en diner.

  Optionele extra’s

  Bij de meeste verhuurders is het mogelijk om met een beetje extra uw verblijf nog comfortabeler te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld beddegoed, GPS en een generator aan uw boeking toevoegen. Maar de beste extra’s die u kunt kiezen zijn een kampeertafel en kampeerstoelen. Er gaat niets boven het genieten van een hapje en drankje met een stel vrienden in de buitenlucht tussen optredens door.We hopen dat we u enkele waardevolle tips hebben gegeven over het genieten van een festival met een camper. In onze volgende blog zullen we u een overzicht geven van onze favoriete zomerse festivals. Ook een camper huren? Ga dan naar onze website of bel ons op nummer +31 85 001 2614!

  Blog zoeken


  Categorieën